Смекни!
smekni.com

Микола Михайлович Амосов фізкультура і здоровя (стр. 2 из 2)

Гарний спосіб загального тренування, хоч і суглоби і м’язи активні недостатньо. Найпростіше правило: пульс повинен подвоюватись по частоті порівняно з покоєм. Вимоги до умов прості – щоб підлога не дрижала, свіже повітря і достатня температура, одяг по теплу, взуття за комфортом.

ГІМНАСТИКА

Розробляє суглоби, укріпляє зв’язки, м’язи. Якщо правильно підібрати комплекс рухів, то можна підтримувати рухливість суглобів у будь-якому віці. Особливо якщо поєднувати гімнастику з правильним харчуванням і водяними процедурами. Види вправ залежать від фізичного стану. Інтенсивність та темп Амосов пропонує найбільший та найшвидший, але наприкінці варто знижувати.

Про інші види вправ автор не дає коментарів, посилаючись на не орієнтованість у цьому питанні.

Амосов пов’язує всі свої проблеми зі здоров’ям саме з тим, що у юності та зрілому віці не приділяв увагу фізичним вправам. І саме у них, їх інтенсивності вбачає секрет довголіття. Зазначає, що завдяки фізкультурі поновив свій фізичний стан.

Микола Михайлович Амосов пише у своїй книзі - що здоров’я це найголовніше для людини. І що лише завдяки постійній інтенсивній роботі над собою – людина може прожити багато років, залишаючись здоровою. І я з ним згодна.