Смекни!
smekni.com

Офісні телефонні станції (стр. 2 из 2)

При цьому "оцифрований" голос буде записаний у "поштову скриньку". Користувач телефону може отримати повідомлення зі своєї скриньки натисненням однієї клавіші.

Тональний донабір (DISA - Direct Inward System Access). Можливість прямого доступу до системи і самостійного виклику (без участі оператора) до необхідного абонента.

DISA дозволяє при вхідному дзвінку відразу потрапити на бажаного абонента, набираючи відповідний номер розширення в тоновому режимі. Отже, DISA – це голосове меню внутрішніх телефонів офісної АТС.

Тарифікація. Дозволяє здійснити облік всіх вихідних (звичайно міжміських) розмов абонентів станції. Обов'язкова при використанні однієї станції декількома фірмами. Як правило, реалізовується встановленням додаткового обладнання.

Може доповнюватися програмним забезпеченням, що дозволяє отримувати інформацію у вигляді рахунків на оплату і виконувати звіти і запис протоколу дзвінків.

Транзитний зв'язок. Надає можливість дистанційної комутації двох і більше міських ліній, увімкнених до станції.

Побудова корпоративних мереж. Можливість об'єднання декількох станцій, що знаходяться на значній (від 3 до 10000 км) відстані одна від одної в мережу з єдиним номерним полем. Використовується за необхідності оперативного керування з центру філіалами, що знаходяться в різних регіонах.

SMDR (Station Message Detail Recording) – докладне протоколювання повідомлень абонента.

ACD (Automatic Call Distribution) – автоматичний розподіл вхідних дзвінків.

Обмеження дзвінків – програмуванням одного з чотирьох класів обмежень можна заблокувати доступ з деяких внутрішніх номерів до певних кодів (за допомогою цієї функції можна заборонити міжміські та міжнародні дзвінки).

Автоматичне переведення факсу – система автоматично розрізнює дзвінки по факсу і голосові дзвінки (якщо дзвінок надійшов від факсу, він переводиться на факсимільний апарат).

4. Структурна схема міні-АТС К-16010

Міні-АТС К-16010 призначена для організації телефонного зв'язку всередині офісу по двопровідних лініях абонентів оперативного зв'язку (ОЗ) у власній радіальній мережі з кількістю абонентів не більше 8, а також для роботи по двох АЛ АТС.

Всі абоненти ліній ОЗ мають номери від "1" до "8", АЛ АТС – "9" і "0". Абоненти з номерами "1" і "2" є головними і мають додаткові функціональні можливості. Як телефонні апарати використовуються ТА з імпульсним набором.

Структурна схема міні-АТС зображена на рис.3

До її складу входять такі вузли:

1) джерело живлення забезпечує всі вузли пристрою стабілізованими напругами 27 В і 5 В;

2) генератор 50 Гц забезпечує викличним сигналом ТА абонентів лінії ОЗ;

3) генератор 600 Гц забезпечує службовими сигналами ТА абонентів лінії ОЗ;

4) перемикач ліній перемикає ТА головних абонентів з АЛ АТС до лінії ОЗ і навпаки;

5) 2 комплекти АТС для встановлення вхідних і вихідних з'єднань по

АЛ АТС;

6) 8 лінійних комплектів для встановлення вхідних і вихідних з'єднань по АЛ АТС і по лініях ОЗ;

7) комутаційна матриця (КМ) для комутування вхідних та вихідних з'єднань по АЛ АТС і по лініях ОЗ;

8) контролер керує роботою вузлів міні-АТС за певною програмою.