Смекни!
smekni.com

Аналіз маркетингового середовища на базі ВАТ "Мотор Січ" (стр. 3 из 4)

У 1967 р. на заводі почалося освоєння виробництва двоконтурних турбореактивних двигунів і послідовно були запущені в серію двигуни АІ-25, АІ-25ТЛ, Д-36, Д-18Т,

Д-436Т1/ТП.

Газотурбінні турбовальні двигуни сімейств ТВЗ-117, ВК-1500, ВК-2500 разом з Д-136 піднімають у небо вертольоти з марками «Мі», «Ка».

У 1995 р. підприємство перетворено у відкрите акціонерне товариство «Мотор Січ». В даний час на підприємстві ведеться інтенсивна підготовка до серійного виробництва авіаційних двигунів

Д-27, АІ-22, АІ-222, ВК-1500, АІ-450, Д-36 сер. 4А,

Д-436-148, АІ-25ТЛШ для літаків Ан-70, Ту-324,

Як-48, Як-130, L-159, Ан-3, Ан-38, Бе-132МК,

Ан-74ТК-300, Ан-148, вертольота Ка-226, а також для переоснащення що знаходяться в експлуатації Ан-2, Мі-2, L-39.

Географічне розташування підприємства

Волочиський машинобудiвний завод - структурна одиниця Товариства, мiсцезнаходження: 32100, м. Волочиськ Хмельницької обл., вул. Незалежностi,1.

2. Надається короткий опис товару, якому присвячено аналіз маркетингового середовища.

Розглядаються три рівні товару (див. тему. 6), його особливості

Три рівні товару:

1) Товар за задумом – основна вигода і послуга. Основний товар за задумомом –агротехніка.Вона належить до промислової продукції та товарів народного споживання.

2) Товар у реальному виконанні – властивості, марка, зовнішнє оформлення, дизайн, якість, стиль і естетика, упакування.

Агротехніка

1. Мотоблок

Мотоблок призначений для механізації робіт з обробки грунту та інших сільськогосподарських робіт на особистих присадибних, садових і городніх ділянках, а також для робіт у міському комунальному господарстві і транспортування вантажів. Конструкцією мотоблоки передбачено виконання робіт з широким вибором навісного обладнання: плуг, підгортальники, борона, розпушувач, комплект для посадки та збирання картоплі, візок, культиватор фрезерний, косарка та ін

a) «Мотор Січ МБ-4, 05»

У конструкції мотоблоки передбачені:

регульована ширина колії;

великий дорожній просвіт;

велике число передач;

фланцеве кріплення двигуна до коробки передач з безпосереднім приводом;

є вал відбору потужності;

навісне обладнання: візок, плуг однокорпусному, двох корпусних підгортальники, культиватор, борона, розпушувач, комплект для посадки та збирання картоплі;

блокируемый диференціал.

b) «Мотор Січ МБ-8»

c) У конструкції мотоблоки передбачені:

d) регульована ширина колії;

e) великий дорожній просвіт;

f) велике число передач;

g) фланцеве кріплення двигуна до коробки передач з безпосереднім приводом;

h) є вал відбору потужності;

i) навісне обладнання: візок, плуг однокорпусному, двох корпусних підгортальники, культиватор, борона, розпушувач, комплект для посадки та збирання картоплі;

j) блокируемый диференціал.

k)

l) «Мотор Січ МБ-8Е»

У конструкції мотоблоки передбачені:

регульована ширина колії;

великий дорожній просвіт;

велике число передач;

фланцеве кріплення двигуна до коробки передач з безпосереднім приводом;

є вал відбору потужності;

навісне обладнання: візок, плуг однокорпусному, двох корпусних підгортальники, культиватор, борона, розпушувач, комплект для посадки та збирання картоплі;

блокируемый диференціал.

є блокування включення електростартера при включеній передачі;

наявність фари освітлення;

є пластикові захисні крила і капот.

2. Навісне обладнання до мотоблоків

Культиватор фрезерний «Мотор Січ КФ-1С»

Візок «Мотор Січ ТС-1», візок «Мотор Січ ТС-2»

Борона «Мотор Січ БР-1»

Косілочний агрегат «Мотор Січ КА-3С»

Підгортальники однокорпусний «Мотор Січ ОК-1В»

Снігоочисник СН-1

Комплект для посадки та збирання картоплі «Мотор Січ KK-3»

Картоплесаджалка «Мотор Січ КС-1В»

Картофелекопатель «Мотор Січ КК-1В»

Підгортальники «Мотор Січ ОН-1/ОН-2»

Плуг «Мотор Січ ПН-1»

Розпушувач «Мотор Січ РН-1»

Пристрій універсальне «Мотор Січ УУМП-2»

3. Мотокультиватор «Мотор Січ МК-5С»

Мотокультиватор є механізованим інструментом і призначений для обробки грунту (оранки, культивації, розпушування, прополювання, підгортання) на присадибних і дачних ділянках.

Кліматичне виконання - УХЛ 1 ГОСТ 15150 з обмеженням нижньої межі температури навколишнього середовища до мінус 10 ° С на висоті над рівнем моря до 1000 м при атмосферному тиску від 86,5 кПа (650 мм рт. Ст.) До 106,7 кПа (800 мм рт. ст.).

Термін служби виробу - 5 років.

4. Дробарки "Мотор Сiч КД-1" і "Мотор Сiч КД-2"

Призначена для грубого (круп'яного) помелу зерен злакових і бобових культур, шатківниці коренеплодів. Дробарки випускається з електродвигуном.

3) Товар у підкрипленні – монтаж, постачання, кредитування/лізинг, гарантія, обслуговування після продажу. Товариство пропонує постачання,гарантію та сервісне обслуговування.

Ринкова історія товару

Двигун - це такий агрегат, який перетворює енергію, зазвичай теплову, в механічну роботу.

Протягом довгого часу люди працювали вручну, перш ніж на допомогу їм прийшов двигун. Спочатку вони використовували силу тварин. Потім навчилися використовувати як джерело енергії силу вітру, який надував вітрила і крутив вітряні млини. Млин була своєрідним двигуном, хитаючи воду і перемелюючи зерно. Енергія падаючої води здійснювала роботу по обертанню водяних коліс.

Вся наша цивілізація почала змінюватися, коли люди навчилися використовувати тепло в якості джерела енергії в двигуні. Перший факт використання отримуваного від вогню тепла для приведення в дію двигуна мав місце близько 2000 років тому. Грецький філософ Герон зробив перший паровий двигун. Проте він був занадто малий, щоб здійснювати будь - яку роботу.

У 1705 році англієць Томас Ньюкомен винайшов паровий двигун. Він використовувався для відкачування води з вугільних шахт. Однак двигун споживав дуже багато палива.

У 18-му столітті Джеймс Ватт зробив вдосконалений двигун. Він придумав клапани, що працюють так, що нікому не треба було стояти поруч і керувати ними. Клапани автоматично змушували поршні підніматися і опускатися.

У 1803 році Роберт Фултон використовував паровий двигун Ватта як рушій для пароплава. У 1820 році Георг Стефенсон побудував паровий двигун в Англії.

Паровий двигун був дуже важкий, так як згорання палива відбувалося в топці, розташованої окремо від парового котла.

Бензиновий двигун, який був розроблений німцем Ніколасом Отто в 1878 році, з'явився першим щаблем до вирішення проблеми ваги. Цьому двигуну не потрібна була окрема топка, і він був набагато легше, ніж такий же паровий двигун. [http://subscribe.ru/archive/rest.funny.madscience/200608/02164828.html]

Агротехніка (синонім: технологія рослинництва) - система прийомів обробки культурних рослин. Завдання агротехніки - забезпечити високу врожайність вирощуваних рослин при мінімальних затратах праці і матеріально-фінансових засобів на одиницю якісної продукції.В сучасній агротехніці дуже широко використовуються двигуни.

Визначення етапу життєвого циклу товару.

Етапи життєвого циклу товару: розроблення, виведення на ринок, зростання, зрілість, спад товару.Етап життєвого циклу агротехніки – зростання.

3. Узагальнено розглядається динаміка розвитку галузі:

основні оператори ринку:

Агротехніка первісного суспільства.

В епоху первісного суспільства А. була основана на примітивних знаряддях ручної праці (мотика, серп). Це був період т. з. ручного, мотичного землеробства.

Агротехніка рабовласницького суспільства

В рабовласницькому суспільстві виникли знаряддя, які приводилися в дію за допомогою тварин (соха, плуг). В цю епоху було розроблено ряд прийомів удобрення ґрунту і догляду за рослинами, застосовувалося штучне зрошення.

Агротехніка капіталістичного суспільства

Прийоми агротехніки, зв'язані з сучасною системою сільськогосподарських машин і основані на висновках природознавства й агрономіч. наук, почали складатися в умовах капіталістичного землеробства. В результаті розвитку машинобудування землеробство одержало ряд удосконалених сільськогосподарськихмашин.

В 20 ст. на поля вийшов трактор, за ним — комбайн і ряд ін. складних машин та знарядь, збільшилось використання мінеральних добрив. Все це сприяло удосконаленню агротехніки. Проте справжній розвиток агротехніки. став можливий лише після перемоги радянського ладу, який ліквідував хижацьку експлуатацію землі і створив необхідні умови для організації раціональної системи землеробства, застосування нових машин і відкриттів науки.

Економічні та соціальні тенденції ринку

У структурі основних виробничих засобів сільськогосподарського призначення зменшується частка будівель, споруд і передавальних пристроїв, натомість зростає частка сучасних машин, устаткування і транспортних засобів

З метою прискорення оновлення машиннотракторного парку сільськогосподарських товаровиробників державою фінансуються програми придбання вітчизняної сільськогосподарської техніки і обладнання на умовах фінансового лізингу та часткової компенсації вартості складної сільськогосподарської техніки вітчизняного виробництва.

[http://www.minagro.gov.ua/files/00006351/Panorama08_new.pdf]

На основі цієї інформації можна зробити висновок,що агротехніка в Україні продається,тобто ринок в цій сфері розвивається.Потенціальними клієнтами в першу чергу є держава,а також власники присадибних, садових і городніх ділянок.Конкуренція на ринку агротехніки існує,по більшій мірі основні конкуренти – зарубіжні компанії. Споживча поведінка прив’язується до пори року – весною та влітку більше товарів продається,ніж восени та взимку.

4. Завдяки попередньому опитуванню керівництва та співробітників компанії визначаються події, що обумовлюють актуальність проведення аналізу маркетингового середовища підприємства.