Смекни!
smekni.com

Аналіз програмного забезпечення підприємства (стр. 4 из 5)

Перед початком установки принтера не забудьте переконатися в тому, що принтер приєднаний до відповідного порту комп'ютера і включений в електричну мережу. На екрані з'явиться вікно майстра Установка принтерів (Add Printer Wizard).

Після натискання на кнопку Далі (Next) вам буде запропоновано визначити тип підключення принтера: локальний принтер (Local Printer), тобто принтер, що підключається до відповідного порту вашого комп'ютера, або мережевий принтер, підключений до іншого комп'ютера (Printer Connection), тобто доступний по локальній мережі. Якщо ваш принтер підтримує стандарт Plug & Play, встановіть прапорець Автоматичне визначення та встановлення принтера Plug and Play (Automatically detect and install my Plug and Play printer).

Пошук, установка й настроювання принтерів Plug & Play здійснюються системою автоматично без будь-якої участі користувача. Після того, як принтер буде виявлений і налаштований, вам буде запропоновано надрукувати пробну сторінку і завершити установку клацанням мишки на кнопці Готово (Finish). Якщо операційній системі не вдасться підібрати відповідний виявленому принтера драйвер з бази стандартних драйверів Windows, вам доведеться помістити в пристрій для читання компакт-дисків або дисковод диск з драйвером принтера для Windows XP і вказати системі джерело, з якого виходить копіювати файли драйверів.

У випадку якщо ваш принтер не підтримує стандарт Plug & Play, скиньте прапорець Автоматичне визначення та встановлення принтера Plug and Play (Automatically detect and install my Plug and Play printer) і натисніть кнопку Далі (Next). У наступному вікні необхідно вказати порт, до якого підключається принтер (Рис. 7.8.).


Рис. 7.8. Вибір порту настроюваного принтера

Більшість сучасних принтерів підключається до порту стандарту USB. Порт USB як правило, підтримують Plug & Play і можуть бути налаштовані Windows автоматично. Але принтер може підключатися і до інших портів, на приклад до порту LPT1. В даному випадку цілком можливо, що роз'єм принтера приєднаний до порту LPT2, якщо у вашому комп'ютері використовується декілька паралельних портів. Скористайтеся можливостями Диспетчера пристроїв, щоб дізнатися, які порти доступні для підключення принтера. Вибравши порт, клацніть на кнопці Далі (Next).

У наступному вікні вам буде запропоновано вибрати виробника і модель настроюваного принтера.

Якщо вашого принтера немає у списку, але ви маєте в своєму розпорядженні диском з драйверами цього принтера для Windows XP, клацніть на кнопці Встановити з диска (Have Disk) і вкажіть системі джерело, з якого виходить копіювати необхідні файли.

Після натискання на кнопку Далі на екрані з'явиться наступне вікно майстра Установка принтерів, в якому вам буде потрібно ввести ім'я для нового принтера – воно буде відображатися як підпис на значок принтера в папці Принтери і факси.

Натискання кнопки Далі викличе на екран наступне вікно, в якому вам потрібно вказати налаштування доступу до даного принтера. Режим Зробити цей принтер локальним (Do not share this printer) робить принтер недоступним з локальної мережі. Для того, щоб інші користувачі локальної мережі могли скористатися даними принтером, введіть його мережеве ім'я в полі Мережеве ім'я (Share Name) і знову клацніть на кнопці Далі (Next), щоб перейти до вікна друку пробної сторінки.

Остання вікно майстра Установка принтерів містить глобальну інформацію про тільки що налаштованому принтері, зокрема його локальне ім'я, мережеве ім'я (якщо воно було введено), порт, до якого підключений принтер, і його модель.

Клацніть на кнопці Готово (Finish) для завершення установки.

Установка сканерів

Перш ніж приступити до установки і настройки сканера або цифрової камери, переконайтеся в тому, що ці пристрої підключені до відповідних портів комп'ютера і включіть їх живлення.

У комплект поставки більшості сучасних сканерів і цифрових камер входить компакт-диск з відповідними драйверами, проте самі файли драйверів розташовані не в дискових каталогах, а в файлових архівах, вони витягли в процесі установки. У даному випадку процедура установки сканера або цифрової камери виглядає досить просто: необхідно запустити файл Setup.exe з кореневого каталогу компакт-диска або скористатися функцією Install в автоматично відкривається вікні автозапуску, після чого слідувати інструкції програми установки.

Якщо на вашому компакт-диску відсутня програма автоматичної установки драйверів, можна встановити і налаштувати сканер або цифрову камеру стандартними засобами Windows. Для цього вам слід виконати таку послідовність команд: Пуск-> Панель керування-> Принтери та інше обладнання-> Сканери і камери (Start-> Control Panel-> Printers and Other Hardware-> Scanners and Cameras). На екрані з'явиться вікно однойменної папки.

Для того щоб почати установку, двічі клацніть на значку Додати пристрій обробки зображень (Add Device або на Add an imaging device) в командній панелі Завдання для зображень (Imaging Tools). На екрані з'явиться вікно майстра Установка сканера або цифрової камери (Scanner and Camera Installation Wizard).

При натисканні на кнопку Далі (Next) ви перейдете до вікна вибору типу пристрою та його виробника із запропонованого списку (рис. 7.11).

Рис. 7.11. Вибір моделі пристрою зі списку

У полі Виробник (Manufacturers) вам слід виділити клацанням мишки виробника встановленого пристрою, в поле Модель (Models) – вибрати його модель. Якщо сканер або камера немає у списку, але ви маєте в своєму розпорядженні диском з драйверами цього пристрою для Windows XP, клацніть на кнопці Встановити з диска (Have Disk) і вкажіть системі джерело, з якого виходить копіювати необхідні файли.

У наступному вікні, що відкривається після натискання кнопки Далі (Next), вам буде запропоновано вибрати порт для підключення нового пристрою.

Якщо ви не можете знайти в запропонованому списку порт, до якого приєднана камера або сканер, виберіть режим Автоматичне визначення порту (Automatic port detection) і натисніть кнопку Далі (Next).

Тепер ви повинні написати ім'я для обладнання, що підключається – воно буде відображатися як підпис на значок сканера або принтера в папці Сканери і камери (Scanners and Cameras).

Знову натисніть на кнопку Далі (Next). Система повідомить вас про те, що підключення й настроювання нового пристрою успішно завершені.

Клацніть на кнопці Готово (Finish) для завершення установки.

2.4 Основні способи захисту від електротравматизму на підприємстві

В МНВК як и на на будь якому іншому підприємстві, що використовує електронне обладнання гостро стоїть проблема ураження людей електричним струмом.

Для забезпечення захисту від випадкового дотику до струмоведучих частин застосовуються такі способи і засоби:

– Захисні оболонки;

– Захисні огородження (тимчасові або стаціонарні);

– Безпечне розміщення струмоведучих частин;

– Ізоляція струмоведучих частин (робочий, додаткова, посилена, подвійна);

– Ізоляція робочого місця;

– Мала напруга;

– Захисне відключення;

– Попереджувальна сигналізація, блокування, знаки безпеки.

Для забезпечення захисту від ураження електричним струмом при дотику до металевих неструмоведучих частин, які можуть виявитися під напругою в результаті пошкодження ізоляції, застосовують такі способи:

– Захисне заземлення;

– Занулення;

– Вирівнювання потенціалу;

– Система захисних проводів;

– Захисне відключення;

– Ізоляція неструмоведучих частин;

– Електричний поділ мережі;

– Мала напруга;

– Контроль ізоляції;

– Компенсація струмів замикання на землю;

– Засоби індивідуального захисту.

Технічні способи і засоби застосовують окремо або в поєднанні один з одним так, щоб забезпечувалась оптимальний захист.

Захисне заземлення – навмисне електричне з'єднання з землею або її еквівалентами неструмоведучих металевих частин, які можуть виявитися під напругою. Заземлення призначається для захисту від ураження електричним струмом при дотику до металевих неструмоведучих частин електроустановки, які можуть виявитися під напругою, і застосовуються в електроустановках напругою до 1000 В з ізольованою нейтраллю і напругою понад 1000 В з будь-яким режимом нейтралі.

Сутність захисту за допомогою пристрою заземлення полягає у створенні такого з'єднання металевих неструмоведучих частин з землею, яке мало б досить малим опором з тим, щоб струм, що пройшов через людину, не досягав небезпечного значення. Заземлення підлягають всі частини електроустановок, які можуть опинитися під напругою внаслідок порушення ізоляції.

У залежності від режиму нейтралі електричної мережі заземлення виконується за схемою з глухозаземленою або ізольованою нейтраллю трансформаторів (генераторів). Заземлення в мережах з глухозаземленою нейтраллю виконується за допомогою металевого з'єднання корпусів електродвигунів і кожухів рубильників з заземленим нульовим проводом, завдяки чому відбувається автоматичне відключення електроустановки ото мережі при замиканні її на корпус або кожух.

Занулення – навмисне електричне з'єднання з нульовим захисним проводом металевих неструмоведучих частин, які можуть виявитися під напругою. Воно призначене для захисту від ураження електричним струмом при дотику до неструмоведучих металевих частин електроустановки, що опинилися під напругою, і застосовуються в електроустановках напругою до 1000 В з глухозаземленою нейтраллю (трифазних чотирьох провідних) або з глухозаземленим виводом джерела однофазного струму.