Смекни!
smekni.com

Встановлення та налаштування Windows Server і UserGate 4.0 (стр. 2 из 2)

Установка проксі-сервера UserGate 4.0

Проксі-сервер UserGate – універсальний інструмент мережного адміністратора для організації роботи користувачів локальної мережі в Інтернет через одну зовнішню IP адресу. UserGate дозволяє централізований контролювати активність користувачів в мережі, планувати витрати на Інтернет, складати і автоматично розсилати користувачам статистичні звіти.

За допомогою гнучкої системи правил адміністратор мережі може блокувати доступ користувачів до певних ресурсів, регулювати швидкість з'єднання, задавати розклад роботи різних користувачів, обмежувати трафік. Програма надає можливість детального моніторингу активних інтернет-сесій користувача в реальному часі, - IP адреса, ім'я користувача, точна кількість переданого і одержаного трафіку, а також відвідані URL.

Адміністратор може ознайомитися з поточним балансом користувача, встановити квоти на кількість трафіку, тривалість перебування в мережі, а також на кількість витрачених засобів, по вичерпанню яких робота користувача буде заблокована, або переведена в обмежений режим. В UserGate реалізована білінгова система, що дозволяє гнучко управляти тарифними планами. В склад проксі-серверу також входять: вбудований міжмережевий екран (firewall), модуль інтернет-статистики, драйвер NAT і антивірус Касперського. Фільтри URL дозволяють заборонити доступ до небажаних ресурсів або набудувати «баннерорізку».

У числі інших особливостей програми: різні методи авторизації користувачів; призначення портів для переадресації трафіку з одного порту на інший (port mapping); публікація ресурсів (доступ до внутрішніх ресурсів мережі з Інтернет); кешування HTTP ресурсів; автодозвон до провайдера і можливість видаленого адміністрування.

Проксі-сервер UserGate має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, простий в настройці і використовуванні.

Програма підтримує всі відомі TCP/UDP протоколи - HTTP, FTP, POP3, SMTP, IMAP4, Telnet, IRC, NNTP, ICQ.