Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 17 из 49)

Свідок.

Запитання. Що ви можете сказати стосовно особи об­винуваченої Васіної?

Відповідь. Наскільки мені відомо, з її слів, вона з чоло­віком не жила, хоча перебувала в зареєстрованому шлюбі.

На роботі поводила себе екромно, виховувала дочку, яка займалась музикою. Васіна за собою стежила, носила доро­гий одяг. В останній час вона носила норкову шапку і нату­ральну шубу. Дома у неї я ніколи не був. Близьких подруг на роботі Васіна не мала.

Запитання. Що вам відомо про крадіжку диплома про закінчення інституту, яку вчинила Васіна?

Відповідь.Про це мені нічого не відомо. Одного разу Васіна говорила: добре було б закінчити інститут.

Відповіді на запитання слідчого мною прочитано, з мо­їх слів записані вірно. Доповнень і зауважень не маю.

Свідок (підпис)

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

:Л■.А &вїудЗ/ ^^аавнявдайюП

ПРОТОКОК допиту потерпілого

м.ЕнськДата

Допит розпочато о ї(Кй год., закінчено о М>-й год. 45 хв.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р. в своєму службовому кабінеті допитав потер­пілу з додержанням вимог статей 85, 167, 17®, 171 КПК Ук­раїни.

Особу потерпілої встановлено за паспортом громадя­нина СРСР, серії УП РУ № 430*33, виданим відділом внут­рішніх справ Енського райвиконкому м. Енська 10 люто­го 19Ф_ р. на паспорті є відбиток штампу "Громадянин України".

1. Прізвище, ім'я, по батькові — Зюзіна Галина Тихо-
нівна.

2. Вік — 45 років.

3. Громадянство — громадянка України.

4. Національність — росіянка.

5. Освіта — вища, закінчила Саратовський економіч­ний інститут.

6. Місце роботи, посада — Енський металургійний за­вод, економіст планового відділу.

7. Місце проживання — ш.Енськ, вул. Крайня, 12, кв. 4. Зюзіну Г. Т. попереджено про кримінальну відпові­дальність за дачу завідомо неправдивих показань за ст. 178 КК України.

(підпис потерпілої)

Інші права та обов'язки потерпілого роз'яснені при ви­знанні Зюзіної Г. Т. потерпілою.

На запитання про те, в яких стосунках вона знаходить­ся з обвинуваченою Васіною О. В., потерпіла Зюзіна Г. Т. заявила, що стосунки у неї з сусідкою Васіною О. В. були нормальні, поки та не вкрала її диплом.

Потерпілій запропоновано розповісти все, що їй відомо у справі.

Зюзіна Г. Т. дала такі показання.

Васіну Олю знаю з моменту вселення в квартиру, тобто з грудня 198_ р. Двері наших квартир знаходяться поруч. По-сусідськи заходили одна до одної в гості, але не дуже дружили. Про те, що я закінчила економічний інститут, во­на знала з моїх слів. Документи я зберігаю в шухляді пи­сьмового стола. Васіна це бачила, коли заходила до мене. Одного разу вона попросила мене показати свій диплом, сказала, що також хотіла б поступити до інституту. Це було восени І99_ р. 26 грудня 199_ р. я хотіла зняти копію дип­лома та не змогла цього зробити. Моя десятирічна дочка Оленка сказала, що вчора заходила тьотя Оля і комусь від нас подзвонила по телефону, який завжди стоїть на моєму письмовому столі. Про те, що не стало диплома, я повідо­мила в міліцію, висловивши припущення, що його могла взяти сусідка Васіна, оскільки вона напередодні крадіжки була ш мою відсутність в квартирі. Моє припущення пізні­ше підтвердилося. Свій диплом я бачила в міліції, куди з'явилась за викликом.

Запитання.Що ви можете розповісти про особу Васі­ної О. В.?

Відповідь, Я ніколи не думала, що вона може таке учи­нити. Останнім часом Васіна з чоловіком не жита. Я часто бачила, як до неї заходили невідомі мені чоловіки. Видно було, що в квартирі вони пиячили. Чоловіки виходили ку­рити в коридор і знову повертались в квартиру. П'яною я її ніколи не бачила.

Запитання. Які меблі в квартирі Васіної О. В.?

Відповідь. В останній час у неї були імпортні меблі, зда­ється, "Міраж". Вартості їх я не знаю. Вона говорила, що купила їх в магазині через знайому, яка працює в ресторані "Бригантина".

Протокол мною прочитаний, зауважень немає. Пока­зання з моїх слів записано правильно.

Потерпіла (підпис)

Слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

ПРОТОКОЛ очної ставки

м. Енськ Дата

Очна ставка розпочата о 9-й год., закінчена о 10-й год.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р. в своєму службовому кабінеті з додержанням вимог статей 172, 173 КПК України провів очну ставку між раніше допитаними потерпілою Зюзіною Галиною Тихо-нівною (а. с. 46—47) і обвинуваченою Васіною Ольгою Во­лодимирівною (а. с. 24—28), оскільки в їх показаннях є протиріччя стосовно способу життя Васіної О. В. Усунути їх важливо для характеристики її особи, обставин витрат нею викрадених грошей.

Потерпіла Зюзіна Г. Т. попереджена про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивих показань.

(підпис)

На запитання, чи знають допитувані одна одну і в яких стосунках знаходяться, викликані на очну ставку показали:

потерпіла Зюзіна Г. Т.: Васіну Ольгу Володимирівну, що сидить переді мною, знаю як сусідку за місцем прожи­вання. Відносини у нас нормальні; особистих рахунків між нами немає;

обвинувачена Васіна О. В.: переді мною сидить Зюзіна Галина Тихонівна. Я її знаю як сусідку по будинку. Відно­сини у нас були хороші. Особистих рахунків між нами не було.

— Потерпіла Зюзіна Г. Т., вам пропонується дати пока­зання про спосіб життя сусідки Васіної О. В.

Потерпіла Зюзіна Г. Т.: знаю, що Васіна О. В. прожива­ла в трикімнатній квартирі з чоловіком і малолітньою доч­кою. Будинок наш кооперативний. Приблизно два останні роки я не бачила, щоб чоловік Васіної приходив додому. Вона мені говорила, що він з ними не живе. Причини не знаю. Неодноразово бачила, як у вечірній час до Васіної приходили не знайомі мені чоловіки. З усього було видно, що вони в квартирі пиячили: виходили у коридор покури­ти, а потім знову заходили в квартиру. Саму Васіну п'яною не бачила ніколи. В її квартирі я також бачила імпортні меблі — з виду дорогі, а також кольоровий телевізор.

Одягалась Васіна добре, мала натуральну шубу, норко­ву шапку. За які гроші вона це купляла, сказати не можу.

—Обвинувачена Васіна О. В., вам пропонується дати по­яснення щодо показань потерпілої Зюзіної Г. Т.

Обвинувачена Васіна О. В.: не можу повністю підтвер­дити показання сусідки Зюзіної. Це неправда, що я пиячи­ла з чоловіками в квартирі, що до мене вони не раз заходи­ли вживати спиртні напої. Іноді у мене бував двоюрідний брат Тітов Василь, який працює таксистом. Ніяких п'янок не було. Меблі і інші товари купляла за гроші, які брала в касі профкому за місцем роботи. Про це я уже говорила на слідстві.

—Потерпіла Зюзіна Г. Т., опишіть зовнішній вигляд осіб, які приходили на квартиру Васіної пиячити.

Потерпіла Зюзіна Г. Т.: найчастіше я бачила у Васіної чоловіка середнього зросту, років тридцяти, кавказького типу, волосся і очі темні, ніс з невеликою горбинкою. Одягнений був здебільшого в джинсові штани, піджак си­нього кольору спортивного покрою. Чому Васіна не при­знається, що до неї приходили цей й інші чоловіки, сказати не можу. Не знаю.

—Обвинувачена Васіна О. В., чи підтверджуєте ви пока­зання Зюзіної?

Обвинувачена Васіна О. В.: показання Зюзіної не під­тверджую.

На запитання, чи будуть у допитуваних запитання одна до одної, потерпіла Зюзіна Г. Т. і обвинувачена Васіна О. В. відповіли заперечливо.


Протокол очної ставки мною прочитано. З моїх слів за­писано правильно, доповнень і зауважень до протоколу не маю.

(підпис потерпілої)

Протокол очної ставки мною прочитаний. Показання з моїх слів записані вірно. Доповнень до протоколу не маю.

(підпис обвинуваченої)

Очну ставку провів слідчий прокуратури м. Енська,

юрист 2-го класу (підпис)

сионк'п унісши умвО .^итяввя а чїшдшбє уаоке мгтоп ь ,кт

ІНТО.ОПМЇ ШШРйд ЖОЗБТ Н ІОНТЯБЯХ ЇЇ а.НІЮЯІНзн

•яоеіажзт йнаосіоапох тат Ј ,пс*}ог; удна є — іг.сЬм

ПРОТОКОЛ про пред'явлення особи для «пізнання і йото наслідки

м.Енськ Дата

Впізнання розпочато о 10-й год., закінчено об 11-й год.

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., в своєму службовому кабінеті при природно­му освітленні з додержанням вимог статей 174, 176 КПК України в присутності понятих Яковлєва Миколи Іванови­ча, який проживає в м. Енську, вуя. Цементна, 3, кв. 1, і Коновалової Раїои Григорівни, яка проживає в м. Енську, вуя. Цементна, 3, кв. 5, пред'явив для впізнання потерпілій Зюзіній Галині Тихонівні 193_ р. народження, яка прожи­ває в м.Енську, вуя. Крайня, 12, кв. 4, раніше допитаній про зовнішність і прикмети особи, що впізнавалась (а. с. 48—49), таких осіб, які не мають різких відмінностей в зовнішності та одягові:

1. Акопяна Григорія Федоровича 195_ р. народження, середнього зросту, худорлявого, волосся чорне, кучеряве, очі темно-сині, ніс з горбинкою, вдягненого в джинсовий костюм синього кольору, піджак спортивного покрою, че­ревики темні, проживає в м. Енську, вул. Гагаріна, 6, кв. 23.

2. Фурлузані Ігоря Пантелеймоновича 195_ р. народ­ження, худорлявого, волосся темне, хвилясте, очі темно-

Зауважень і доповнень немає. Все записано вірно.
Впізнаюча (підпис)
Впізнаний (підпис)
Особи, які впізнавались (підпис)
(підпис)
Поняті (підпис)
(підпис)
Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)
юрист 2-го класу

ПРОТОКОЛ про пред'явлення предмета для впізнання і його наслідки

м. Енськ Дата

Впізнання

розпочато о 9-й год., закінчено о 9-й год. 45 хв.