Смекни!
smekni.com

Тижневі і місячні біоритми Оздоровчі біоритми в місячному циклі (стр. 2 из 2)

А тепер розглянемо, як відбивається вплив фаз Місяця й особливих крапок на рух енергії і рідини в людському організмі. Для цього скористаємося древньою термінологією Ян-Інь. Але перш ніж перейти до розгляду цього важливого питання, кілька попередніх пояснень.

1. Терміном "Ян" ми позначимо земну гравітацію, а "Інь" - місячну і сонячну.

2. Положення: Ян - внутрішнє, Інь - зовнішнє.

3. Напрямок: Інь - восходит, Ян - сходить.

4. Тенденція: Інь - розширює, Ян - стискає.

5. Вага: Інь - легкий, Ян - важкий.

6. В організмі людини янська енергія йде зверху вниз, а інська знизу нагору.

Гравітаційні сили Місяця і Сонця на людину, що коштує на земній поверхні, будуть діяти в такий спосіб.

1. У молодика рідинні середовища організму за рахунок складеної гравітації Місяця і Сонця будуть притягнуті до голови. Земна гравітація вже не так притягає людини, тому що в протилежну сторону діє місячно-сонячна. У підсумку людина "полегшується" на 20%. Повня є першою особливою крапкою, у якій відбувається на максимумі Інь зародження протилежності - Ян. Тому що тепер розширюються і піднімаються нагору процеси змінюються на протилежні - стискаючі і спрямовані вниз. Такий крутий поворот інтимних процесів висуває підвищені вимоги до організму.

2. У першій фазі починається зменшення спільної гравітації Місяця і Сонця, аж до їх повної взаємної нейтралізації. Таким чином, зовнішнє - Інь-воздействие гравітації на рідинні середовища послабляється, зате Ян-вплив, земне, зростає. Цей вплив виражається в тім, що рідини з області голови спрямовуються вниз і рівномірно розподіляються по організму. Через того що зовнішня гравітаційна сила - Інь - перестає діяти, земна - Ян-гравітація - сильніше притягає тіло людини, що виражається в збільшенні його ваги. Перша фаза Місяця - це ріст Ян ("Великий Ян"), що виражається в поступовому росту активності людського організму.

3. Крапка першої чверті характеризується максимальною активністю організму - Ян-проявом. Гравітації зовні немає - вона взаимоуничтожилась. Земля з розтягнутого, яйцеподібного стану стала знову круглої. Вага людини в цей момент найбільший, організм стиснутий. У цій перехідній крапці, коли Ян максимальний, зароджується його протилежність Інь. Процеси в організмі під дією всі сили, що збільшується, Інь - гравітації Місяця і Сонця - почнуть діяти на розширення організму. Зміна цих рухів, взаємно протилежних, є величезною внутрішньою роботою - стресом для організму.

4. Друга фаза характеризується поступовим збільшенням зовнішньої гравітації від Місяця і Сонця. Інь росте, а Ян - земна гравітація - убуває. До повні зовнішнє Інь-впливає на Землю максимально. Причому Місяць і Сонце своєю гравітаційною енергією поділили водяну оболонку на двох частин, взаємно протилежні один одному. Подібний процес спостерігається й у людському організмі через те, що загальний потік розділився надвоє - він ослабнув. У китайській філософії це виражається терміном "Мала Інь". Енергія і рідинні середовища організму, піддані іньскому впливу, направляються зсередини назовні, організм розширюється. Через того що усі зсередини йде назовні, цей період найбільш сприятливий для очищення організму. А от фізичну активність треба, дійсно, скоротити, щоб не розсіяти енергетичний потік.

5. Повня характеризується максимальним протилежним впливом Місяця і Сонця на Землю. Земля витягнута, розширена. В організмі людини енергія вільно виливається зсередини назовні, рідинні середовища також ближче до поверхні тіла. Максимальний Інь у цей час породжує свою протилежність - Ян. У цій крапці відбувається поворот від розширення до стиску, йде боротьба, перелом на самих найтонших рівнях людського організму. Це колосальний стрес.

6. Після стресового перелому від розширення до втискування процеси стиску - Ян - починають переважати. Тепер енергія і рідинні середовища з зовнішнього, розширеного стану організму прагнуть сконцентруватися, йдуть у глиб організму. Доцентровий, стискаючий рух є ознака активації Ян-процесів. Таким чином, під час третьої фази активізуються всі Ян-процеси й органи, зв'язані з ними. У людини з'являються сили, йому хочеться активно рухатися, займатися спортом, узагалі дати навантаження. І це цілком доцільно - це найкращий період для великих фізичних навантажень, що засвояться організмом без проблем. Цей період називається "Малий Яне" через те, що раніше розділені, ослаблені потоки рідини й енергії прагнуть з'єднатися разом. Як правило, у цю фазу виявляється підвищена статева активність, що цілком виправдана. Адже протягом перших двох фаз відбувається дозрівання яйцеклітини, її рух по фаллопієвим трусам і влучення в матку, на що ідуть перші 14 днів місячного місяця. Звідси зачаття може повноцінно здійснитися в цю фазу. Як бачите, усе погоджено, у чому і полягає Мудрість Природи.

7. Третя чверть - ця крапка максимального стиску організму янською, тобто земною, гравітаційною енергією. У ній, як і в попередніх особливих крапках, зароджується внутрішній поворот від стиску до розширення. Цей день "внутрішньої бури", як і молодик, перша чверть і повня необхідно провести спокійно. Уникайте в цей день великих навантажень, харчових воздержаний і інших подібних речей, що є стресами для організму. Два стреси - внутрішній: від повороту стиску до розширення і стрес від навантаження (наприклад, лазні) - організм може не витримати.

8. Четверта фаза Місяця - це знову ріст іньскої енергії, збільшення спільного впливу гравітації Місяця і Сонця в одному напрямку. Потік енергії і рідини усередині організму людини прагне до голови, вага тіла зменшується, вона розширюється. Це сприяє протіканню всіх Інь-процесів, активізує інські органи. Через того що в цій фазі спостерігаються найбільші припливи, а сили ваги діють в одному напрямку, у китайській термінології ця фаза зветься "Великий Інь". Зовні цей період характеризується наростанням пасивності, деякої набряклості, витіканням шлаків і рідин з організму. Іншими словами, це період природного очищення організму - місячні в жінок; закінчення життєвого циклу - завершення менструального циклу; завершення всіх процесів у Природі. Місячний місяць (цикл) завжди розглядався древніми мудрецями як завершене ціле, подібне по великому законі подоби з будь-яким іншим цілим, будь те день, рік людське чи життя грандіозна епоха існування Всесвіт.

Місячний цикл у природному оздоровленні організму подібний таблиці елементів Д. І. Менделєєва для хіміка. Цей цикл показує повний розклад: що, навіщо і коли необхідно робити. З цього циклу шляхом логічних міркувань ми можемо "обчислити" для себе те, що нам невідомо дотепер. Головне те, що ми тепер можемо самостійно скорегувати програму власного оздоровлення із силами Природи, а не з "рекомендаціями різних авторів, різних систем", що у біоритмології нулі. Людині необхідне ЗНАННЯ, а не система. Змінилися умови, і "система", раніше прекрасно себе що зарекомендувала, починає давати зворотні результати. Тому добувайте знання, повноваге знання, щире, і застосовуйте його. Інше прийде саме собою - і здоров'я, і матеріальний успіх, і ви займете своє місце у великій гармонії всесвіту.

Список використаної літератури:

Смірнов С.М. Біологічні ритми і наше здоров’я. – М., 2000.

Валеологія. Підручник. – К., 2001.