Смекни!
smekni.com

Вимоги до якості шпалер (стр. 2 из 2)

Використання різних ниток дозволяє забезпечити будь-яку колірну гамму і, таким чином, задовольнити найвишуканіші смаки покупців і високі вимоги сучасного дизайну. Випускаються також текстильні шпалери на синтетичній основі, які є текстильним полотном, наклеєним на поролон. Особливий вигляд - велюрові шпалери. Вони є паперовими полотнами, на які в процесі виробництва спочатку наноситься малюнок, а потім велюрові ворсинки. В результаті утворюється м'яка оксамитова поверхня.

Текстильні шпалери призначені для обклеювання стенів і стель офісних, житлових і адміністративних приміщень звичайним способом. Вони не вимагають підгонки по малюнку, що є їх істотною перевагою в порівнянні з традиційними паперовими. Своєрідна текстура полотна забезпечує непомітне з'єднання смуг між собою і імітацію суцільної тканинної поверхні.

Упаковка, маркування, транспортування і зберігання

Кожен рулон шпалер має бути заклеєний бандероллю (паперовою стрічкою) шириною 50—80 мм, па якою друкарською фарбою мають бути надруковані:

коротка інструкція по наклейці шпалер на стіну; найменування відомства, якому підпорядковано підприємство; найменування або товарний знак підприємства-виготівника і його адреса;

найменування виробу;

артикул;

довжина і ширина;

сорт;

роздрібна ціна;

номер катальщика;

позначення справжнього стандарту.

Допускається номер катальщика наносити іншим способом.

Рулони шпалер упаковують в кіпи або в ящики з гофрованого картону розмірами 520x360X285; 570X380X317; 620Х Х360х237 мм. Ящики закривають відповідно до вимог ГОСТ 9142—77.

У кіпи упаковують по 10—30 рулонів. Допускається упаковувати шпалери завдовжки б м до 50 рулонів в кіпі, дубльовані — по 6—10 рулонів в кіпі.

У кожному ящику (кіпі) партії має бути однакова кількість рулонів шпалер одного малюнка; у одному ящику (кіпі) допускається менша кількість рулонів.

При внутрішньоміських і іногородніх перевезеннях в контейнерах кіпи загортають в два шару обгортувального паперу по ГОСТ 8273—75 масою 1 м2 не менше 80 грама із загинанням на торці і перев'язують в двох місцях, по краях мотузком по ГОСТ 1868—72 або шпагатом [2, c. 47].

При іногородніх відправках без контейнерів (без перевалок в дорозі) кипи повинні упаковуватися не менше чим в п'ять шарів обгортувального паперу, при транспортуванні з перевалками в дорозі — додатково в два шару водонепроникного паперу по ГОСТ 8828—75, рогожу або мішковину.

Кіпи мають бути перев'язані пакувальною стрічкою по ГОСТ 3560—73, мотузком або шпагатом.

При відправці в райони Крайньої Півночі і віддалені райони шпалери упаковують і маркірують по ГОСТ 15846—79.

Шпалери в рулонах для будівельних організацій упаковують в два шару обгортувального паперу по ГОСТ 8273—75, масою 1 м2 не менше 80 грама із загинанням на торці і перев'язують в двох місцях по краях мотузком по ГОСТ 1868—72 або шпагатом або обклеюють клейовою стрічкою.

Допускається використовувати для упаковки кіп і рулонів для будівельних організацій замість обгортувального паперу відходи шпалер і паперу для шпалер.

Для організацій, торгуючих методом самообслуговування, при внутрішньоміських перевезеннях рулони шпалер упаковують в спеціальні контейнери-візки.

У ящиках, кіпах і контейнерах-візках повинні бити шпалери одного малюнка, кольору, відтінку і сорту.

Маркування ящиків і кіп — по ГОСТ 14192—77 з нанесенням позначень:

найменування виробу;

артикулу;

сорти;

роздрібною ціпи рулону;

довжини шпалер в рулоні в метрах і кількості рулонів в даній

упаковці;

дати упаковки;

номери пакувальника;

позначення справжнього стандарту.

На ящиках і кіпах мають бути наклеєні зразки упакованих шпалер.

На кожне вантажне місце повинні наноситися попереджувальні знаки: «Крюками безпосередньо але брати», «Боїться вогкості», а також напис «Не Кидати».


Список використаних джерел

1. Войнаш Л. Г. Товарознавство непродовольчих товарів. — К.: НМЦ "Укоопосвіта", 2004. — 436 с.

2. Коломієць Т. М., Притульська Н. В., Романенко О. Л. Експертиза товарів: Підручник. – К., 2001. — 273 с.

3. Магомедов Ш. Ш. Конкурентоспособность товаров. — М.: Издательско-торговая корпорация "Дашков и К", 2003. — 294 с.

4. Михайлов В. І., Глушкова Т. Г., Зельніченко О. І. Непродовольчі товари. — К.: Книга, 2005. — 555 с.

5. Основи товарознавства непродовольчих товарів/ Т. Г. Глушкова. — К.: КНТЕУ, 2003. — 214 с.