Смекни!
smekni.com

Краєзнавча характеристика Греції (стр. 5 из 5)

З метою просування інформаційного суспільства в послідовній і об'єднаній манері, запропонована окрема Експлуатаційна Програма для Інформаційного Суспільства у структурі існуючої Структури Підтримки Співтовариства (2000-2006). Це - інноваційна горизонтальна програма, що скорочує урядові департаменти, що прагне здійснити основні риси Білої Книги Грецького уряду, названа «Греція в ІнформаційномуСуспільстві», лютий 1999 року. Вона також додержується європейської ініціативи і висновкамЛісабонського самміти березня 2000 року.

8.2. Телекомунікації

Греція, розділяючи думку, що телезв'язок відіграє життєву роль у сучасномусуспільстві, рішуче зіштовхуєтьсяз викликами нашої ери. У результаті, Міністерство транспорту і комунікацій з підтримкою Міністерства народного господарства взяли на себе честолюбну і багатобічну програму, фінансовану в значній мірі Європейським Союзом, прагнучи до модернізації інфраструктури й удосконаленню послуг пропозиції. Ця програма приділяє особливу увагу віддаленим областям/громадам, також як при розвитку нових технологій і послуг.

Сектор телезв'язку в Греції поступово лібералізується. Головна мета нової політики - створення умов для підтримки нової діяльності на ринку телекомунікацій і для здорової конкуренції в областях встановленого і бездротового зв'язку. Це очищає шлях для входу приватних операторів у служби телезв'язку, також як дозвіл і іншим приналежній державі підприємствам пропонувати подібні послуги. У результаті нової політики, з 1-ого січня 2001 Грецька Організація Телезв'язку (OTE) була позбавлена своєї загальної споконвічної монополії для всіх послуг телезв'язку. Грецька Організація Телезв'язку (OTE) займає місце серед найвищих груп компаній у Греції і входить у десятку кращих організаціях телезв'язку в Європі. Вона має численні філії типу COSMOTE і OTEnet, що демонструють діяльність, що вселяє, і бере участь у міжнародних (глобальних і регіональному) супутникових організаціях телезв'язку й операційних систем, таких як Intelsat, Inmarsat, Eutelsat і Нові Небеса. OTE розширює свої дії і за межами грецьких границь, на Південно-східних Європейських ринках і Близькому Схід. Його іноземний інвестиційний портфель включає грошові інвестиції й в інші телекомунікації (Албанія, Вірменія, Йорданія, Румунія, Сербія, Україна, Ємен, Болгарія, Грузія, Литва).

Що стосується щодо мобільного зв'язку, то вона дійсно дуже популярна в Греції. Країна з населенням близько 11 мільйонів має приблизно 5,6 мільйонів клієнтів стільниковогозв'язку, що обслуговуються трьома найбільшими провайдерами стільниковогозв'язку в Греції: Vodafone, Telestet і Cosmote.

8.3. ЗасобиМАС-МЕДІА

Зі скасуванням держконтролю радіомовної системи і появою приватних каналів, радіомовлення Греції піддалося величезним змінам наприкінці 80-их. Якщо раніше було два державні телеканали і чотири державних радіостанції, то в даний час працюють 158 приватних телеканалів і 1200 частокрадиостанций.

В даний час, державне телебачення (ERT S.A.) має три телевізійних канали (ET1, NET, ET3) і віщає в усім світі через супутник. Державна радіомережа, ЕРА, включає п'ятьрадиостанций у Греції й одну, котра віщає інтернаціонально. Доход державних засобів масової інформації йде від рекламування і від прибутку капіталу від своїх часток на афінській Фондовій біржі.

До середини 90х у Греції було близько 246 місцевих, регіональних і національних щоденних газет. В одній тільки Аттиці, є принаймні 19 телевізійних станцій, включаючи передплатні канали і два цифрових пакети (NOVA, Alpha Digital). В Афінах видається більш 1,050 журналів і 32 газет, у той час як число працюючих радиостанций в області наближається до 100. 10 найбільше національно розповсюджених щоденних газет (Та Неа, Елефтеротипия, Етнос, Кафимерини, ЕлефтеросТипос, Апогевматини, Эспрессо, Вима, АдесмевтосТипос, Траффик) видаються в Афінах. Цифрове супутникове телебачення - значназміна в традиційній сфері засобів масової інформації в Греції. Прийняття закону 2644/98 про супутникові і земні послуги відкрило шлях для розвитку супутникового і земного цифрового телебачення. В останні кілька років Грецький Уряд узяло на себе важливі ініціативи в сфері аудіовізуальної законодавчої політики. Ці ініціативи відбиваютьпотреба регулювати новізашифровані телерадіо послуги, охороняти фундаментальні принципи, як те захист молодші і людські достоїнства, і зміцнювати роль і повноваження Національного телерадіо Ради (ЕСР), що був установлений як незалежну владу. ЕСР відповідає за поновлення або видалення ліцензій на віщання, гарантуючи економічну прозорість, плюразлизм і якість телерадіо послуг і накладаючи адміністративні санкції у випадку, якщо журналісти, як вони вважають, не поважають їхнього зобов'язання.

Державою здійснювалися спроби, щоб регулювати сектор відповідно до потреб промисловості і погоджувати діючі умови сектора, відповідно до інструкцій Європейського Союзу у відношенні рекламного часу, частки програми, захисту молодших і проблеми власності засобів інформації.


Список використаних джерел

1. Атлас «Экономическая и социальная география мира», М. 2002 г.

2. OffshoreExpress, №12, 2003 г., «Страна героев и богов. От экономического спада к стабильности и благополучию»

3. Экономика и жизнь, №35, 1999г., «Кириакос Родусакис: у наших контактов с Россией хорошие перспективы».

4. 4. Курбатов Г.Л. ИсторияВизантии. М., 1984

5. 5. История древней Греции. М., 1986

6. 6. Куманецкий К. ИсториякультурыдревнейГрециии Рима. М., 1990

7. Krugosvet.ru

8. Greece.com

9. AllaboutGreece.net/ru

10. Countries.ru

11. Kmv.gov.ua