Смекни!
smekni.com

Сутність маркетингу (стр. 2 из 2)

Спочатку термін "ринок" означав місце, де покупці і продавці могли здійснювати обмін своїми товарами. Економісти використовують термін "ринок", маючи на увазі сукупність покупців і продавців, котрі здійснюють операції по купівлі-продажу товарів певного типу; існує, наприклад, ринок нерухомості чи ринок зернових. Спеціалісти по маркетингу, однак, розглядають продавців як представників виробництва, а покупців - як представників ринку. Продавців і покупців об'єднують чотири потоки: продавці постачають на ринок товари, послуги і повідомлення; взамін вони одержують від покупців гроші і інформацію. Внутрішній цикл показує обмін грошей на товар; зовнішній цикл показує обмін інформацією.

Сучасна економіка основана на поділі праці, при якому кожен виробник спеціалізується на виробництві певного товару, отримує за нього гроші і на них купляє все необхідне для виробництва. Відповідно, сучасна економіка складається з багтьох ринків. Виробник звертається до ринку ресурсів (ринок сировини, ринок праці, валютний ринок), купляє ресурси, перетворює їх в товари і послуги, продає посереднику, а той передає їх споживачу. сПоживач продає свою працю і отримує за неї зарплату, котру тратить на оплату товарів і послуг. Держава також приймає участь в ринкових відносинах, при цьому грає одразу декілька важливих ролей. Вона купляє товари на ринках ресурсів, виробників і посередників; вона їм платить; вона збирає податки з цих ринків (включаючи ринок споживачів); вона забезпечує необхідні суспільні послуги (що здійснюються державними установами і підприємствами суспільного призначення). Таким чином, економіка кожної країни і економіка всього світу являє собою складний комплекс ринків, які пов'єязані між собою процесами обміну.

В розвинутих країнах ринок сприймається не лише як місце, де дійсно зустрічаються продавець і покупець. Завдяки сучасним засобам комунікації і транспортування, торговець може вільнорекламувати свій товар ввечері по телевізору, приймати закази від тисячі споживачів по телефону, відправляти товари поштою наступного ж дня, не вступаючи в фізичний контакт з покупцями.

В бізнесі термін "ринок" використовується для позначення групи споживачів, об'єднаних за певною ознакою.

6.Маркетинг

Поняття ринків приводить нас до більш повного визначення маркетингу. Маркетинг передбачає управління ринком з метою здійснення обміну для задоволення нужд і запитів людини. Отже, ми повернулися до визначення маркетингу як процесу, в ході якого окремі особи і групи осіб отримують необхідне і бажане засобом створення товарів і споживацьких цінностей і обміну ними один х одним.

Процеси обміну не проходять самі по собі. Продавці повинні шукати покупців, виявляти їх потреби, створювати якісні товари і послуги, просувати, зберігати і доставляти їх. Розробка товарів, аналіз ринку, комунікації, розподіл, встановлення цін і обслуговування - основні види маркетингової діяльності. Ми привикли вважати, що маркетингом займається в основному сторона, що продає, але і покупці, виявляється приймають в ньому участь - коли шукають потрібні товари за доступними цінами. Агенти із закупок також приймають участь в маркетинзі, займаючись пошуком продавців, з якими можна здійснювати вигідні угоди. Ринок продавця передбачає, що продавець має більше влади, а покупець є більш активним учасником ринку. На ринку покупця покупець має більше влади, а продавець повинен бути більш активним учасником ринку.

В стандартній ситуації маркетинг передбачає обслуговування ринку кінцевих споживачів в умовах наявності конкуренції. Компанія і її конкуренти відправляють вироблену ними продукцію і інформацію про неї кінцевим споживачам - напряму чи через маркетингові проміжні ланки (посередників). На всі діючі особи цієї системи впливають одні і ті ж фактори зовнішнього середовища (демографічні, економічні, екологічні, науково-технічні, політико-правові, соціально-культурні).

Кожна складова системи маркетингу вносить свій вклад в створення споживацької цінності. Таким чином, успіх компанії залежить не лише від її власних дій, але й від того, наскільки добре нужди кінцевого споживача задоволені всіма ланками ланцюга.


Література

Котлер Ф., Армстронг Г., Сондерс Дж., Вонг В. Основы маркетинга: Пер с англ. - 2-е европ. изд. - М.; СПб.; К.: Издательский дом "Вильямс", 2000. - 944 с.