Смекни!
smekni.com

Французька кухня (стр. 2 из 2)

Не можна не сказати і про шикарні десерти, на яких французи безсумнівно знаються. Це і круасан, вишневий пиріг клафуті, шарлотка, чудові tarte tatin - відкриті торти з фруктами і звичайно ж знаменитий крем-брюле - вершки запечені з карамельною скоринкою - король і володар усіх десертів. Круасани випікаються зі листового тіста, до складу якого входять дріжджі і масло (жирність масла має бути не меншою за 82%), що робить круасан доволі калорійним і жирним.

Бріо́ш (фр. brioche) — традиційна французька здоба.

Виготовлення

Бріош — це солодка булка з тіста, до складу якого, зазвичай, входять:

борошно; яйця; масло; цукор; молоко; дріжджі (пивні); сіль.

Нерідко в тісто для бріош додають родзинки, фрукти і/або подрібнений темний шоколад.

Традиційна бріош округлої форми, складається з 6 частин, зліплених докупи перед випіканням.

Бріош правила за десерт, нерідко лише святковий, маючи безліч місцевих варіацій, зокрема у виборі наповнювачів і додатків до тіста.

Напої

З напоїв французи віддають перевагу фруктовим сокам, мінеральній воді. Надзвичайно популярна кава. Зі спиртних напоїв у Франції поширені абсент, кальвадос, коньяк. Усі вважають, що французи дня не можуть прожити без келиха вина. Це дійсно так, але скоріше стосується південних провінцій.

Крюшон полуничний

Інгредієнти: 500 г свіжій полуниці, 50 г цукру, 750 г полуничного морсу, 500 мл фруктової води.

Покласти в крюшонніцу перебрану, промиту і звільнену від плодоніжок свіжу полуницю, додати цукор, влити полуничний морс (1/5 частина) і наполягти 3 ч. Потім влити охолоджений полуничний морс, що залишився, охолоджену фруктову воду (полуничну або яблучну), ретельно розмішати. У кожен келих покласти полуницю.

Апельсиновий напій

Інгредієнти: 20 г апельсинового сиропу, 1 апельсин, 10 мл лимонного соку, 100 мл газованої води, 1 кубик харчового льоду.

У келих влити апельсиновий сироп, лимонний сік. вичавити в нього сік з апельсина, додати газовану воду. Подати з харчовим льодом.


Використана література

Інтернет – джерела:

1. http://france-paris-info.ru

2. http://www.arborio.ru

3. http://uk.wikipedia.org/wiki/Французька_кухня

4. http://relax.ua