Смекни!
smekni.com

Визначення та аналіз факторів, що впливають на ефективність маркетингової стратегії у брендингу (стр. 2 из 2)

Усі ці елементи взаємопов'язані. Наприклад, ціна, стимулювання торгівлі та споживачів - це різні способи розгляду однієї і тієї ж проблеми.Обов'язкова умова для нового бренду - доказова, функціональна перевага хоча б у деяких відносинах порівняно з марками конкурентами - дає добрі шанси на встановлення початкового споживацького привілею.

Висновки

Можна підсумувати, що зовнішні чинники впливають на стратегію через визначення ринкових можливостей і тенденцій. Аналіз чинників макросередовища - змін в економіці, законодавстві, технологіях, демографії, культурі тощо - необхідний для ідентифікації і розгляду можливостей або загроз поточних і потенційних тенденцій і подій, що виявлені з боку брендингу. Аналіз чинників зовнішнього мікросередовища дозволяє виявити визначення групи споживачів, відносно яких необхідне застосування різних маркетингових стратегій. Він може здійснюватися за допомогою різноманітних характеристик покупців, до яких належать, зокрема, такі, як лояльність, рівень споживання, географічне розташування та ін. Аналіз мотивації покупців показує, формування яких атрибутів бренду необхідне для успішної конкуренції.

Аналіз брендів-конкурентів може здійснюватися завдяки аналізу думок покупців або шляхом об'єднання у групи зі схожими стратегіями і схожими атрибутами та іншими характеристиками. Аналіз брендів-конкурентів здійснюється за рядом показників, зважаючи на територію розповсюдження, показники зростання і прибутковості, імідж, сильні та слабкі сторони й ін.

Для розробки ефективної маркетингової стратегії важливо оцінити привабливість, структуру і динаміку ринку. Причиною переоцінки обсягу ринку може стати нездатність споживачів до придбання товарів даної торгової марки в обсягах, запланованих у результатах реалізації маркетингової стратегії. Для прогнозування темпів зростання ринку необхідно визначити його рушійні сили. Ринкові тенденції впливають як на ефективність реалізації маркетингової стратегії, так і на інші ключові чинники. Також необхідно враховувати, що просування бренду на ринках, які швидко ростуть, пов'язане з численними ризиками.

Перспективами подальших досліджень у даному напрямі є моделювання факторіального впливу визначених у статті чинників на формування вихідних параметрів маркетингової стратегії у брендингу та прогнозування кінцевих результатів її реалізації.

Література

1. Шульц Д., Барнс Б. Стратегические бренд-коммуникационные компании: Пер. с англ. - М.: Изд. дом Гребенникова, 2003. -512 с.

2. Дэвис С.М. Управление активами торговой марки: Пер. с англ. - СПб.: Питер, 2001. - 272 с.

3. Чармэссон Г. Торговая марка: как создать имя, которое принесет миллионы: Пер. с англ. - СПб.: Питер, 1999.-224 с.

4. Эллвуд Я. 100 приемов эффективного брендинга: Пер. с англ. - СПб.: Питер, 2002. - 368 с.

5. Байлер А. Магия бренда // Роль рекламы в создании сильных брендов. - М.: Изд. дом «Вильямс», 2005. - С. 227- 249.

6. Баранчеев В. Управление брендингом как составляющая инновационного развития организации // Маркетинг. - 2003. - №1. - С. 46-63.

7. Зозульов О.В. Позиціонування брендів: українські проблеми // Маркетинг в Україні. - 2002. - №4. - С. 38-40.

8. Траут Дж. Позиционирование: битва за узнаваемость / Пер. с англ. Под ред. Ю.Н. Каптуревского. - СПб.: Питер, 2004.-256 с.

9. ПортерМ.Стратегія конкуренції: Пер. с англ. - К.: Основи, 1998.-536 с.

10.Аакер Д. Стратегическое рыночное управление / Пер. с англ. Под ред. Ю.Н. Каптуревского. - СПб.: Питер, 2003.-544 с.

11.Джоунс Дж. Роль рекламы в создании сильных брендов: Пер. с англ. - М.: Изд. дом «Вильямс», 2005. - 496 с.