Смекни!
smekni.com

Складання процесуальних актів у кримінальних справах (Михайленко) (стр. 42 из 49)

Обставини злочину, вчиненого Боєвим М. І., крім його власних свідчень, підтверджуються також поясненнями охоронника Зуєва А. Я., кладовщика Кутая А. С, актом ви­лучення дзеркала Зуєвим А. Я. в присутності двох понятих — Яншина Р. С. і Котова Т. Г. Всі документи приєднані до протоколу.

Особу правопорушника встановлено за паспортом гро­мадянина України, виданого на ім'я Боєва Михайла Івано­вича, іншими документами, з яких видно, що Боєв М. І., 1940 р. народження, уродженець м. Тамбова, українець, ос­віта — 8 класів середньої школи, неодружений, проживає в м. Енську, вул. Пряма. 10, кв. 18. Довідка УВС м. Енська свідчить, що Боєв М. І. раніше, 30 грудня 199_ р. був засу­джений судом Енського району м. Енська за ч. 2 ст. 206 КК України до двох років позбавлення волі з відбуванням по­карання у ВТК загального режиму, звільнений з місць по­збавлений волі після відбуття строку покарання. В характе­ристиці з місця роботи зазначено, що Боєв М. І. з доруче­ними завданнями справлявся, але за наявності постійного контролю. Він запізнювався на роботу, вчиняв дрібні кра­діжки, іноді вживав спиртні напої на робочому місці, за що йому було оголошено догану.

Рішенням товариського суду 21 січня 199_ р. за викра­дення із складу пляшки "Український бальзам" вартістю (сума) Боєв М. І. був оштрафований на (сума), а в грудні 199_ р. профком суворо попередив його за спробу винести зі складу жіночі туфлі вартістю (сума).

Викрадення Боєвим М. І. дзеркала кваліфікується за ч. 1 ст. 81 КК України з урахуванням вартості вкраденого.

Від правопорушника одержано зобов'язання з'являти­ся за викликом органів дізнання і суду, повідомляти про зміну свого місця проживання.

Даний протокол разом з матеріалами, приєднаними до нього, відповідно до ст. 426 КПК України з санкції проку­рора підлягає направленню до суду Енського району м. Ен­ська для розгляду по суті.

Оперуповноважений ВКР Енського РВВС (підпис)

лейтенант міліції

До протоколу додаються: пояснення правопорушника Боєва М. І., очевидців Кутая А. С. і Зуєва А. Я., акт вилу­чення вкраденого дзеркала, протокол його огляду, рішення товариського суду, витяг із протоколу засідання профкому, довідка про судимість, характеристика з місця роботи, зо­бов'язання з'являтися за викликами органів дізнання і суду та повідомляти їм про зміну місця проживання.

Речовий доказ (дзеркало) знаходиться на складі Енсь­кого торгу.

Список осіб, які підлягають виклику в суд.

Правопорушник:

Боєв Михайло Іванович, проживає в м. Енську, вул. Пряма, 10, кв. 18. Очевидці:

Кутай Олександр Сидорович, проживає в м. Енську, вул. Садова, 3, кв. 15.

Зуєв Олексш Якович, проживає в м. Енську, вул. Кіль­цева, 8,кв. 12.

Оперуповноважений ВКР Енського РВВС, (підпис)

лейтенант міліції

Всі матеріали (на 17 аркушах) були пред'явлені право­порушникові Боєву М. І., який ознайомився з ними і зая­вив, що ніяких зауважень не має.

З матеріалами справи ознайомився, протокол мною прочитано, зауважень не маю.

Правопорушник (підпис)

Дата

Оперуповноважений ВКР Енського РВВС, (підпис)

лейтенант міліції

ПОСТАНОВА про порушення кримінальної справи і віддання правопорушника до суду

м. Енськ Дата

Суддя Енського району м. Енська Конограй М. Д., роз­глянувши матеріали, які надійшли із Енського РВВС м. Енська про злочин, передбачений ч. 1 ст. 81 КК України, вчинений Боєвим Михайлом Івановичем, 194_ р. народ­ження, уродженець м. Тамбова, українець, освіта — 8 кла­сів середньої школи, неодружений, проживає в м. Енську, вул, Пряма, 10, кв. 18, раніше був засуджений за ч. 2 ст. 20б КК України до двох років позбавлення волі, звільнений з місць позбавлення волі після відбуття покарання, працює вантажником в Енському міськторзі,

встановив:

У матеріалах, які надійшли до суду 13 січня 199_ р., за­значено, що Боєв М. І., працюючи вантажником матері­ального складу Енського міськторгу і маючи доступ до цін­ностей, 10 січня 199_ р. викрав дзеркало вартістю (сума) від меблевого гарнітуру "Міраж", який знаходився на складі. З вкраденим його було затримано охоронником Зуєвим А. Я. Раніше Боєв М. І. також скоював дрібні крадіжки, за що двічі до нього застосовувалися заходи громадського впливу.

Беручи до уваги, що є підстави визнати матеріали щодо Боєва М. І. про злочин, передбачений ч. 1 ст. 81 КК Украї­ни, достатніми для розгляду в судовому засіданні, керу­ючись статтями 98, 243,430,431 КПК України, постановив:

1. Порушити кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 81 КК України, щодо Боєва Михайла Івановича і віддати його до суду за цей злочин.

2. Застосувати щодо підсудного Боєва М. І. запобіж­ний захід — підписку про невиїзд з місця постійного про­живання.

Справу призначити для розгляду у відкритому судовому засіданні на 18 січня І99_ р. о 10 годині в приміщенні Енського районного суду м. Енська з викликом підсудного Боєва М. І. і очевидців Кутая А. С. і Зуєва А. Я.

На постанову відповідно до ст. 354 КПК України може було внесено прокурором окреме подання до судової коле­гії в кримінальних справах Енського обласного суду у се­миденний строк від дня її винесення.

Дану постанову вручити підсудному не пізніше як за три доби до дня розгляду справи в суді.

СуддяЕнськогорайонум. Енська(підпис)

ПОСТАНОВА про порушення кримінальної справи і віддання до суду особи, на яку подано скаргу

м.ЕнськДата

Суддя Енського району м. Енська Конограй М. Д., роз­глянувши скаргу, яка надійшла 12 січня 199_ р. від Коно-ненко Ніни Павлівни про порушення кримінальної справи і притягнення Петіної Валентини Петрівни до криміналь­ної відповідальності за заподіяння тілесних ушкоджень,

встановив:

скарга Кононенко Н. П. свідчить, що 20 грудня 199_ р. бухгалтер Енського міськторгу Петіна, обвинувативши Ко­ноненко Н. П. у привласненні гаманця з грошима, який належав Петіній В. П., двічі навмисно ударила її рукою в обличчя. Це сталося в коридорі торгу.

Кононенко Н. П. пояснила, що гаманця заховала з тим, щоб не пропав, оскільки був залишений на столі в проф­комі, де вона працює прибиральницею. До скарги Коно­ненко Н. П. додала акт судово-медичного освідування, який підтверджує, що на її обличчі є тілесні ушкодження, що належать до легких, без розладу здоров'я.

Беручи до уваги, що є достатні підстави для порушення кримінальної справи за ознаками ч. 1 ст. 106 КК України і розгляду справи в судовому засіданні, керуючись статтями 27, 98, 237, 243, 251 КПК України,

постановив:

порушити щодо Петіної Валентини Петрівни кримі­нальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 106 КК України і віддати її до суду за цей злочин.

Справу призначити до розгляду у відкритому судовому засіданні на 21 січня 199_ р. о 10 год. в приміщенні Енсько­го суду м. Енська.

В судове засідання викликати підсудну Петіну В. П., потерпілу Кононенко Н. П. і свідка Маслову С. В., на яку посилається заявниця, а також судово-медичного експерта Чечевицю П. Д.

На постанову відповідно до ст. 354 КПК України може бути внесено прокурором окреме подання до судової коле­гії Енського обласного суду у семиденний строк від дня її винесення.

Судця Енського району м. Енська (підпис)

ЗАПРОПОНОВАНІ ОБСТАВИНИ КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВ, ЯКІ МОЖНА ВИКОРИСТАТИ ПРИ СКЛАДАННІ НАВЧАЛЬНИХ ПРОЦЕСУАЛЬНИХ ДОКУМЕНТІВ

:акаонЈ'то<


-імнфснщі і вдовая

Фабула 1


На початку квітня цього року до райвідділу міліції на­дійшло кілька заяв і повідомлень про те, що в квартири громадян проникають невідомі і здійснюють крадіжки цін­них речей, грошей, а також про те, що в нічний час в неос-вітлених місцях зламуються кіоски з продовольчими това­рами і викрадаються продукти і виручка. Серед заявників є особа, котра з'явилась з повинною. Кримінальні справи порушено тільки за тими заявами і повідомленнями, при перевірці яких вбачалась наявність підстав для цього.

Підозрюваними виявились військовослужбовець і не­повнолітні, які раніше чинили дрібні крадіжки, а також ре­візор, котрий визначав розмір викраденого із кіосків. Піз­ніше він був визнаний душевнохворим. Цивільним позива­чем визнано райгастрономторг, а не кіоски.

По ряду кримінальних справ уже постановлено обвину­вальні вироки з відшкодуванням матеріальних збитків. А по справі однієї із квартирних крадіжок суд підсудного ви­правдав за відсутністю події злочину, оскільки заявник на­чебто інсценував крадіжку грошей із своєї квартири. Про­курор з таким вироком не погодився і вніс касаційне по­дання на тій підставі, що потерпілий за винагороду змінив у суді свої показання і фальсифікував докази. Касаційна колегія цю справу повернула на додаткове розслідування.

Суд знову виправдав підсудного за окремої думки голо­вуючого. З цієї справи прокурор пропустив строк внесення касаційного подання на вирок, а суд відмовив у його по­новленні.

Вищестоящий прокурор вніс протест на вирок в по­рядку нагляду. Президія обласного суду даний протест відхилила.

По цій же справі прокуророві району надійшла заява про те, що свідок, який брав участь у цій справі, заінтере­сований у її результаті, оскільки від родичів обвинувачено­го одержав винагороду. По даній заяві прокурор порушив кримінальну справу і провів розслідування, а вищестоящий прокурор вніс протест про перегляд справи в зв'язку з но-вовиявленими обставинами. Цей протест президія суду за­довольнила.

Обвинуваченого у крадіжці особистого майна громадян засуджено до позбавлення волі з відбуттям покарання в ко­лонії загального режиму. Вирок у цій справі набрав чинності, і було дано розпорядження про його виконання.