Смекни!
smekni.com

Обставини які обтяжують покарання (стр. 2 из 2)

15. Закон (ч. 2 ст. 67) надає суду право, залежно від характеру вчиненого злочину, навівши мотиви свого рішення у вироку, не визнавати ряд з перерахованих в цій статті обставин такими, що обтяжують покарання. Це правило не поширюється на такі обставини, як вчинення злочину: групою осіб за попередньою змовою; щодо малолітнього, особи похилого віку або особи, що перебуває в безпорадному стані; щодо жінки, яка завідомо для винного перебувала в стані вагітності; з використанням малолітнього або особи, що страждає психічним захворюванням чи недоумством; з особливою жорстокістю; загальнонебезпечним способом.

Закон України “Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні”від Ібгрудня 1993р. (ст. 10). Закон України “Про оборону України в редакції від 5 жовтня 2000 р. Закон України “Про правовий режим надзвичайного стану від 16 березня

Закон України “Про правовий режим воєнного стану” від 6 квітня 2000 р.

Постанова ПВС № 12 від 25 грудня 1992 р. Про судову практику в справах про корисливі злочини проти приватної власності (п. 28).

Постанова ПВС №4 від 27 березня 1992 р. Про судову практику в справах про зґвалтування та інші статеві злочини (п. 9).

Постанова ПВС № 1 від 1 квітня 1994 р. Про судову практику в справах про злочини проти життя І здоров’я людини” (п. п. 10, 13, 14).