Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 39 из 49)

На основі викладеного, керуючись п. 1 ст. 397, 399 КПК України,

постановив:

1. Призначити розслідування нововиявлених обставин
у кримінальній справі Васіної Ольги Володимирівни, за-
судженої за статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України.

2. Проведення необхідного розслідування обставин
дачі неправильних показань свідком Зубовою Ольгою Во-
лодимирівною в справі Васіної О. В. доручити старшому
слідчому прокуратури м. Енська юристу 1-го класу Ши-
кову Ф. А.

Прокурор м. Енська, (підпис)

радник юстиції

До Енського обласного суду

• .(вик)тмуо-вн -8 .ОТоніз&в идозо їошвда,

ПРОТЕСТ пропереглядсправивзв'язку знововиявленимиобставинами

Вироком Енського міського суду від 12 квітня 199_ р. Васіна Ольга Володимирівна, яка народилась 2 вересня 195_ р.в с.Лебеді Литовського району Енської області, ра­ніше не судима, засуджена за сукупністю злочинів, перед­бачених статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, до деся­ти років позбавлення волі з конфіскацією майна і відбуван­ням покарання у виправно-трудовій колонії загального режиму.

Дану справу розглянуто за поданням прокурора внаслідок м'якості покарання в касаційному порядку 20 травня 199_ р. і в порядку нагляду 24 червня 199_ р. Вирок залишено без змін, а протест — без задоволення.

Засуджена Васіна О. В. визнана винуватою в тому, що, працюючи бухгалтером Енського міськторгу і будучи вод­ночас скарбником профкому цьогож торгу,зловживаючи своїм службовим становищем, зжовтня 199_ р. по січень 199_ р., систематично розкрадала кошти і заподіяла проф­спілковій організації матеріальних збитківв особливове­ликому розмірі — (вказати суму).

З метою розкрадання і його приховання Васіна О. В. вчинила і службовий підлог. Крім того, вона викрала у су­сідки Зюзіної Г. Т. диплом про закінчення економічного інституту.Вирок, ухвала касаційної інстанції і постанова наглядової інстанції, що набрали законної сили, підляга­ють скасуванню за нововиявленими обставинами: неправ­дивих показань свідка Зубової О. В., на яких грунтується вирок.

Зубовій О. В. 25 березня 199_ р. пред'явлено обвинува­чення в тому, що вона як свідок у справі дала завідомо не­правдиві показання при проведенні попереднього слідства і в суді, тобто вчинила злочин, передбачений ч. 1 ст. 178 КК України.

При розслідуванні нововиявлених обставин встановле­но, що Зубова О. В. в грудні 199_ р. проводила раптову ре­візію по касі профкому Енського міськторгу ускарбника Васіної О. В. і виявила нестачу грошей в сумі (вказати су­му). За клопотанням Васіної О. В. з метою приховати не­стачу в особливо великих розмірах вона завідомо непра­вильно зменшила її на (сума), прийнявши ці гроші від Ва­сіної О. В. під приводом, що та оприбуткувати їх не мала можливості, оскільки сейф з документами був опечатаний ревізором.

Завідомо неправдиві показання з цього епізоду Зубо­ва О. В. дала на слідстві при допиті як свідок 18 січня

199___ р. і в суді при допиті як свідок 12 квітня 199_ р. (т. 1,

а. с. 60-62, т. 2, а. с. 284).

Показання Зубової О. В. були розцінені як докази при закритті справи в частині обвинувачення Васіної О. В. у привласненні (сума), одержаних нею у відділенні Ощад­банку 14 грудня 199_ р. за чеком № 74655 (т. 1, а. с. 94—95).

Неправильні показання Зубової О. В. вплинули на ви­несення неправосудного вироку, в якому суд посилається на них як на докази (т. 2, а. с. 193). У зв'язку з нововиявле-ними обставинами, які раніше, при винесенні вироку і прийнятті подальших рішень у справі, не були відомі суду, підлягають перегляду: вирок у справі Васіної О. В., а також ухвала касаційної і постанова наглядової інстанцій як не­розривно пов'язані з постановленням вироку судом першої інстанції і покаранням винуватої.

Слідчу справу по обвинуваченню Зубової О. В. ЗО квіт­ня 199_ р. провадженням закрито внаслідок акту амністії щодо жінки, яка має дітей віком до 16 років.

На підставі викладеного, керуючись ст. 39 Закону Ук­раїни про прокуратуру і статтями 397, 399 КПК України,

прошу:

1. Відновити кримінальну справу Васіної Ольги Воло­димирівни, засудженої за статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, за нововиявленими обставинами.

2. Вирок від 12 квітня 199_ р., який набрав у даній спра­ві законної сили, ухвалу касаційної інстанції від 20 травня 199_ р. і постанову наглядової інстанції від 24 червня 199 р. скасувати.

3. Справу Васіної О. В. разом з матеріалами розсліду­вання нових обставин направити на новий судовий розгляд до суду, який виніс вирок, але в іншому складі суддш.

Прокурор Енської області, (підпис)

державний радник юстиції 3-го класу

Дата (підпис)

4. ВИКОНАННЯСУДОВИХРІШЕНЬ Начальникові слщчого

Киреєву М. Ш.

м. Енськ, вул. Приморська, 25

РОЗПОРЯДЖЕННЯ провиконанняобвинувальноговироку

Вироком Енського міського суду від 12 квітня 199_ р. Васіна Ольга Володимирівна засуджена за злочини, перед­бачені статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України, до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна і відбуван­ням покарання у виправно-трудовій колонії загального режиму.

20 травня 199_ р. вирок щодо засудженої Васіної О. В. набрав чинності і відповідно до ч. 1 ст. 404 КПК України звертається до виконання не пізніше трьох діб від цього дня.

Про виконання вироку відповідно до ч. 7 ст. 404 КПК
України негайно повідомте суд, який постановив вирок.
Голова Енського міського суду (підпис)

Секретар (підпис)

20 травня 199_ р.

Залишення в слідчому ізоляторі № 1 м. Енська засудженої Васіної Ольги Володимирівни до 30 червня 199_ р.

"Санкціоную"
прокурор Енської області,
державний радник юстиції
2-го класу (підпис)

ПОСТАНОВА протимчасовезалишеннявслідчомуізоляторі засудженогодопозбавленняволі

м. Енськ Дата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2-го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали криміїгальної справи по обвинуваченню Зубової Ольги Володимирівни за ч. 2 ст. 168 і ч. 1 ст. 178 КК України,

встановив:

колишній скарбник профкому Енського міськторгу Ва­сіна О. В. добровільно заявила, що вона під вимагатель­ством голови ревізійної комісії об'єднаного профкому Енського міськторгу Зубової О. В. дала їй хабара (сума) і французькі парфуми "Шанель". Остання факт одержання хабара заперечує.

Васіна О. В. засуджена до позбавлення волі з відбуван­ням покарання у виправно-трудовій колонії і в даний час тримається в слідчому ізоляторі № 1 УВС в м. Енська. Ви­рок щодо засудженої Васіної О. В. набрав чинності, і вона підлягає направленню за місцем відбування покарання.

Беручи до уваги, що є необхідність присутності Васі­ної О. В. для участі в проведенні слідчих дій у справі про злочин, вчинений іншою особою, керуючись ст. 410' КПК України,

постановив: тимчасово до 30 червня 199_ р. залишити в слідчому ізоляторі засуджену Васіну Ольгу Володимирівну в зв'язку з необхідністю проведення слідчих дій по справі іншої особи.

Копію даної постанови для виконання і повідомлення засудженій Васіній О. В. направити в слідчий ізолятор № 1 УВС м. Енська.

Слідчий прокуратури м. Енська, (підпис)

юрист 2-го класу

ПОСТАНОВА про заміну виду виправно-трудової колонії

м. Енськ Дата

Суддя Енського району м. Енська Матвєєва Н. К, го­ловуючи в судовому засіданні і діючи від імені суду, при секретареві Дюріній Є. П., за участю прокурора Енського району м. Енська юриста 1-го класу Архіпова Ф. М., пред­ставника виправно-трудової колонії АЯ № 14/16 Бистро-ва Т. К. і засудженої Васіної О. В., розглянувши у відкрито­му судовому засіданні в приміщенні клубу цієї колонії по-


дання адміністрації названої установи від 18 липня 199_ р. узгоджене зі спостережною комісією, про переведення з установи загального режиму в установу поселення засудже­ної Васіної Ольги Володимирівни, яка народилася 195_ р. у с. Лебеді Липівського району Енської області, встановив: вироком Енського міського суду від 12 квітня 199_ р. Васіна О. В. засуджена за статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна і відбуванням покарання у виправно-трудовій коло­нії загального режиму, з обчисленням строку покарання з 15 січня 199_ р. Засуджена Васіна О. В. уже відбула більше третини визначеного їй покарання. Вона зразковою пове­дінкою в установі, сумлінним ставленням до праці, актив­ною участю в громадському житті довела, що твердо стала на шлях виправлення. Відповідно до ст. 46 ВТК України Васіна О. В. може бути переведена для подальшого відбу­вання покарання з виправно-трудової колонії загального режиму до колонії-поселення.

Заслухавши доповідь головуючого у справі і пояснення представника адміністрації колонії Бистрова Т. К., котрий підтримав обговорюване подання, а також пояснення засу­дженої Васіної О. В., яка запевнила суд, що твердо виріши­ла стати на правильний шлях і більше не буде вчиняти зло­чин, висновок прокурора Архіпова Ф. М., котрий погодив­ся з поданням про переведення засудженої Васіної О. В. до колонії-поселення, є обгрунтованим і підлягає задо­воленню.

На підставі викладеного і враховуючи, що засуджена відбула більшу частину строку покарання, твердо вирішила стати на шлях виправлення, керуючись статтями 410, 411 КПК України, суд

постановив: змінити призначений засудженій Васіній Ользі Воло­димирівні вид виправно-трудової колонії шляхом переве­дення її з виправно-трудової колонії загального режиму до колонії-поселення для подальшого відбування покарання відповідно до вироку.

Ця ухвала оскарженню не підлягає, але може бути опротестована прокурором.

Суддя, який діє від імені суду (підпис)

206