Смекни!
smekni.com

Аналіз варіантів побудови платформи інтелектуальних мереж (IN) (стр. 3 из 3)

3 Частково розподілена архітектура побудови IN

Проміжною між централізованою та класичною архітектурою IN є частково розподілена платформа. Однією з таких конфігурацій IN є архітектура з винесеними з вузла послуг функціями SSP (рис. 7). Така побудова IN дозволить забезпечити обробку більшого трафіка і є вірним рішенням із впровадження послуг IN для тих операторів, які мають на своїй мережі станції з функціями SSP, що підтримують протокол INAP.


Рисунок 7 – Платформа IN із винесеними функціями SSP

Тут функції комутації та управління викликами виконуються станціями, а їхня взаємодія із платформою IN здійснюється протоколом INAP. Така архітектура вигідно відрізняється від централізованої економією ємності комутаційного поля та кількості мовних каналів при наданні послуг IN. Вона здатна підтримувати великий пакет послуг без будь-яких помітних обмежень.

Таблиця 1 – Порівняльний аналіз способів побудови платформи IN

Переваги при початковому впровадженні Недоліки у т.ч. при розвитку мережі
SSCP (CCAF, CCF, SSF, SRF, SCF, SDF)
- Швидкість розгортання платформи, завдяки функціональній аналогічності з автономними SSP і SCP - Неможливість взаємодії з іншими SSP як SCP (тобто SSCP трансформується в SSP)
- Відсутність необхідності в мережі СKC №7 - Необхідність нового обладнання з функціями SCF, SMF і SCEF
- Мінімум початкових інвестицій - Функції SCF, SMF і SCEF, наявні в SSCP, залишаються незатребуваними
- Недостатня надійність
SN (CCF, SSF, SRF, SCF, SDF)
- Швидкість розгортання платформи завдяки функціональній аналогічності з автономними SSP і SCP - Можливість підключення тільки сполучними лініями (немає своїх абонентів), тому всі мовні з'єднання проходять через нього
- Можливість взаємодії з декількома зовнішніми SSP - При взаємодії з іншим SSP як SCP мовні канали мають бути доведені до SN, тому що функції SRF інтегровані
- Мінімум початкових інвестицій - Під час роботи як SCP на мережі
з декількома SSP продуктивність недостатня
- Недостатня надійність
SSP (СCAF, CCF, SSF, SRF) і SCP (SCF, SDF)
- Гнучкість при нарощуванні продуктивності та функціональності - Значні початкові капіталовкладення
- Простота розвитку
- Надійність, необхідна для мереж загального користування з високим трафіком

Досить простим рішенням для впровадження таких послуг IN, де немає необхідності надання мовних повідомлень або існують інші можливості їхньої реалізації, а очікуваний трафік оцінюється як середній, є конфігурація з винесенням функцій IP з платформи (рис. 8).

Функції контролю та адміністративного управління IN розташовуються на єдиній платформі, а функції комутації та управління викликами виконуються на станціях.

Рисунок 8 – Платформа IN із винесеними функціями SSP і IP

Спеціальні ресурси забезпечуються зовнішньою інтелектуальною периферією IP або в обмеженому обсязі можуть надаватися системами комутації. У цьому випадку при зростанні трафіка, числа абонентів або розвитку послуг і необхідності переходу до більш продуктивної системи не потрібно модифікацій у специфікаціях послуг IN або в даних абонентів послуг.