Смекни!
smekni.com

Колекція жіночого одягу під девізом Сучасна ділова жінка (стр. 2 из 6)

Діловий стиль – чіткі лінії, плюс чоловічі тканини, плюс жіночі деталі – модна формула для бізнес-леді, які звикли у всьому бути кращими!

В ХХІ столітті ми, жінки, ні чим не поступаємось нашим чоловікам. Як на роботі, так і в дома ми динамічні і повністю впевнені в собі, хоча при всьому цьому зовсім не менш жіночні, як раніше. І не хотіли би приховувати цього! Як можна це отримати? Завдяки жіночому діловому стилю! Головні складові цієї нової тенденції – класичні елементи жіночого і чоловічого верхнього одягу, а також явна елегантність, точне відображення духу часу і солідна порція життєрадісності.

В головних ролях виступають костюми з штанами і спідницями, оскільки вони роблять зовнішній вигляд бездоганним, що просто необхідно для успішного просування вперед. Актуальні силуети вузькі, контури, як в 80-х роках, чіткі. Підкреслюється талія і – дуже делікатно – плечі, тобто в моду повертається Х-силует. Жіночі деталі – широкі паски і вузькі оборки. Спадаючі блузки з графічними набивками надають вигляду привабливу легкість. Часте запозичення з чоловічої моди – краватки, але перш за все тон задають чоловічі тканини, такі, як куряча лапка, гленчек, тонка смужка і вишукані варіанти деніма. До-речі, що стосується кольорів, то увага приділяється самим елегантним і таким, що не кидаються в очі, згідно з цим домінують неперевершені чорний і білий.

Вишукане поєднання чоловічих та жіночих елементів – ось що робить діловий стиль таким привабливим, таким сексуальним! З одного боку, завдяки класичним чоловічим тканинам, декоративним хусточкам і туфлям в чоловічому стилі він дивиться дуже респектабельно. З другого боку, підкреслює фігуру чіткий крій і жіночі деталі придають йому пікантну нотку.

Сучасний діловий стиль надає необмежену можливість для комбінування. Наприклад зараз зовсім не обов’язково, щоб костюм був цілком пошитий з однієї тканини. Крім цього, замість класичної блузки його можна доповнити легким топом або спортивною футболкою. Єдина умова: все повинно бути виконано з благородних матеріалів, високоякісних і приємних на дотик, таких, як кашемір і мохер, жатий крек і шерстяний атлас. Наймодніші аксесуари, які підходять діловому костюму, це: шовкові шаліки, краватки, шкіряні рукавичнки, наручні годинники, сонцезахисні окуляри, шкіряні паски, шкіряні невеликі сумочки з короткими ручками, шкіряні туфлі на каблуку або чоловічога типу.

Домінуючий колір ділового стилю – чорний. Найскладніший з усіх кольорів зараз він виконує функцію чистої палітри. Інакше кажучи, він є ідеальним фоном. Найбільше цей колір використовується в аксесуарах: сумочках, пасках, рукавичках туфлях і т.д.


Розділ ІІ

Використання фольклорного стилю в діловому костюмі

Від сибірської Тайги через Скандінавію в швейцарські Альпи. З берегів Ісландії по індійських базарах до південноамериканських Анд… “Заглянемо в усі куточки земної кулі!” – такий зараз девіз топ-дизайнерів. Із своєї навколосвітньої подорожі вони привозять нам вишукані блузи аля Кармен, пишні селянські спідниці, вишиті альпійські едельвейси, яскраво-рожеві і сині перуанські мотиви. І із всього цього складається повний фольклорний стиль – сама самобутня тенденція сезону. Найважливішими і виразними в цьому стилі є декоративні деталі, такі, як шнурівки і рюші, а також розкішні вишивки, майстерно виконані вручну, або ж майстерно імітуючі їх – машинні.

Особливе відчуття характеризує тканини цього направлення: ніжний шовк, блискучу тафту, прозорий шифон, найм’якшу шкіру. Найсміливіші модниці роблять ставку на електику і комбінують благородні матеріали з трикотажем грубої в’язки і шкіряними аксесуарами.

Фольклорний стиль, який називають такожетнічним або кантрі. Це стиль сучасного одягу в дусі народних національних костюмів.

Фольклорний стиль сьогодні – це взаємозв’язок не тільки прийомів декоративного оформлення одягу – оборок, вишивок, але і в першу чергу елементів і способів крою, форм і предметів одягу. Народний одяг відрізняється раціональною простотою форм, в ньому відчуваєш себе розкуто і вільно, він зближує нас з природою, яка так необхідна сучасній людині. Зручні шалі, хустинки, накидки, безрукавки, вільні теплі кофти, дублянки, зібрані спідниці, багатослойні комплекти, парки і багато іншого мода взяла з вікової скарбниці національного одягу народів світу.

Одяг фольклорного характеру дуже часто відрізняється декоративністю, в ньому використовуються самі різні прийоми обробки. Він зручний в будь-яких умовах, наприклад, на відпочинку літом на південному курорті, або ж зимою на лижній гірській турбазі, або просто вдома, на дачі.

Цей стиль ввібрав в себе все найкраще, що є в моді кожної країни європи. Наприклад, прикрашені кольоровими вишивками блузи нагадують національні костюми венгерських або українських дівчат.

Для збирання фольклору в актуальній моді характерна любов до традицій і знання всіх елементів, до яких входять і альпійські вишиванки, і в’язані балканські бордюри, і декоративні застібки і таке інше, взяте з костюмів самих різних народів світую

Але при цьому мова йде не про пряме копіювання. Кредо нового стилю: все повинно бути традиційним і разом з тим сексуальним і сучасним!

В епоху конкордів і Інтернету світ перетворився в одне велике село. Тяга до глобалізації – прикмета нашого часу. Мода також зробила ставку на взаємопроникнення різних культур. В результаті на світ і з’явився новий фольклорний стиль.

Ця життєрадісна альтернатива строгому пуризму ввібрала в себе все найбільш декоративне, що є в фольклорі народів світу, найефектніші форми і форби. Тут все цілком вільно змішується, по-новому інтерпретується.

Новий фольклорний стиль – це спарвжній калейдоскоп стилів, від старовинних до кльтрасучасних. Його девіз: комбіування без меж! Топ-дизайнери по-різному розкривають цю тему. Наприклад, доповнюють вишиваний піджак пастуха спідницею з багатоярусними оборками а-ля Кармен, або ж поєднюють слов’янську вишивану сорочку з спідницею креш і панківською зачіскою. Але зустрічаються і композиції, вражаючі своєю скромністю – з класичними моделями, яких їх фольклорні комбі-партнери перетворюють в супермодні новинки. Наприклад, вузький блейзер поєднаний з щиро вишиваною спідницею-сонце.

Особливо цікавим цей напрямок в моді роблять багаточислення контрасти – і творчі особистості! сучасні “жінки-селянки”, які живуть в великих містах, по своїй суті індивідуалістки, і кожна з них вміло відбирає ля себе тільки те, що підходить саме їй.

Своєрідність фольклорного стилю багато в чому визначається новими матеріалами. Сьогодні веселий етнічний стиль завдячує своїй привабливості перш за все обновленими і ставшими більш комфортабельними вівчині, жаккарду, каймам і вишивкам, різним хутрам.

Фольклорний стиль дозволяє комбінувати все, що можна. Він змішує найрозкішніші деталі, які прикрашають костюми всіх народів світу. Модна багатослойність, яка прийшла зі сходу, дозволяє закрити недоліки фігури і продемонструвати нові матеріали. Ні довге, ні коротке – нічого не залишається без уваги цього стилю. Крикливе і елегантне – в ньому є все і він задовільняє всі бажання. І приносить в моду радісні фарби.

Для тих, хто шиє або вчиться шити, фольклорний стиль представляє особливий інтерс, він допомагає творити, придумувати моделі самому. Приктично в кожному національному костюмі багато елементів ручної роботи: прості і складні вишивки, мережки, нашиті стрічки, в’язані вставки і т.д. Фольклорний стиль – це не копіювання етнографічного костюму, це свобода в виборі нових ідей і рішень.

Творчість – заключне слово для актуального фольклорого стилю. Нарешті в моді з’явився напрямок, який дає фантазії неохідний простір.

Вишивка в сучасному жіночому одязі

Декоративна вишивка – по-селянськи яскрава і кольорова або елегантна однотонна – найбільш простий і швидкий спосіб надати улюбленим речам ультрамодний вигляд.

Українська народна вишивка є одним з найбільш поширених і доступних видів народної художньої творчості. Вона удосконалювалась на протязі багатьох століть і до нас дійшла у вигляді чудових різноманітних орнаментів, швів, якими вони виконані, цікавих кольорових поєднань ниток.

Старовинна народна вишивка вражає нас простотою і лаконічністю, різноманітністю і художньою майстерністю.

З глибокої давнини ручною вишивкою оформляли різноманітні вироби, необхідні людям в побуті. Популярна вишивка і сьогодні. Красиві і оригінальні сучасні вироби, оформлені українською народною вишивкою: серветки, скатертини, рушники, блузки, чоловічі сорочки та інші моделі одягу.

В сучасній українській вишивці поступово змінюються колорит і шви, якими виконані візерунки. Традиційні орнаменти збагачуються новими елементами і цікавими композиційними рішеннями. Оформлюючи вироби за народними мотивами, сучасні майстри зберігають багатовікові традиції народної вишивки, використовують кольорові рішення,, орнаменти, техніку виконання, характерні для окремих областей України.

Створюючи ораменти для вишивки, художники в усі часи зверталися до природи, але не просто копіювали її, а переробляли, стилізуючи спрощували, зберігаючи найхарактерніше.

В українській народній вишивці зустрічаються рослинні, геометричні, рослинно-геометричні орнаменти, орнаменти з зображенням тварин і т. д.

Рослинні орнаменти скаладаються з стилізованих (спрощених) квітів, листків, пуп’янків.

Геометричні орнаменти складаються з різноманітних геометричних фігур: трикутників, ромбів, квадратів, зірок і ін.

Рослинно-геометричні орнаменти складаються з геометризованих, спрощених квітів, листків і т. д.

Шви українських вишивок діляться на основні і доповнюючі. Основні шви в свою чергу діляться на рахівні і декоративні. Рахівними називаються такі шви, для виконання кожного стібка яких необхідно рахувати нитки тканини. Рахівними швами виконуються геометричні або рослинно-геометричні орнаменти.