Смекни!
smekni.com

Організація надання послуг споживачам у готелі "ЄВА" (стр. 6 из 11)

В таблиці 2.2 приведена технологія експлуатації житлових приміщень готелю «ЄВА».

Таблиця 2.2 – Технологія експлуатації житлових приміщень

№пор. Назва статті Характеристика
1 Кількість типових поверхів 3 поверхи, архітектурно-планувальні рішення поверху – класичний стиль, нульовий поверх – ресторан в стилі Hi-Tech
2 Кількість номерів 38 номерів (76 місць): «Класик Кінг» - 16 номерів (S = 21 м2), «Поліпшений Кінг» – 6 номерів (S = 23 м2), «Класик Твін» - 16 номерів (S = 19 м2)
3 Місткість поверху 20 номерів на другому поверсі, 18 – на третьому
4 Загальна чисельність обслуговуючого персоналу на поверсі 3 чоловіки
5 Форма організації праці Індивідуальна: по 3 покоївки, одна – старша
6 Технологічні процеси Основний – «надання даху», допоміжні - забезпечують умови, необхідні для здійснення основних процесів: контроль за технологічним і естетичним станом устаткування і помешкань, їхнє обслуговування і ремонт, обслуговуючі - пов’язані з експлуатацією устаткування і приміщень (прибирання, чищення), збереження і переміщення сировини, матеріалів, напівфабрикатів, готової продукції. Вони здійснюються в готелі «ЄВА» складськими, транспортними, інженерно-технічними службами. До обслуговуючих процесів належать соціальні послуги, надані працівникам на даному підприємстві
7 Технологічний цикл ведення господарства Основні технологічні цикли (підготовка житлових приміщень до розміщення) – замкнутий і розімкнутий техноцикл, технологія гостинності, допоміжні: технологічний цикл контролю за технічним та естетичним станом приміщень і технологічний цикл контролю за технічним станом устаткування, механізмів і автоматики, обслуговуючі: клінінгові технологічні цикли житлових і не житлових приміщень, технологічний цикл ведення білизняного господарства, технологічний цикл використання засобів для миття і чищення, інформаційні технології, технології бронювання і резервування.Технологічний цикл ведення господарства:прибирання в номерах, прибирання не житлових приміщень,ведення білизняного господарства,експлуатація прибиральник механізмів та інвентарю,ведення документації.
8 Нормативна кількість номерів на 1 покоївку 12,7 номерів
9 Структура служби на поверсі Чергова на поверсі і 2 закріплені покоївки
10 Автоматизація і механізація технологічних процесів на поверсі Повна автоматизація і механізація (пилососи)
11 Хронометраж затрат на одну технологічну операцію Генеральне прибирання – 30 хв.,Прибирання після виїзду споживача – 20 хв., Поточне прибирання – 15 хв.,Проміжне прибирання – 10 хв.
12 Експлуатаційні документи на поверсі План евакуації, правила поведінки при пожежі
13 Шляхи евакуації (наявність) 2 виходи: головний і запасний
14 Ремонтна служба 1 склад, 1поверх
15 Якість надання послуг Нормативні документи, методи перевірки згідно Держстандарту України

споживач готельний господарство маркетинговий середовище

Гостям надаються такі послуги з розміщення (рівень комфорту):

Номер категорії «Класик Твін» - виконаний в класичному стилі з двома роздільними ліжками, устаткований: рідкокристалічним LCD телевізором з кабельним телебаченням, кондиціонером, сейфом, міні-баром, прямою телефонною лінією, Wi-Fi, звукоізоляцією, вікном, яке відчиняється, писемним столом, ергономічним кріслом, а також за замовленням надається праска і гладильна дошка. В ванній кімнаті: ванна з гнучким душем, фен, банний комплект, халат, тапочки, набір міні-парфумерії.

Номер категорії «Класик Кінг» - виконаний в класичному стилі з великим двоспальним ліжком, устаткований: рідкокристалічним LCD телевізором з кабельним телебаченням, кондиціонером, сейфом, міні-баром, прямою телефонною лінією, Wi-Fi, звукоізоляцією, вікном, яке відчиняється, писемним столом, ергономічним кріслом, а також за замовленням надається праска і гладильна дошка. В ванній кімнаті: ванна з гнучким душем, фен, банний комплект, халат, тапочки, набір міні-парфумерії.

Номер категорії «Покращений Кінг» - покращений номер з балконом, виконаний в класичному стилі з великим двоспальним ліжком, устаткований: рідкокристалічним LCD телевізором з кабельним телебаченням, кондиціонером, сейфом, міні-баром, прямою телефонною лінією, Wi-Fi, звукоізоляцією, вікном, яке відчиняється, писемним столом, ергономічним кріслом, а також за замовленням надається праска і гладильна дошка. В ванній кімнаті: ванна з гнучким душем, фен, банний комплект, халат, тапочки, набір міні-парфумерії.

Номера в готелі представлені в трьох кольорових гамах: блакитній, жовтій і зеленій. В готелі «ЄВА» житловий поверх має коридорну структуру.

Також на житлових поверхах знаходяться інші приміщення житлової частини: коридори, холи, приміщення побуту, приміщення для брудної білизни, приміщення для чистої білизни, приміщення обслуговуючого персоналу.

2.2.3 Аналіз технології приймання та розміщення споживачів

В таблиці 2.3 приведена технологія приймання і розміщення споживачів в готелі «ЄВА».

Таблиця 2.3 – Технологія приймання і розміщення споживачів

№пор Назва статті Характеристика
1 Форми організації зони роботи Кутове блокування меблів у зоні роботи вестибюльного приміщення
2 Місце знаходження зони роботи 1 поверх
3 Планувальна організація зони роботи Фронтальна – одностороннє розміщення функціональної зони
4 Структура служби та її підпорядкованість Додаток В
5 Функції контактної служби Функції касира – рахунки, обмін валют;Портьє – реєстрація і виписка гостей;Інформаційної служби – видача ключів, пошта, інформація
6 Функції неконтактної служби Резервування, управління персоналом, комунікативні, аудиторські перевірки, бухгалтерія
7 Технологічні цикли Бронювання, резервування, приймання гостя, реєстрація документів, попередня оплата, надання розміщення, нічний аудит, організація виїзду і розрахунок після виїзду
8 Мережа та види бронювання Через Інтернет, за телефоном, факсом, через e-mail або клієнтом особисто
9 Чисельність обслуговуючого персоналу 7 чоловік: керівник служби прийому і розміщення, швейцар, адміністратор, портьє, касир, нічний аудитор, посильний.
10 Автоматизація технологічних процесів Телефонна мережа, факс, комп’ютерна мережа, термінали
11 Якість надання послуг Висока, при наданні послуг персонал дотримується посадових інструкцій та правил прийому та розміщення
12 Рівень комфорту ***, контактна зона характеризується: взаємним розміщенням вертикальних комунікацій і входу, основних зон вестибюля і входу в готель
13 Види програм «Отель» - програма для автоматизації роботи адміністратора (портьє) з розміщення клієнті1в у приватних готелях і пансіонатах. Інформація про стан номерів надається адміністратору (портьє) у вигляді зручного календарного плану з колірною відзнакою як стану номерів, так і стану їх оплати. Вся робота з розміщення клієнтів (бронювання, поселення, виселення) здійснюються безпосередньо на представленому календарному плані. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс, візуальна картина стану номерів, мінімум «зайвих» функцій і максимум зручностей дозволяють не тільки скоротити час на обслуговування клієнтів (надання інформації про наявність вільних місць, процедуру реєстрації, оплати і т.д.), але і максимально скоротити простій номерів
14 Хронометраж затрат часу на поселення групи До 7 хвилин
15 Хронометраж затрат часу на поселення індивідуальних туристів Від 15 до 30 хвилин

Процес виробництва готельних послуг визначається традиційним гостьовим циклом: прибуття – проживання – виїзд. Основний технологічний процес виробництва готельних послуг, що забезпечує підготовку функціонального процесу «надання даху», включає основні, обслуговуючі й допоміжні технологічні цикли. Основний технологічний цикл визначається «замкнутим готельним циклом приймання і розміщення», що складається з технологічних циклів: резервування, приймання гостя, реєстрації документів, попередньої оплати, надання розміщення, нічного аудиту, організації виїзду і розрахунку після виїзду.

Обслуговуючі технологічні цикли пов’язані з упровадженням інформаційних технологій, збереженням і переміщенням інформації, забезпеченням охорони і безпеки підприємства, експлуатацією устаткування і приміщень (прибирання, чищення). Вони здійснюються складськими, транспортними і технічними службами. Розрізняють чотири види обслуговуючих технологічних циклів: інформаційні технології, технології бронювання і резервування, технологічний цикл забезпечення охорони і безпеки, клінінговий технологічний цикл нежитлових приміщень.