Смекни!
smekni.com

Вибір й оцінка ефективності процедур кодування даних (стр. 2 из 10)

Аналіз дворівневих видів модуляції.

055 = 0000. 0101. 0101

2. Здійснити моделювання модуляції заданої послідовності відеосигналів гармонійними функціями

= Asin (ωt + φ) згідно кожного із варіантів по наведеній нижче табл. із застосуванням дворівневих АМ, ЧМ, чи ФМ, де вид модуляції та параметри сигналу A, ω, φ визначаються із умов, зазначених нижче в таблиці параметрів сигналів.

Із використанням засобів вбудованих функцій MathCAD отримати моделі цих радіосигналіву в часовій та частотній областях. Вивести їх на екран та занести у пояснювальну записку.

3. Проаналізувати спектри сигналів по пп. 1 та 2, визначити їх ширину та зробити висновки щодо можливостей використання параметрів відповідних сигналів для передачі інформаційних сигналів та об’єктів в каналах із використанням дротяних, оптоволоконних та радіоканалів.

Таблиця параметрів сигналів

№ варіантусигналу Видмодуля-ції Параметри сигналу
A (В) ω (рад/с) φ (рад)
1 АМ
ω =
∙π/ (100∙
)
φ = 0
2 ЧМ
∙0,05
φ = π∙ (Nсп mod 3+1) /8
3 ФМ
∙0,05
ω = Nсп∙π/

1. Виходячи із того, що максимальне значення ширини спектру сигналу при передачі таких сигналів допускається обмежити інтервалом частот від максимального значення амплітуди до першого “нуля" спектру, визначити потрібну ширину смуги пропускання каналу

при використанні для передачі інформації сигналів по пп. 1 та 2.

2. Дати порівняльну характеристику можливих методів передачі із використанням амплітудної маніпуляції гармонічних сигналів.

3. Сформулюйте вимоги щодо параметрів каналів, необхідних для забезпечення такої передачі.

Для АМ:

Для ЧМ:

Для ΦМ:

1. Аналіз можливостей багаторівневої амплітудної маніпуляції гармонічних сигналів

1.1 Багаторівнева амплітудна модуляція відеосигналів

1. Як повідомлення для передачі відеосигналами із використанням багаторівневої амплітудної модуляції використати перші літери Вашого прізвища, імені та по батькові, перші літери Вашого прізвища, імені та по батькові - Ф М С.

2. Здійснити перекодування Вашого повідомлення в двійкову послідовність із застосуванням для представлення символів Вашого повідомлення восьмибітових символів кодів таблиці Windows 1251 (див. надану нижче таблицю).

ВЛС

194 203 146

11000010 11001011 10010010

Розбийте кожний двійковий код символу на тетради (групи по 4 символи) та запишіть їх в другий рядок табл. 1 як амплітуди відповідних сигналів. Оскільки кожен восьмибітовий код розбивається на дві тетради, в результаті отримаєте шість чотиризначних кодів