Смекни!
smekni.com

Сучасні напрямки розвитку асортименту та споживних властивостей кухонних комбайнів (стр. 2 из 5)

При невеликій потужності мотора (всього 700 Вт) модель Tefal FP 4141 оснащена дев'ятьма насадками, серед яких такі могутні, як універсальна м'ясорубка. В принципі в цій моделі є все для повсякденного готування. Серед безперечних достоїнств, окрім зручної м'ясорубки, - наявність блендера із стандартною чашею в півтора літри, широкого набору насадок, ящика для зберігання аксесуарів безпосередньо в корпусі комбайна, універсальної соковижималки на базі м'ясорубки і місткої чаші. А ось преса для цитрусових тут, на жаль, немає. Але, думається, цей недолік цілком переважується безліччю достоїнств даної моделі[1, с. 33-43].

Ринок кухонних комбайнів в Україні в 2010 році виріс на 30,1% в порівнянні з аналогічним періодом 2009 року - до 13630 млн грн, повідомила компанія GFK Ukraine з посиланням на результати панелі дослідження Retail and Technology.

"Ринок кухонних комбайнів продемонстрував надзвичайно позитивну динаміку в 2010 року: у порівнянні з періодом минулого року - обсяг продажів виріс на 40%. Збільшення продажів спостерігалося у всіх сегментах ринку, зростання кожного сегмента перевищив 20%", - йдеться в повідомленні. При цьому компанія уточнює, що обсяг ринку в другому кварталі склав 6,45 млн грн.

Найбільше зростання у сегменті виробникаBraun - продажі зросли на 77%, до 333 тис. грн за квартал, зростання за півріччя склав 69,2% - до 634 тис. грн. "Цей результат став можливим завдяки поєднанню переваг покупців і помірною середньої ціни на виріб.", - відзначають аналітики GFK Ukraine.

Продажі техніки кухонних комбайнів Boshза підсумками другого кварталу зросли на 63,3% - до 84 тисячі грн, в першу чергу за рахунок росту моделей MCM2000 та МСМ 2050. При цьому за підсумками першого півріччя сегмент показав зростання на 65,2% - до 31 тис. грн. Аналітики відзначають практично 50%-ве зростання продажів моделей МСМ 2100 за підсумками другого кварталу - до 12 тис. грн і майже чотириразове зростання продажів МСМ 4000.

Сегмент техніки Bеко за квітень-червень зріс майже на 50% - до 332 тис. грн, а за підсумками півріччя - на 48%, до 301 тис. грн. "Веко залишилися однією з найбільших груп товарів на ринку побутової техніки та електроніки Україні, їх продажі зросли на 66%. Частка кухонних комбайнів у загальному обсязі продажів сектора також виросла до 61%", - відзначають в компанії.

Продажі Aurora техніки за підсумками другого кварталу зросли на 28,5% - до 17 тис. грн. У той же час зростання за підсумками півріччя склав всього 8,1% - до 27 тис. грн за рахунок падіння в першому кварталі. "Лідирували за темпами зростання моделі AU 425 та AU 424a, на які припадає 6% від обороту сектора: обсяг продажів такої техніки значно збільшився - на 126%", - повідомляють у GFK, пояснюючи таке зростання "рішенням українських споживачів додати до кухонного комбайну спеціалізований пристрій".

Дві найбільших товарних групи сегмента – Auroraта Beko - за підсумками квітня-червня показали зростання на 32% і 17% відповідно.

Продажі моделей Tefalтехніки кухонних комбайнів в квітні-червні зростали темпами - на 27,4%, до 461 тис. грн, при цьому за підсумками півріччя продажі виросли на 23% - до 1,04 млн. грн. "У цілому в цьому секторі зафіксовано дві основні тенденції. По-перше, збільшення дорогих цінових сегментів. Цей тренд спостерігався в найбільшій групі товарів – DO2021 (29% від обсягу сектора), де зростання на 24% багато в чому обумовлений потужними і технологічно просунутими моделями. Другий тренд, який варто відзначити, - це FP 4045, де продажі малих моделей дозволили досягти зростання на 39%, FP 4141- збільшення продажів на 31%,", - говориться в дослідженні.

За прогнозами GFK Ukraine, ринок кухонних комбайнів буде найбільш стабільним в наступні місяці.

При цьому в GFK Ukraine відзначають, що єдиними товарними групами, які показали зниження в квітні-червні, стали виробники Vitesse (падіння продажів на 33%), Zelmer (падіння на 21%), Binatone (падіння на 13%) і MPM (падіння на 35%).

У поточних економічних умовах ринок в цілому і кожен окремий сектор, швидше за все, будуть продовжувати відновлювати обсяги продажів у другому півріччі з темпами зростання понад 10%. GFK Ukraine - українська дослідницька компанія, що вивчає ринки в Україні, Молдові та Білорусі. Компанія входить у міжнародну дослідницьку мережу GFK Group - четверту за розмірами дослідницьку групу у світі.


2. ОСОБЛИВОСТІ ФОРМУВАННЯ АСОРТИМЕНТУ КУХОННИХ КОМБАЙНІВ У МАГАЗИНІ «ФОКСТРОТ»

2.1 Асортимент кухонних комбайнів у магазині «Фокстрот»

Асортимент кухонних комбайнів в магазині є не досить високий але має стійкий попит споживачів. Тут представлено до уваги кухонні комбайни закордонного виробництва таких виробників як: Ariete, Beem, Beko, Braun, Elektrolux, Orion, Saturn(Таб. 2.1).

Таблиця 2.1

Асортимент кухонних комбайнів у магазині «Фокстрот»

Виробник Марка
Ariete DC-1786, 1787, Ariete 1789
Beem Miracle Chef, Sensation
Beko BKK 2154, BKK 2156
Braun K 3000, K 600, CombiMax K 700
Elektrolux EFP 4200, EFP 4400
Orion OR-FP 01, OR-FP02, OR-HD 02
Saturn ST FP 7059, ST FP 7060, ST-FP 7047

Ariete:

DC-1786: потужність 1000 Вт Обсяг 3.1 л Кількість швидкостей 2 (+ імпульсний режим). Блендер + (1.5 л). Подрібнювач. Насадки-універсальний ніж, терка, диск для нарізки скибочками, диск для шинкування. Леза з нержавіючої сталі.

1787: потужність 600 Вт, обсяг 2.1 л (чаша подрібнювача); кількість швидкостей 2; м'ясорубка; блендер; подрібнювач; насадка для збивання; шинковка; насадка для картоплі-фрі; чаша блендера: 1,5 л

1789: потужність, Вт: 300 диски з нерж. сталі для нарізки овочів, нарізки тонкими скибочками, жорсткий диск для нарізки товстими скибочками, для вирізки жульєна, диск для гофрованої різання.

Beem:

Miracle Chef: Потужність: 800 Вт

• Електронний регулятор швидкості з перемиканням в режим "пульс"

• Корпус виконаний з високоякісного алюмінію

• Автономне охолодження мотора

• Вільне обертання на 360 градусів

• Багатофункціональна чаша

• Додаткові аксесуари виконані з високоміцного металу

Sensation:

• Потужність: 800 Вт

• Ємність чаші% 0,5 / 1,5 л

• Плавне регулювання перемикання швидкостей

• Функції «Імпульс \ Турбо»

• Овочерізка, з функцією великої і дрібної шинкування овочів і фруктів

• Мясорубка

• Блендер

• Різні пластикові ємності для змішування продуктів

• Насадки для перемішування і шинкування різних продуктів

• Малі і великі ножі з нержавіючої сталі

• Диски з нержавіючої сталі для нарізки картоплі (для приготування картопля «фрі»)

• Потужний міксер для перемішування, збивання і т.д різних продуктів

• Кофемолка і пристосування для подрібнення горіхів.

Beko:

BKK 2154:

Потужність 700 Вт

Ємність чаші 1.5 л

Блендер, об'єм 1.5 л

Кількість швидкостей: 10, імпульсний режим

Соковижималка для цитрусових

Млинок.

BKK 2156:

• Потужність: 450 Вт

• Кількість швидкостей: 7 режим пульсації

• Кількість насадок: 3

• Обсяг чаші: 2.2 л

• Чаша придатна для використання в мікрохвильовій печі.

Braun:

K 3000: 950 Вт, 2 л, насадка для тіста, насадка для взбиття.

K 600: 600 Вт, 2 л, соковитискач, насадка для тіста, насадка для взбиття.

CombiMax K 700: 600 Вт, 2 швидкостей, соковитискач, насадка для тіста, насадка для взбиття.

Elektrolux:

EFP 4200:

Кількість швидкостей: 5

Потужність: 700 Вт

Ємність чаші: 2 л

Блендер

Соковижималка: для цитрусових

EFP 4400:

800 Вт, 3.5 л, 5 швидкостей, соковитискач, м’ясорубка, блендер, насадка для тіста.

Orion:

OR-FP 01: 800 Вт, 1.5 л, 5 швидкостей, соковитискач, блендер, насадка для тіста, насадка для взбиття.

OR-FP02: Потужність: 500Вт, компактний дизайн, всі знімні частини безпечні для миття, автоматична зупинка роботи у разі неправильної установки пристрою. Цитрусова соковижималка (опціонально). Терка. Диск для "картоплі fry". Чоппер місильний.

OR-HD 02:

- Цитрусовий соковитискач (опціонально);

- Терка;

- Диск для "картоплі fry";

- Чоппер;

- Месильний ніж;

- Эмульгуючий диск;

- Подрібнювач (шредер).

Saturn:

ST FP 7059:

Потужність 300 Вт

Ємність чаші 1.2 л

Управління кількість швидкостей: 2, імпульсний режим

Виконання чаша: нерж. сталь

Місце для зберігання насадок є

Насадки універсальний ніж

ST FP 7060:

Потужність 500 Вт

Ємність чаші 1 л

Управління кількість швидкостей: 3

Виконання чаша: пластик, корпус: пластик

Млинок є

ST-FP 7047: 280 Вт;4 функції: соковижималка, блендер, чоппер, подрібнювач;Склянка для соку 0,5 л. з піновідділювачем; Ємність для м'якоті 0,5 л.; Об'єм чаші блендера 1,5 л.; Знімні ножі з нержавіючої сталі; Захисний блокувальний механізм; М'ясорубка; Терка-фільтр[8, с. 91-167].


2.2 Характеристика та призначення кухонних комбайнів

Кухонний комбайн - як зрозуміло з назви, є найбільш універсальним рішенням, яке «комбінує» у своєму складі практично всі типові операції: нарізка, терка, збивання, заміс тесту, віджимання соку і т.д. (Нижче ми детально розберемо призначення кожної з функцій). Підсумковий набір можливостей залежить від конкретної моделі і безпосередньо впливає на його габарити і вартість. Вибирати кухонний комбайн слід з особливою ретельністю - згодом буде дуже образливо, якщо у придбаної моделі не буде вистачати потрібної саме вам дрібниці. Конструктивно комбайн являє собою масивну підставку, на яку встановлена одна (або декілька) чаш з кришкою і змінними насадками / дисками, які приводяться в рух електричним двигуном. Існують також моделі комбайнів з «доважком» у вигляді пристрою для подрібнення, що позбавить вас від купівлі окремого блендера.

Якщо ви не готові до покупки дорогого багатофункціонального комбайна або просто не маєте потребу в розширеному наборі можливостей, то розумніше буде віддати перевагу один з трьох типів спеціалізованих пристроїв - вони і місця займуть менше, і коштувати будуть дешевше.