Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 40 из 49)

ПОСТАНОВА про умовно-дострокове звільнення від покарання

м. Енськ Дата

Суддя Енського району м. Енська Матвєєва Н. К., го­ловуючи в судовому засіданні і діючи від імені суду, при секретареві Тумановій Р. Г., за участю прокурора Енського району м. Енська Грибова В. Г., заступника начальника ви­правно-трудової колонії-поселення УВС м. Енська Вінни-кова П. П., засудженої Васіної О. В., розглянувши у від­критому судовому засіданні в приміщенні клубу названої колонії спільне подання виправно-трудової колонії-посе­лення, в якій Васіна О. В. відбуває покарання, і спостереж­ної комісії від (дата) про умовно-дострокове звільнення від покарання засудженої Васіної Ольги Володимирівни, яка народилась в 195_ р. в с. Лебеді Липівського району Енсь­кої області, заслухавши доповідь судді по суті спільного по­дання адміністрації колонії і спостережної комісії, суд встановив:

12 квітня 199_ р. вироком судової колегії в криміналь-
них справах Енської області Васіна О. В. засуджена за стат-
тями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України до десяти років по-
збавлення волі з конфіскацією майна і відбуванням пока-
рання у виправно-трудовій колонії загального режиму за
розкрадання в особливо великих розмірах, службовий під-
лог і викрадення важливого особистого документа.

"___ "_________ 199_ р. Енським районним судом Васі-
на О. В. була переведена із колонії загального режиму до
колонії-поселення.

Як в стадії попереднього розслідування, так і в суді, Ва­сіна О. В. визнала себе винуватою в пред'явленому обвину­ваченні і розкаювалась у вчиненому.

13спільного подання адміністрації колонії і спостереж-
ної комісії, а також доданої до нього довідки щодо засудже-
ної Васіної О. В. вбачається, що вона, відбуваючи покаран-
ня, довела своє виправлення зразковою поведінкою і сум-
лінним ставленням до праці: виявила дисциплінованість,
брала активну участь у громадському житті колонії, старан-
но працювала, перевиконуючи норми виробітку, має три
подяки, користується повагою в колективі засуджених. У
доданому до подання клопотанні трудового колективу
Енського міськторгу, де раніше працювала Васіна О. В.,
сказано, що дирекція торгу і його громадські організації га-
рантують працевлаштування Васіній О. В. і у разі її умов­но-дострокового звільнення беруть на себе обов'язок по спостереженню за нею і проведенню з нею виховної ро­боти.

З розглянутих матеріалів також вбачається, що Васі­на О. В. фактично відбула більше 3/4 призначеного їй строку покарання.

Вислухавши представника колонії-поселення, де відбу­ває покарання Васіна О. В., який охарактеризував засудже­ну лише з позитивного боку і просив задовольнити подан­ня, члена спостережної комісії, який підтримує клопотан­ня адміністрації ВТК, а також засуджену Васіну О. В., яка просила звільнити її від подальшого відбування покарання, заслухавши висновок прокурора, який визнав за необхідне задовольнити подання, суд вважає, що подання є закон­ним, обгрунтованим і підлягає задоволенню.

На підставі викладеного і беручи до уваги, що засудже­на Васіна О. В. відбула передбачену законом частину пока­рання, зразковою поведінкою і чесним ставленням до пра­ці довела своє виправлення і може бути умовно-достроково звільнена від відбування частини покарання, що залиши­лась, керуючись статтями 407, 411 КПК України, суд постановив: спільне подання адміністрації виправно-трудової колонії-поселення і спостережної комісії від (дата) задо­вольнити.

Васіну Ольгу Володимирівну умовно-достроково звіль­нити від відбуття частини покарання позбавлення волі, що залишилась і становить 2 роки чотири місяці і двадцять днш.

Погодитись з клопотанням трудового колективу Енсь­кого міськторгу і покласти на нього обов'язок по нагляду за умовно-достроково звільненою Васіною О. В. протягом невідбутої частини призначеного судом строку покарання і проведенню з нею виховної роботи.

Копію даної постанови для виконання направити в ко-лонію-поселення, де відбуває покарання засуджена, в Ен­ський міськторг та в суд, який постановив вирок, для при­єднання до кримінальної справи.

Дана ухвала оскарженню не підлягає, але може бути опротестована прокурором.

Суддя, який діє від імені суду (підпис)

ПОСТАНОВА про відмову в задоволенні клопотання про дострокове зняття судимості

м. Енськ Дата

Суддя Енського району м. Енська Матвєєва Н. К.,го­ловуючи у судовому засіданні і діючи від імені суду, при секретареві Дідовій Л. Н., за участю Васіної О. В., яка від­буває покарання, представника трудового колективу Ен­ського міськторгу, начальника відділу кадрів цього торгу Гришина С. І., розглянувши у відкритому судовому засі­данні клопотання комітету профспілки названого торгу від (дата) про дострокове зняття судимості з Васіної О. В.,

195__ р. народження, яка проживає в м. Енську по

вул. Кільцевій, 16, кв. 51, працює інспектором відділу кад­рів Енського міськторгу,

встановив: вироком судової колегії в кримінальних справах Енсь­кого обласного суду від 12 квітня 199_ р. Васіна О. В. була засуджена за статтями 86і, 172 і ч. З ст. 193 КК України до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна і від­буванням покарання у виправно-трудовій колонії загаль­ного режиму.

Ухвалою суду Енського району м. Енська від (дата) Ва­сіну О. В. було звільнено умовно-достроково на два роки чотири місяці і дванадцять днів і прийнято на роботу в на­званий торг.

Розглянуте клопотання свідчить, що Васіна О. В. по ро­боті характеризується позитивно, сумлінно ставиться до праці, бере участь у громадському житті колективу.

Заслухавши пояснення Васіної О. В., начальника відді­лу кадрів Енського міськторгу Гришина С. І., який підтри­мав клопотання про дострокове зняття судимості, суд не знаходить достатніх підстав для його задоволення тому що не минув ще строк, на який Васіна О. В. була умовно-до­строково звільнена з місць позбавлення волі, тому вона не може вважатись особою, яка відбула покарання, як того вимагає ч. 5 ст. 55 КК України. Крім того, вона не відшко­дувала повністю збитків, заподіяних розкраданням, за яке була раніше засуджена.

Клопотання про дострокове зняття судимості не обго­ворювалось на загальних зборах громадських організацій чи трудового колективу, а було лише підписано головою профкому і начальником відділу кадрів торгу, тому воно не може розцінюватись як те, що виходить від громадської організації чи трудового колективу, як цього вимагає закон (ч. 1ст. 414 КПК). Враховуючи викладене, керуючись ст. 414 КПК України, суд

постановив:

у задоволенні клопотання від (дата) про дострокове зняття судимості з Васіної Ольги Володимирівни відмови­ти за відсутністю до того підстав.

Ухвала суду є остаточною і оскарженню не підлягає.

Суддя, який діє від імені суду (підпис)

,0И.вто

ім оізгизаоїфвоя 9піоя яншішвотоп &гжщн «тез. шногл'сп-оия&апня лг вннааюмт. маж

О внЬ»" ОДіЯ.. КМС* ЗТУНШіШії-

0)г- ІІЗЛТКЗЈТЗ ОНЇШЕЙЙр* ,Јшзитїш01ї)Я^тз^ВНрРВВчС?ІХ

Глава З

ПРОВАДЖЕННЯ В СПРАВАХ ОКРЕМИХ КАТЕГОРІЙ

Постанову "Затверджую" Прокурор м. Енська, радник юстиції (дата) (підпис)

•- з ній .ні втхівЯІР'*^;"' : ;<можо';оа хкг-&/тщао?<мн ав, 'ітищмиМУЬцйвдтоп і юшдопєзд

ПОСТАНОВА пронаправленнясправидосуду длявирішенняпитанняпрозастосування примусовихзаходівмедичногохарактеру

м. ЕнськДата

Слідчий прокуратури м. Енська, юрист 2^го класу Ільєнко А. Р., розглянувши матеріали кримінальної спра­ви, порушеної за фактом крадіжки грошових коштів (сума) зкаси і хуліганства за ознаками злочинів, передбачених чч. З, 4 ст. 81 і ч. 2 ст. 206 КК України, встановив: Захаров М. П.,який раніше працював столяром в Енсь­кому міськторзі, в ніч з 3 на 4 грудня 199_ р. виламав вхідні двері в касу Енського міськторгу з метою викрасти гроші, перепиляв петлю дверцят сейфа, а потім знайшов ключ у ящику стола, яким і відкрив сейф. Захаров М. П.викрав суму грошей великих розмірів (вказати яку), що залиши­лись після часткової виплати заробітної плати працівникам торгу.

На столі касира він залишив аркуш паперу з непри­стойним малюнком і нецензурними словами на адресу працівників, які не одержали зарплату. З вкраденими гро­шима Захаров зник. Раніше, в 199_ р., він був засуджений за злісне хуліганство до двох років позбавлення волі. 2 бе­резня 199_ р. Захаров М. П.був виявлений у м. Енську, де перебував на лікуванні у венерологічному диспансері. За­триманий був направлений етапом до слідчого ізолятора № 1 УВС м. Енська. Коли Захаров М. П.був у диспансері, він декілька разів обдирав крейду на стіні біля свого ліжка, заявляв, що "хтось" за ним слідкує, "підслуховує" його думки. В дитинстві Захаров М. П. упав з коня і зазнав трав­ми голови.

У даній справі була проведена стаціонарна судово-пси­хіатрична експертиза, за висновком якої Захаров М. П. має психічне захворювання у формі шизофренії, початок якого відноситься до періоду вчинення ним суспільно небезпеч­них діянь. Отже, в момент викрадення грошей із сейфа він був позбавлений можливості усвідомлювати свої дії і керу­вати ними. Зараз Захаров М. П. перебуває в хворобливому стані, який виявляється у значному зниженні інтелекту, ворожому ставленні до оточуючих та ін. Він є суспільно не­безпечним і потребує застосування до нього примусових заходів медичного характеру — поміщення до психіатрич­ної лікарні спеціального типу (а. с. 40—44).

При проведенні слідства у даній справі були здійснені всі необхідні слідчі дії для всебічного і повного з'ясування обставин викрадення великої суми грошей із сейфа міськ­торгу, вчинення злісного хуліганства і особи Захаро­ва М. П.

Зібрані докази повністю підтверджують, що Заха­ров М. П. відкрив сейф і викрав (сума). Нестача названої суми зафіксована документальною ревізією (а. с. 20—26), факти зламу дверей в касу і розкриття сейфа відображені у протоколі огляду місця злочину (а. с. 8—10). За висновком почеркознавчої експертизи, на аркуші паперу з непристой­ним малюнком, залишеним на столі касира, є напис, вико­наний рукою Захарова М. П. (а. с. 30—32). Висновком тех­нічної експертизи встановлено, петля дверцят сейфа пере­пиляна ножовочним полотном, що знайдене у портфелі, вилученому у Захарова М. П. при затриманні. На склянці, яка стояла на столі в касі, експерт виявив відбитки його пальців (а. с. 33—34).