Смекни!
smekni.com

Технічне створення Web-додатків (стр. 9 из 9)

Придбайте зручне робоче крісло, яке дозволить без зусиль зберігати правильну позу за комп'ютером. Бажано, щоб можна було регулювати висоту сидіння і нахил спинки, переміщатися на роликах. Ідеальна спинка крісла повторює вигини хребта і служить опорою для нижнього відділу спини. Сидіння злегка нахилене вперед, що декілька переносить тиск з хребта на стегна і ноги. Край сидіння ледве заломлений - це зменшує тиск на стегна. Крісло (стілець) має бути жорстке або напівжорстке, це поліпшить кровообіг в малому тазу.

Розташування інших часто використовуваних речей не повинне заставляти довго знаходитися у викривленій позі, нахилятися убік, особливо для піднімання важких предметів (при такому нахилі велика вірогідність пошкодити міжхребцевий диск).

Якщо ви багато працюєте з клавіатурою, придбайте спеціальну підставку під зап'ястя. Продаються клавіатури, в яких панель розділена навпіл з можливістю повертати половинки один до одного і нахиляти. Така клавіатура дорожча, до неї треба звикнутися, але для тих, хто багато друкує, вона буде вдалим придбанням.

Важливий чинник ергономіки - шум на робочому місці. Системні блоки помітно шумлять, а вінчестери особливо старих моделей "підвивають". Якщо ви довго працюєте з таким комп'ютером, це стане чинником підвищеної стомлюваності. Варіанти вирішення проблеми:

• купіть спеціальний комп'ютерний стіл, в якому системний блок прибирається в ящик з дверцями;

• поставте комп'ютер на підлогу (під стіл);

• виготовте шумозахисний екран, що відокремлює робоче місце від системного блоку, покладіть під системний блок шумозахисну прокладку.

Не забудьте лише забезпечити нормальну вентиляцію системного блоку: має бути досить вільного місця перед вентиляційними отворами (це, як правило маленькі дірочки або прорізи на бічних стінках системного блоку) і біля вентилятора (його отвір зазвичай знаходиться на задній стінці).

Табл.1. Правильне розташування за робочим місцем.

5.3 «Звукове оформлення» робочого місця

Важливе для тривалої ефективної роботи. Виключіть сторонній шум: вимкніть телевізор, відгородіться від сусідів... Більшість людей здатна добре робити лише одну справу, якщо мозок отримує інформацію з декількох джерел (наприклад, комп'ютер + радіо) стомлюваність підвищується. З іншого боку приємна музика, спеціально підібране звукове оформлення можуть підвищити ефективність роботи. Якщо ви працюєте в галасливому офісі, спробуйте використовувати навушники (більшість Cd-дисководів дозволяють легко їх підключити) і слухайте записи музики або звуків природи.

Поліпшити умови праці за комп'ютером допоможе насичення повітря негативними іонами за допомогою іонізатора повітря (інакше званих "аероіонізатори", "Люстри Чижевського"), які зараз навчилися навіть вбудовувати в мишу.

Працюючи на комп'ютері, кожну годину робіть десятихвилинну перерву, під час якої погляньте удалину, встаньте з крісла, зробіть комплекс вправ або просто походіть. Непогано кожні дві-три години надівати дірчасті окуляри, які знімають спазм очних м'язів.

5.4 Захист від дії електромагнітних полів

Небезпечна дія електромагнітних полів (ЕМП) високої частоти на людину відбувається під час роботи радіопередаючих пристроїв, радіорелейних ліній зв’язку, пристроїв багатоканального радіозв’язку, радіолокаційних установок, промислових установок індукційного та діелектричного нагрівання та інших високочастотних пристроїв. Джерелами електромагнітного випромінювання в радіотехнічних установках являються генератори.

Небезпечним може також бути і електричне поле промислової частоти високовольтних ліній передачі. Тому при значеннях напруженості електричного поля більше 5 кВ/м час перебування людей в небезпечній зоні обмежується.

Вплив ЕМП на організм людини в основному залежить від потужності випромінювання, тривалості випромінювання, тривалості впливу ЕМП та діапазону частот. В цілях захисту людини від опромінення по вказаним параметрам виконується нормування часу знаходження персоналу під дією опромінення. На частотах від 60 кГц до 300 МГц ЕМП оцінюється окремо по його складовим - напруженості електричного поля Е (В/м) та напруженості магнітного поля Н (А/м). В діапазоні 300 МГц - 300 ГГц вплив ЕМП має в основному тепловий характер. Який залежить від потужності випромінювання. В цьому діапазоні нормується значення густини (щільності) потоку енергії випромінювання (ГПЕ, Вт/м2).

Основним захистом від впливу ЕМП є екранування джерела випромінювання та робочого місця металевими (відбиваючими) екранами або поглинаючим покриттям (стіни, стеля, підлога приміщення). Засобами індивідуального захисту людини від опромінення є захисні окуляри (з відбиваючим або поглинаючим склом) та костюм з металізованої тканини.

Табл.2. сприйняття основних кольрів людиною


ВИСНОВОК

В ході дипломної роботи визначена розробка альтернативного механізму доступу для WEB 2.0. Проведено аналіз взаємодіі Java Апплетів у Web. Також в ході роботи розглянута flash-анімація. Для виконання анімаційного додатку використовувалась програма SWISHMAX1, та PHP. В дипломній роботі розглянуто новий підхід до створення Ajax-додатків, згідно якому для написання коду клієнтської частини програми разом з JavaScript-сценаріями мають застосовуватися Java-апплети. Завдяки взаємодії між JavaScript та Java стає можливим розділити задачі, що стоять перед додатком. Застосовуючи мову Java для написання коду, що реалізує складні алгоритми, можна застосувати численні інструментальні засоби для розробки та налагодження програм. Такий підхід реалізований у вигляді набору базових засобів для написання програми flash-плеєр.

Недоліки

Основний недолік Flash-додатків - надмірна вимогливість до ресурсів процесора. Тому недостатня потужність комп'ютера може вплинути на продуктивність операційної системи в цілому, або призвести до спотворення результатів роботи Flash-додатки, пов'язаних з відображенням анімації або підрахунком часу. Іноді це пов'язано з недоліками браузера. Зазвичай ця проблема полягає в тому, що за допомогою Flash-додатків на веб-сторінках розміщують різнорідну рекламу, яка належним чином не оптимізована.

Інший важливий недолік полягає в тому, що не завжди є можливість запустити Flash-додаток, або вона пов'язана з деякими труднощами (наприклад, необхідно встановити плагін або оновити його до останньої версії). Деякі користувачі (або системні адміністратори в рамках цілої мережі) відключають в настройках браузера можливість завантажувати контент, що обробляється плагінами або завантаження у фреймах з метою інформаційної безпеки, економії системних ресурсів, або для позбавлення від набридливої реклами.

Це робить технологію в цілому ненадійною також для розробників, яким ніхто не гарантує, що веб-додаток на основі Flash буде взагалі відтворено. Тому Flash, в основному, використовується для написання ігор, невеликих полуінтерактівних анімацій і для гарно оформленої реклами, тобто у сфері розваг та дизайну. Для серйозних веб-додатків, де взаємодія з користувачем має бути без шкоди красі, звичайно використовується JavaScript, або взагалі не використовуються ніякі технології крім тих, що 100% працюють (HTML, CGI). Але ні JavaScript, ні HTML, ні що б то не було ще, не дасть такої швидкості обміну даними, як Flash.

В Інтернеті можна знайти сайти, повністю оформлені у вигляді Flash-додатки (весь контент, а також елементи навігації). Зазвичай це сайти, присвячені іграм, дизайнерські студії, особисті сторінки та інші сайти, метою яких є вразити відвідувача красою і незвичністю реалізації.