Смекни!
smekni.com

Розробка стратегії маркетингової діяльності на прикладі ВАТ "Укртелеком" (стр. 4 из 4)

Подальше розширення мережі мобільного зв’язку третього покоління, збільшення покриття мережі;

Подальший розвиток найрентабельніших видівпослуг, насамперед послуг швидкісного доступудо мережі Інтернет та інших додаткових послуг на його основі;

Подальше вдосконалення механізмів продажу послуг тапідтримки лояльності споживачів;

Подальше збільшення кількості абонентівшвидкісного доступу до мережі Інтернет тамобільного зв’язку;

Підвищення ефективності продажу послугтовариства шляхом вдосконалення існуючих тастворення нових каналів збуту.

Вдосконалення механізмів продажу послуг

В умовах жорсткої конкуренції потрібно реалізувати стратегію переходу від пасивного до активного продажу послуг і постійно вдосконалювати механізми взаємодії з потенційними та існуючими клієнтами.

З цією метою потрібно:

1. Розробити та впровадити нові продукти та тарифи на телекомунікаційні послуги;

2. Активізувати пошук та продаж телекомунікаційних послуг новим та існуючим клієнтам, збільшити чисельність персоналу з продажу (в тому числі філії) залежно від темпів розвитку напрямку продажу послуг;

3. Спростити механізми підключення нових абонентів, пришвидшити процес підключення;

4. Вдосконалити процедуру обслуговування клієнтів, розширити існуючи та створити нові канали комунікації з клієнтами (сайт самообслуговування my. ukrtelecom.ua, Контакт-центр, відділення "Телекомсервіс", універсальні точки продажу);

5. Розширити співпрацю з ділерами та агентами;

6. Оптимізувати бізнес-процеси надання послуг;

7. Підбирати та навчання персоналу з продажу послуг та створити відповідні умови праці;

8. Здійснювати матеріальне стимулювання результатів працівників.

Висновок

Відкрите акціонерне товариство “Укртелеком" - сучасне підприємство з розвиненою і унікальною інфраструктурою, що надає всі види телекомунікаційних послуг на всій території України, у тому числі послуги мобільного зв’язку стандарту 3G.

ВАТ “Укртелеком" є найбільшим в Україні оператором фіксованого телефонного зв’язку та Інтернет - провайдером, який обслуговує понад 10,4 млн. телефонних ліній та 513 тис. абонентів швидкісного доступу до мережі Інтернет.

В умовах постійного зменшення доходів від традиційної телефонії компанія зробила ставку на розвиток Інтернет - технологій та мобільного зв’язку нового стандарту. За підсумками минулого 2008 року Укртелеком став впевненим лідером серед провайдерів Інтернет. Кількість клієнтів послуги широкосмугового доступу до мережі Інтернет “ОГО! “ перевищила півмільйона.

Як найпотужніший оператор фіксованого зв’язку в Україні, Укртелеком приділяє особливу увагу обслуговуванню соціально незахищених верств населення країни і є практично єдиним в Україні оператором, який надає соціально важливі послуги, такі як сільський телефонний зв’язок, проводове радіомовлення, послуги таксофонного зв’язку.

При виконанні даного курсового проекту була поставлена ціль розробки та удосконалення стратегії маркетингової діяльності ВАТ "Укртелеком", що й було зроблено в розділі "Функціональна стратегія підприємства".

Додатки

Додаток 1

БАЛАНС ЗА 1КВАРТАЛ 2009 РОКУ

Додаток 1

БАЛАНС ЗА 1КВАРТАЛ 2009 РОКУ

Додаток 2

ЗВІТ ПРО ФІНАНСОВІ


РЕЗУЛЬТАТИ ЗА 1 КВАРТАЛ 2009 РОКУ

І. ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ


ІІ. ЕЛЕМЕНТИ ОПЕРАЦІЙНИХ ВИТРАТ

III. РОЗРАХУНОК ПОКАЗНИКІВ ПРИБУТКОВОСТІ АКЦІЙ