Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 21 из 49)

м. Енськ Дата

Огляд розпочато о 16-й год., закінчено о 18-й год. ЗО хв. Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р. о 15-й год. 40 хв., одержавши вказівку проку­рора виїхати на місце автоаварії, яка сталася в районі тор­говельно-економічного інституту, прибув на місце події, де з участю спеціалістів: експерта-криміналіста ЕКВ УВС м. Енська лейтенанта міліції Долгіна Ю. К., старшого ін­спектора ДАІ того ж УВС старшого лейтенанта міліції Єв-стигнєєва Б. С, старшого товарознавця Енського міськ­торгу Лібмана Б. А., в присутності понятих Шибка Василя Петровича, який проживає в м. Енську, вул. Магістраль­на, 7, кв. 5, і Петренка Петра Олексійовича, який прожи­ває в м. Енську, вул. Паркова, 3, кв. 37, а також водія ван­тажного автомобіля ЗІЛ-150, який належить АТП № 1062 м. Енська, Войчука Івана Петровича, керуючись ст. 190 КПК України, з додержанням вимог статей 84, 85 і 191 КПК України провів огляд місця події.

Перед початком огляду слідчий роз'яснив всім назва­ним особам їх право бути присутніми при всіх діях, які проводяться при огляді, і робити заяви з занесенням до протоколу, їм також повідомлено про те, що при проведен­ні огляду будуть застосовуватися фотографування, засоби вимірювання і автотехнічного контролю. Понятим Шиб­ку В. П. і Петренку П. А., крім того, роз'яснено, що вони відповідно до ст. 127 КПК України зобов'язані засвідчити своїми підписами відповідність записів у протоколі вико­наним діям, а також те, що за ними як за понятими відпо­відно до ст. 92 КПК України зберігається середня заробітна плата за місцем роботи.

Спеціалістам Долгіну Ю. К.. Євстигнєєву Б. С, Лібма-ну Б. А. прочитано текст ст. 128і КПК України, роз'яснено їхні права і обов'язки та попереджено про відповідальність за відмову чи ухилення від виконання обов'язків спеціа­ліста.

У результаті огляду встановлено: місцем автомобільної аварії є нерегульоване тристороннє перехрестя вулиць Ма­гістральної і Садової м. Енська. Головною вулицею вважа­ється Магістральна, яка з'єднує м. Енськ з м. Лісним. За рухом в м. Лісне вздовж правого боку вул. Магістральної знаходиться паркова зона з кущами і деревами, окремі екземпляри яких досягають в діаметрі більше метра.

На лівому боці цієї вулиці розташовано жилі восьми- і 16-поверхові будинки з балконами, а на відстані 250 м від перехрестя з вул. Садовою — корпуси торговельно-еконо­мічного шституту. На вул. Садовій, вздовж її лівого боку, за рухом від вул. Магістральної також знаходяться жилі бу­динки, а з правого боку — корпуси вказаного шституту і кафе "Юність".

Дорожнє покриття обох вулиць заасфальтоване, рівне, сухе, розділене по центру переривчастою осьовою лінією. Загальна ширина проїжджої частини вулиць Магістральної і Садової — 14 м. Ширина тротуару — 3 м. Через вул. Садо­ву, між тротуарами вул. Магістральної на асфальті білими лініями позначено пішохідний перехід шириною 4 м. З правого боку вул. Садової за рухом від вул. Магістральної стоїть автомобіль зеленого кольору ЗІЛ-150 з номерним знаком КІС 53-76. Він розташований під кутом 45° по від­ношенню до осьової лінії за рухом транспорту, на відстані 7 м від центру перехрестя. Праве заднє колесо автомобіля впирається в бордюр. Передня частина автомобіля знахо­диться на тротуарі, а його переднє колесо — на обочині. Передньою частиною буфера автомобіль торкається дерева (сосна, 120 см в обхваті). Стовбур дерева на рівні буфера пошкоджений — обідрана кора, пошкоджена деревина глибиною до 10 см, буфер в місці дотику з деревом увігну­тий під кутом 150°. Фарба на ньому злущена.

За рухом автомобіля від середини пішохідного переходу до його задніх коліс є дві подвійні паралельні лінії з закруг­леннями вліво довжиною 3 м і шириною, яка відповідає покришкам коліс. За кольором вони подібні до покришок автомобіля. На відстані 70 см від заднього лівого колеса, на проїжджій частині є свіжа пляма бурого кольору, схожа на кров, невизначеної форми, з максимальним розміром 15 см в поперечнику.


У кабіні автомобіля обстановка звичайна, не порушена, всі прилади на своїх місцях. Гальма включені. Тиск в ши­нах 5 атм. У кузові автомобіля знаходиться набір меблів.

На задній стінці однієї з шаф прикріплена етикетка з написом латинськими літерами "Міраж".

Старший товарознавець Енського міськторгу Ліб-ман Б. А. пред'явив опис, складений слідчим прокуратури м. Енська Ільєнком А. Р. У ньому, крім меблів, зазначено телевізор "Славутич Ц-202". Усі меблі зсунуті до кабіни ав­томобіля. Видимих пошкоджень меблів не виявлено. На обочині дороги, біля правого крила автомобіля, на відстані 130 см від нього лежить телевізор "Славутич Ц-202" з де­формованим корпусом і розбитою трубкою. В самому теле­візорі і біля нього — розбите скло.

Експерт ЕКВ Долгін Ю. К. зафіксував місце події за до­помогою фотоапарата "Зеніт-ЗС" з об'єктивом "Індус-тор-26М" на фотоплівку чутливістю 45 од. при витримці 1/250 сек. Загальний вигляд місця події був сфотографований з чотирьох сторін від автомобіля ЗІЛ-150. Окремо були сфо­тографовані пляма, схожа на кров, місце зіткнення буфера автомобіля з деревом, розбитий телевізор. Усього витраче­но 12 кадрів плівки.

Після фіксації на фотоплівку місця події і складення слідчим його схеми співробітник ДАІ Євстигнєєв Б. С. сів за кермо автомобіля, завів його двигун, випробував гальма, рульове управління, люфт якого не перевищував 25°, і за­явив, що вони технічно справні.

Розбитий телевізор "Славутич Ц-202" завантажили у кузов автомобіля і разом з меблями в супроводі старшого товарознавця Енського міськторгу Лібмана Б. А. відправи­ли на склад названого міськторгу. Потім автомобіль ЗІЛ-150, який зіткнувся з деревом, поставили на штрафний майданчик УВС м. Енська під відповідальне зберігання чергової частини УВС. Огляд відбувався за сухої сонячної погоди, при температурі повітря +4°С.

З плями на місці події за допомогою стерильного бинта (довжиною 1 м) вилучено зразки схожої на кров рідини. Бинт упаковано в чисту банку з-під майонезу, закрито по­ліетиленовою кришкою, загорнуто в цупкий білий папір, обв'язано шпагатом і опечатано печаткою слідчого. Упа­ковку підписано слідчим і понятими.

їм

До даного протоколу додається схема огляду місця події, складена через копіювальний папір у двох примірниках.

Усім учасникам огляду слідчий прочитав протокол вго­лос. Жодних зауважень, претензій ні від кого не надійшло. Тільки водій Войчук І. П. заявив клопотання про освіду-вання його на предмет встановлення факту, що він знахо­дився за кермом автомобіля в тверезому стані.

Усе написане повністю підтверджуємо.
Поняті. (підпис)
(підпис)
Експерт ЕКВ УВС (підпис)
Старший інспектор ДАІ УВС (підпис)
Старший товарознавець Енського міськторгу (підпис)
Водій автомобіля ЗІЛ-150 (підпис)
Слідчий прокуратури м.Енська, (підпис)
юрист 2-го класу

ПРОТОКОЛ1

осмотра места дорожно-транспортного происшествия и внешнего осмотра трупа

Гор. (пос.)_______________________ "_____ "______ г.

(должность, звание, фамилия лица, производившего осмотр)

получив сообщение (указание)________________________

(когда, от кого, о чем)

прибьіл__________________________________________

(указать точное место, куца прибьіл для осмотра)

и с участием______________________________________

(должности, звання, фамилии лиц, принимающих

участив в осмотре, судебно-медицинского зксперта

или медицинских работников и специ алистов) в присутствии:

1. Понятьгх ________________________ ._________

1 Зразок цього бланка запозичено із посібника Т. В. Каткової, Г. К. Кожевникова "Образцьі бланков процессуальньк и иньк документов по уголовному делу". — Харьков, 1999. — С. 21—24.

(фамилия, имя, отчество, место жительства)

2. Других лиц

(водителей, пострадавших пассажиров

или пешеходов, лиц, сопровождающих грузьі и т. п.) руководствуясь ст. 190—192 УПК Украйни, произвел осмотр места дорожно-транспортного происшествия, о чем в соответствии со ст. 195 УПК Украиньї составил на-стоящий протокол.

Понятьш и участвующим в осмотре специалистам разьясненьї их права обязанности, предусмотренньїе ст. 127 и 128і УПК Украиньї.

Путем опроса (причастньгх к данному происшествию

лиц, очевидцев, других граждан)__________________________

(фамилия, инициальї,

место жительства лица, сообщившего о времени происшествия)
установил, что происшествие имело место______________

(указать час, минути, день, месяц и год) Осмотром места происшествия установлено:

І. Участок пути или улицьі, где произошло проис­шествие:

1. Наименование местности, где произошло дорожное
происшествие________________________________________ .

(наименования населенного гтункта, улицьі,

дороги на каком километре, координати места происшествия)

(асфальтное, щебеночное,

г,Ьульишое, грунтовое, песчаное и т п)4. Состояние дорожного покрьітия ■'

2. Направление дорожного полотна относительно час-тей света

3. Тип дорожного покрьітия

(сухое, мокрое,

покритеє снегом, гололед, замасленно)—

5^7^'- °ЛЄИ>КОЗФ*ИІ™ сцепления шин с дорогойГ

5. Продольнни уклон дороги (в градусах) _______

проводилось измерение)

" (указать, в каком направлени и каким способом

(каким способом проводилось измерение)

7. Ширина проезжей части дороги (в метрах)____________

8. Ширина обочини (в метрах)____________