Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 24 из 49)

Протокол мною прочитано, все записано правильно, що і стверджую.

Обвинувачена (підпис)

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

ПОСТАНОВА

про призначення судово-бухгалтерської експертизи

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи

■о обвинуваченню Васіної О. В. у вчиненні злочинів, пе-бачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України,

встановив: Васіна О. В., працюючи бухгалтером Енського міськ-гу і одночасно скарбником його профкому, зловживаю-своїм посадовим становищем і використовуючи підроб­лені документи, систематично з липня 199_ р. по січень 199_р. не оприбутковувала і недооприбутковувала кошти — профспілкові внески, які утримувались з працівників при видачі їм зарплати. Васіна О. В. також регулярно привлас­нювала великі суми грошей, які одержувала в районному відділенні Ощадбанку з поточного рахунку № 119 проф­кому міськторгу.

Одержання та привласнення грошей, приховування їх недостачі Васіна О. В. здійснювала шляхом підробки офі­ційних фінансових документів та маючи невраховану чеко­ву книжку.

Раптова ревізія виявила недостачу грошей на загальну суму (зазначити суму). Обвинувачена Васіна О. В. на допи­ті заявила, що сума недостачі визначена неправильно і її тре­ба зменшити на суму (зазначити яку) карбованців, що були одержані нею у відділенні Ощадбанку за чеком № 74655 напередодні проведення ревізії для придбання спортінвен­тарю. Ці гроші (сума) вона не мала змоги оприбуткувати тому, що сейф каси профкому опечатали ревізори.

Беручи до уваги, що для вирішення того, яку насправді недостачу грошей допустила обвинувачена Васіна О. В. і чи правильно була проведена документальна ревізія, необхідні спеціальні знання в галузі бухгалтерського обліку, ревізії та контролю, керуючись статтями 75, 77 і 196 КК України, постановив:

1. Призначити у даній справі судово-бухгалтерську екс-
пертизу, проведення якої доручити Карапозову Івану Ма-
каровичу, який вважається компетентним у цій галузі
знань.

2. На вирішення експерта поставити такі питання:

а) чи правильними є висновки документальної ревізії
щодо суми недостачі грошей у Васіної О. В. за весь період її
роботи скарбником профкому Енського міськторгу?

б) якщо у висновках документальної ревізії було допу-
щено помилок, то в чому вони конкретно полягають і яки-
ми документами підтверджуються?

в) чи всі бухгалтерські документи було враховано при
проведенні ревізії і встановленні недостачі, якщо не всі, то
які не враховано?

г) чи підтверджуються документами бухгалтерського
обліку висновки ревізії про приховування Васіною О. В.
недостачі грошей; якщо так, то якими конкретно?

д) чи підлягає зменшенню розмір недостачі грошей у
скарбника Васіної О. В. на суму (яку) одержаних нею у від-
діленні Ощадбанку за чеком № 74655 з врахуванням ЇЇ по-
яснень про те, що вона не мала змоги оприбуткувати ці
гроші? Якщо ці пояснення обвинуваченої будуть визнані
поважними, то яку остаточно суму складає недостача гро-
шей у скарбника Васіної О. В.?

є) чи правильно проводився облік приймання та витрат членських профспілкових внесків в Енському міськторзі? якщо ні, то яким чином це сприяло утворенню недостачі та її приховуванню?

3. Для дослідження експерту надати акт документаль­ної ревізії по касі профкому від (дата) (т. 1, а. с. 11—150); додаток документів до нього згідно з реєстром; документи, вилучені при обшуку на квартирі Васіної О. В. (т. 1, а. с. 9— 10), а також з відділення Ощадбанку (т. 1, а. с. 22—29). У разі необхідності надати експерту й інші матеріали справи, які стосуються експертизи.

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

і,-\.5ііоіі с«.*0ойлюшчяі ПРОТОКОЛ

про вручення експерту постанови про призначення експертизи та роз'яснення йому обов'язків і прав

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., керуючись ст. 196 КПК України і беручи до уваги те, що судово-бухгалтерська експертиза провадиться не в експертній установі, склав цей протокол про те, що, упевнившись за паспортом громадянина України ХП-АМ № 426679, виданим РВВС м. Енська, в особі Карапузова Івана Макаровича, який проживає за адресою: м. Енськ, вул. Лшобережна, 37, кв. 40, призначеного постановою слідчого від (дата) експертом-бухгалтером у кримінальнії!


справі Васіної Ольги Володимирівни, обвинувачуваної у вчиненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172, ч. З ст. 193 КК України, вручив йому копію названої постанови, роз'яснив обов'язки та права, передбачені ст. 77 КПК Ук­раїни і попередив його про кримінальну відповідальність за ст. 179 КК України за відмову від виконання покладених на нього обов'язків, а також про відповідальність за ст. 178 КК України за дачу завідомо неправдивого висновку.

Ознайомившись з 10-ї год. до 10-ї год. 20 хв. особисто з даним протоколом і текстом ст. 77 КПК України, експерт Карапузов І. М. заявив, що він розуміє зміст протоколу, з яким ознайомився, а також свої обов'язки, права та відпо­відальність і ніяких зауважень не має.

Про себе Карапузов І. М. повідомив, що він в 199_ р. закінчив економічний факультет Енського торговельно-економічного інституту за спеціальністю "Ревізія і конт­роль", має стаж роботи за спеціальністю 16 років, раніше декілька разів залучався до проведення судово-бухгалтер­ської експертизи, пенсіонер, з обвинуваченою Васі­ною О. В. та потерпілою Зюзіною Г. Т. не знайомий, реві­зором у даній справі не був, а також що він особисто не за­цікавлений в результатах справи.

Протокол мною прочитано, все записано вірно, що й стверджую.

Експерт (підпис)

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

Постанову про призначення експертизи та документи для дослідження, зазначені в цій постанові, отримав.

'і .О . ПОСТАНОВАпро призначення стаціонарної судово-психіатричної
експертизи
м. Енськ ДатаСлідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної Ольги Володимирівни у вчи­ненні злочинів, передбачених статтями 86і, 172, ч. З ст. 193 КК України,

Експерт (підпис)

встановив

(| В V В П:и і

Васіна О. В., будучи скарбником профкому Енського міськторгу, протягом 199_ — 199_ рр. систематично при­власнювала колективні кошти, підроблювала документи. Всього вона викрала грошей на суму (яку). Крім того, Васі­на О. В. 25 грудня 199_ р. викрала з квартири своєї сусідки Зюзіної Г. Т. диплом про закінчення економічного інститу­ту. Мати обвинуваченої заявила, що давно помічала, що з дочкою щось не так: замкнута, сама з собою розмовляє, пише на окремих аркушах паперу якісь цифри і, заховав­шись в туалеті, перераховує їх як гроші, боїться, що злі ду­хи її обкрадуть. До лікарів дочка не зверталась, бо хворою

себе не вважає.

Наведені дані дають підстави вважати, що обвинуваче­на Васіна О. В. страждає психічним захворюванням. Беру­чи до уваги, що для визначення її психічного стану є обов'язковим проведення експертизи, пов'язаної з трива­лим спостереженням, керуючись статтями 196, 204, 205 КПК України,

постановив:

1. Призначити в даній справі стаціонарну судово-
психіатричну експертизу, проведення якої доручити екс-
пертам-психіатрам Київської психоневрологічної лікарні

ім. І. П. Павлова.

2. На вирішення експертів поставити такі питання:

а) чи страждала Васіна О. В. перед вчиненням нею кра-
діжок і підробленням документів якою-небудь душевною
хворобою? якщо так, то якою? чи не позбавляло це захво-
рювання обвинувачену можливості усвідомлювати свої дії

або керувати ними?

б) чи не є Васіна О. В. душевнохворою в даний час? як-
що так, то яким захворюванням страждає і чи може в зв'яз-
ку з цим усвідомлювати свої дії або керувати ними?

в) чи не потребує Васіна О. В. в даний час застосування
до неї примусових заходів медичного характеру? якщо так,
то яких саме?

3. Експертам для вивчення надати всі матеріали кримі­нальної справи по обвинуваченню Васіної О. В. обсягом 300 сторінок.

4. Обвинувачену Васіну Ольгу Володимирівну, яка три­мається під вартою в слідчому ізоляторі № 1 УВС м. Ен­ська, направити до Київської психоневрологічної лікарні ім. І. П. Павлова для виявлення її психічного стану.

5. Примірник даної постанови надіслати до слідчого ізолятора № 1 для невідкладного доставлення арештованої Васіної О. В. в 13-те відділення психоневрологічної лікарні ім. І. П. Павлова.

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

ПОСТАНОВА про призначення медико-біологічної експертизи

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної справи по обвинуваченню Васіної О. В. у вчиненні злочинів, пе­редбачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, встановив: 4 січня 199_ р. водій автомобіля ЗІЛ-150 автотранс­портного підприємства № 1062 м. Енська Войчук І. П. пе­ревозив на склад Енського міськторгу меблі та інше майно, описане в обвинуваченої Васіної О. В. На перехресті ву­лиць Магістральної і Садової названа автомашина зійшла з дороги і врізалась в дерево. Дорожньо-транспортна подія сталася через те, що перед автомобілем раптово перебігла дорогу студентка торговельно-економічного інституту Се-вастьяніхіна С. І., яка спіткнулась, несподівано упала і вда­рилась головою об асфальт. "Швидка допомога", яка про­їжджала, підібрала потерпілу і доставила її в лікарню, де во­на перебуває третій тиждень. З місця події було вилучено зразки рідини, схожої на кров, виявлених на асфальті біля заднього колеса автомобіля.