Смекни!
smekni.com

Ідея і концепція ресторану (стр. 2 из 2)

У разі доробки концепції і приведенні складових діяльності ресторану до якогось єдиного знаменника час завжди працює проти ресторану. Припустимо, ваша діяльність зазнала значні зміни і поза сумнівом покращала. Ресторан придбав «своє обличчя», закінчений вигляд і готовий з'явитися перед своїми клієнтами дійсно з кращого боку. Але проблема полягає в тому, щоб старі і можливо вже втрачені відвідувачі повірили, в те, що зміни дійсно відбулися, щоб, відвідувачі заходили в ресторан, або що начулися про нього з цілком певної сторони, переконалися, що тепер все інакше і кращого місця для проведення часу і бажати не можна. Це може відбутися так чи інакше при відвідинах ними ресторану. Зрозуміло, що такий процес затягувати не можна, тим більше що ресурси і в першу чергу фінансові можуть закінчуватися (є така особливість – звертатися до консультантів, коли всі засоби закінчуються). Бажано заявити про своє відродження могутньо і протягом стислого проміжку часу. Наприклад, провівши презентацію, запросивши на неї представників ЗМІ, інтернет-видань (багато в чому, наприклад перевершуючих пресу по такому сегменту ринку, як ресторани) і інших людей, які можуть принести певну користь в просуванні вашого ресторану.

Можна піти дещо іншим шляхом. Можна придумати якусь родзинку для вашого ресторану. Причому, настільки сильну, щоб про неї написали, про неї говорили. До того ж, надалі, вона достатньо довго може продовжувати працювати на вас, привертаючи все нових клієнтів. До того часу, поки не наступить насичення, як від будь-якого продукту.

У будь-якому випадку, якщо ви хочете, щоб новий імідж ресторану запрацював щонайшвидше, необхідно активно упроваджувати його в свідомість ваших майбутніх відвідувачів.

Література

1. Закон «Про підприємства в Україні»

1. Балабанова Л.В. Управление маркетингом в торговле в условиях рыночной экономики, ДКИ, 1992 г.

2. Карпенко В.Д., Рогова А.Л. Організація виробництва і обслуговування на підприємствах громадського харчування – Київ, НМЦ «Укоопосвіта», 2003. - 248 с.

3. Котлер Ф. Основы маркетинга. – М.: Прогрес, 1990, с. 736.

4. Крымская Б.А. Маркетинг продукции и услуг предприятий общественного питания (учебное пособие). – Донецк: ДГКИ, 1994, с. 50.

5. Нейман П., Шарфе А. Исскуство обслуживания. – М.: Экономика, 1986.

6. П’ятницька Г.Т., П’ятницька Н.О. Менеджмент громадського харчування.-Київ: КНТУ, 2001. – 655 с.

7. Усов В.В. Организация обслуживания в ресторанах, М.: Высшая школа, 1990.

8. Уокер Д. Введение в гостеприимство: Пер. с англ. – М.: Изд. об – ние «ЮНИТИ», 1999.

9. Эгертон – Томас Кристофер «Ресторанный бизнес» Москва. Росконсульт. 1999

10. Журнали «Питание и общество», «Гостиничный и ресторанный бизнес».