Смекни!
smekni.com

Дослідження графіку функції y=cos(x)*ln(x) (стр. 4 из 4)

Результат виконання програми приводиться у табличному вигляді.

При виконанні програма перевіряє правильність вводу початкових даних і в випадку, коли х початкове більше х кінцеве, виводить повідомлення про помилку.

Програма в звіті видає дані про те, чому дорівнює у в точках відмічених кроком та обробляючи проміжки, створені цими точками дані про те, спадає чи зростає функція на даному проміжку.

Відомості, що до роботи з програмою.

Для запуску програми потрібно запустити файл «Grafik». Користуючись допомогою пояснень, що виводяться, потрібно ввести свої початкові дані, кожен раз після вводу натискаючи Enter. В програмі передбачено можливий помилковий ввід даних, тож непередбачуваних ситуацій виникнути не повинно.

Після використання програма пропонує розпочати дослідження спочатку з заново введеними початковими даними. При запереченні у відповідь на дану пропозицію програма закривається.

5. Апаратні вимоги до виконання даної програми

Для забезпечення нормальної роботи програми необхідні такі мінімальні програмні і апаратні забезпечення:

1. IBM – сумісний комп’ютер з процесором IntelPentiumII 450 МГц (рекомендується IntelPentiumIII 600 МГц).

2. Не менше 160 Мбайт оперативної пам’яті (вимоги до операційної пам’яті коливаються в залежності від встановленої операційної системи).

3. Вільний простір на системному жорсткому диску неменше 600 Мбайт.

4. Дисплей SVGA і відповідний адаптер, який забезпечує роздільну здатність неменше 800х600 точок і 256 кольорів (рекомендується 65 536 кольорів).

5. Сумісна з Microsoft миша.

6. Стандартна клавіатура.

7. Операційна система Windows NT, Windows 98, Windows XP, Windows Me.

Висновок

Завдання курсової робот – створити програму дослідження функції. Результатом роботи є програма, що виконує всі завдання, поставлені для неї в завданні. При написанні програми, велику увагу приділено простоті та зручності її використання.

Написання курсової роботи змусило повторити матеріал, вивчений на парах, а також вивчити деякі нові тонкощі про написання програм користуючись спеціалізованими книгами по програмуванню.

Список використаної літератури

1. Методичні вказівки.

2. Архангельский А.Я. «Программирование в С++ Builder 5.0» –М: ЗАО «Издательство БИНОМ», 2001 р. – 1152 з. іл.

3. Шилдт Г. «Самоучитель С++», 3-тє.вид./Пер. с англ.-СПб.: BHV-Санкт-Петербург, 1998 р. – 800 с.