Смекни!
smekni.com

Розроблення меню і дослідження технології напоїв для кав'ярень та барів (стр. 5 из 7)

Барна ложечка і стакан для змішування використовуються для змішування. Інгредієнти і лід поміщаються в барний стакан, ложечка використовується для перемішування і обертання льоду крізь компоненти від десяти до двадцяти секунд, охолодження і розчинення напою, без надмірної аерації, яку може викликати збовтування.

Електричні блендери популярні для змішування напоїв із-за їх швидкості і, як і причини того, що вони не потребують людськи рук.

Електро міксер коктейльний має додатковий і незвичайний для коктейльного міксера верх, таким чином комбінуючи блендер і шейкер для коктейлів.

Маточка та склянку (ступка) використовують для подрібнення та вилучення з соку з твердих інгредієнтів. Використовуються в процесі змішування напоїв, за допомогою їх, фрукти очищають, трави, цукор розтирають, інші тверді речовини поміщають в стакан, часто з невеликою кількістю цукру, лікеру і гірких настоянок, потім розчавлюють, труть і / або товчуть паличкою. Подібної маточки у формі палички з твердої деревини. Додаткові рідкі інгредієнти додаються після того, як розтирання завершено. Поширена помилка в тому, що не потрібно розтирати довго і повністю. Це може призвести до гіршої якості напою, оскільки загальний намір полягає в тому, щоб витягти і активізувати якомога більше аромату і смаку з інгредієнтів, які не віддають його охоче. Маточки представлені в багатьох формах і розмірах, найкращі зроблені з чистої, нелаковані твердої деревини

Ложечка для абсента, сітчате (фільтрувальне) обладнання було розроблено для приготування крапельного коктейлю з Абсента - найбільш відомого методу, для того, щоб пити Абсент. Ситечко поміщується зверху склянки для Абсента, що містить частину Абсента; шматочок цукру поміщається в ситечко; вода капає дуже повільно з глечика поверх шматочка цукру. Поступово водяні краплі розчиняють шматочок цукру, розчиняючи лікер і перетворюючи його в молочно-зелений колір. Як тільки цукор розчиниться, ложечка може бути використана для швидкого розмішування коктейлю, потім її відкласти в сторону і можна починати пити коктейль.

Барна ложка – це спеціальна ложка з довгою загнутої спіраллю ручкою, яка дістає точно до дна змішувальної склянки, використовуються для розмішування у високих склянках, щоб діставати оливки, вишні та інші прикраси з ємності. Викривлена частина зазвичай розташована в середині ложечки, для того, щоб полегшити обертання ложечки і для того, щоб тримати ложечку між двома пальцями, це один із способів перемішування коктейлів.

Піка (паличка, шпажка) для коктейлів. На піку наколюють часточки фруктів і використовуються як прикраси для коктейлів. Вони підходять до всіх інгредієнтів і намірам, дизайн - від мініатюрних пластикових кинджалів до справжнього срібла.

Ручна соковижималка надзвичайно практична, по дизайну, підходить для здавлювання цитрусових фруктів, розміром до середнього апельсина.

Ситечко (друшлаг, шумовка, фільтр) невід'ємний елемент бостон-шейкера і келиха для змішування. Спецыально розроблене ситечко для бостонського шейкера та бокалу для змішування.

Розколювач льоду застосовується для подрібнення льоду. Інструмент застосовується для розколювання крижаних блоків на частини (і для відділення, які об'єдналися разом кубиків льоду).

Совок для льоду застосовують для зачерпування і засипання льоду. Бувають різних розмірів і об'ємів. Щипці для льоду. потрібні для того, щоб брати лід. Інструмент, для переміщення одного кубика льоду, звичайно з відерця в скло. Існують ручні та електричні соковижималки. Вони призначені для того що б вичавлювати сік з цитрусових фруктів.

Фільтр (ситечко) для Джулепа застосовують для створення коктейлю Джулеп.

Дизайн у формі ситечка видовбаному в ложці, що чітко відповідає внутрішній частині стакана для змішування.

Соковижималка для лайму використовується для швидкого вилучення соку з лайму.

Сірники використовуються для коктейлів, які повинні подаватися палаючими. У числі інших призначень, це засіб для випалювання лимонних і апельсинових скибочок на поверхні напоїв.

Мірна чашка – прозрачний посуд, представлений у різних розмірах, із зазначеними градаціями обсягу. Найкращі мірні чашки для коктейлів показують обсяги в унціях, дозах (частинах) і літрах, послідовних один за одним, для того, щоб легко зробити перетворення на око.

Мірні ложечкі використовуються для вимірювання інгредієнтів для створення коктейлів. Вимірювальні інструменти, типово з'єднані в набір, в стандартних (Британських) або метричних одиницях; розробники зазвичай надають в одному наборі обсяги на 2 столовий ложечки, 2 чайної ложечки, 1 чайну ложечку і 1 столову ложку.

Мірник (мірний стаканчик) використовуються в якості вимірювання інгредієнтів для створення коктейлів. Вимірювальний інструмент з однією або двома чашками, кожна з яких типово зєднані з одним із цих обсягів: 3 унції, 2 унції, 1 унція, 1-1/2 унції, 1-3/4 унції, 4 унції

Сіфон а Аппарат, що працює з перезаправками, для насичення негазованих напоїв бульбашками вуглекислого газу, таким чином, при необхідності, виробляючи газовані напої.

Показано один стилізований приклад сифону, які раніше замінювли, на заряджені на фабриці пляшки, забезпечуючи маленькі похилі циліндри вуглекислого газу, від яких можна було б просто позбутися і замінювати після того, як вони були вичерпані.

Коли пляшки спорожнювались, вони обмінювалися на нещодавно заправлені і, поперемінно, очищалися і знову наповнювалися на фабриці постачальника, потім доставлялися місцевими службами доставки.

Терка для мускатного ореха призначена для створення мускатної крихти. Маленька, економна терка, що використовується для натирання мускатного горіху безпосередньо перед тим, як посипати його зверху на коктейль, особливо, на ті, які містять молочні продукти.

Паличка для для перемішування коктейлів. Вставляється в коктейль або кладеться поруч звичайно подають з льодом, таким чином той, хто п'є може розмішувати свій власний коктейль.

Якість кулінарної продукції можна вимірювати за допомогою таких показників: зберігання; органолептичних показників, фізичних показників, фізико-хімічних показників, рівня обслуговування, про які буде йтися у розділі 2.3.

2.2 Дослідження сучасних технологій напоїв

Коктейль «Ураган»

Яркий коктейль со сладким вкусом тропических фруктов и рома. Вкус несколько островат за счет ощутимого влияния лайма и рома.

Для приготовления этого коктейля обычно используют темный ямайский ром Капитан Морган (Captain Morgan Black) и светлый барбадосский ром Олд Паскас (Old Pascas White).

Вам понадобится:

- 50 мл белого рома

- 50 мл темного рома

- 30 мл сиропа маракуи

- 30 мл свежевыжатого апельсинового сока

- 30 мл свежевыжатого сока лайма

- 1 ч.л. гренадина

шейкер, бокал Херикейн

Приготовление

Смешайте в шейкере со льдом все ингредиенты.

Украсьте вишенкой или флажком.

Тип коктейля: лонг (long)

колотый лед

3/10 светлого рома

2/10 кокосового ликера (Malibu)

5/10 ананасового сокаДля украшения:

1 вишня для коктейлей долька ананаса

Положите в шейкер колотый лед, налейте светлый ром, кокосовый ликер и ананасовый сок. Слегка потрясите для смешивания. Сцедите в большой стакан и украсьте коктейль вишней и дольками ананаса. Вы можете увидеть этот коктейль в меню практически любого бара или ресторана любого города России и УкраиНа русском языке название коктейля правильно звучит как "пина колада" (Pina Colada), однако вариации его произношения и написания включают: пино колада, пинья колада, пина калада, пино калада, пина коллада, пинаколада и так далее.

Мохито

Придумали: в 30-е годы на послевоенной Кубе.

Делается из: белого рома, содовой, лайма, мяты и коричневого сахара. В высоком стакане мяту давят с сахаром и лаймом, добавляют толченый лед, ром и содовую.

Подается: украшенный листочками мяты и дольками лайма.

Пьется: легко и непринужденно потягивается через трубочку в летнюю жару.

Дайкири

Придумали: американские инженеры, спасавшиеся от Кубинской жары на месторождениях.

Делается из: белого рома (6/10), сока лимона или лайма (3/10), сахарного сиропа (1/10). Ингредиенты взбиваются в шейкере 10 секунд или в миксере. По желанию можно добавить несколько капель гренадина.

Подается: отфильтрованным, в коктейльном бокале, с долькой лайма или лимона.

Коктейль Screwdriver

Коктейль Screwdriver или просто Отвертка так прост в приготовлении, что кажется удивительным, почему это вообще назвали коктейлем. Первое упоминание о коктейле Отвертка зафиксировано в 1949 году. Влиятельный журнал "Тайм" пишет: "В тускло освещенном баре гламурного "Парк Отеля" интеллигентные турки, смешались с американскими инженерами, балканскими беженцами и пьют последнее изобретение янки: водку, смешанную с апельсиновым соком, которую они называют "отвертка".

Есть и легенда, связанная с именем коктейля. Она гласит, что американские инженеры-нефтяники, которые работали в Иране, пили этот напиток, размешивая водку и сок отвертками, висевшими у них на поясе.

В начале 70-х годов любители выпить предпочитали Screwdriver всем прочим коктейлям. Отвертку считали самым здоровым коктейлем, ведь в апельсиновом соке содержится много витамина C и других компонентов, предотвращающих цирроз печени. В общем, забавная выходила ситуация. Водка и апельсиновый сок в одном стакане борются друг против друга, водка за цирроз печени, а апельсиновый сок - против.

Рецепт коктейля Отвертка

1 часть водки: 2 части апельсинового сока. Смешивается в хайболе и подается со льдом.

Отвертка до сих пор является одним из самых популярнейших коктейлей, главным образом из-за простоты приготовления. Простота стала из основных причин, по которой коктейль довольно быстро обрел свое место среди слабоалкогольных коктейлей, продающихся в магазинах. Надо сказать, остальные коктейли на основе водки не так просты в приготовлении. В разделе о водочных коктейлях, вы также можете почитать о молодежной альтернативе отвертки, коктейле Hi-Fi.