Смекни!
smekni.com

Продаж рибних консервів у гастрономі Золота рибка (стр. 8 из 8)

Залишок на кінець звітного періоду підраховується шляхом віднімання від всього прибутку всього видатку. Кількість доданих документів до товарного звіту записується прописом в графу додаток, всі інші пункти заповнюються згідно з вимогами. Якщо в звіті допущено виправлення, то вони записуються прописом у сумі, підписуються бухгалтером і матеріально-відповідальною особою і ставиться штамп. В кінці товарний звіт підписує матеріально-відповідальна особа.


9. Графічна частина

Послідовність прийняття товару.

Розпаковка
Перевірка кількості та якості
Сортування
Перевірка цін
Надання привабливого зовнішнього вигляду
Викладання на робоче місце

Розвантаження та звільнення від тари

По супровідним документам

За сортами та видами

По супровідним документам

Протирання від бруду

Викладення на вітрину


10. Раціональні пропозиції.

Розвиток торгівлі, поліпшення торгівельного обслуговування населення вимагають збільшення торгівельних підприємств з універсальним асортиментом товарів.

Найраціональнішими типами магазинів з продажу продовольчих товарів у містах є універсами з торговою площею від 400 до 2000 кв. м.

Під час планування універсамів особлива увага звертається на торгівельну площу, забезпечення її раціонального використання. Більша частина залу відводиться для продажу продовольчих товарів, для продажу непродовольчих – третина залу і близько 10% площі використовують для організації додаткових послуг, приймання та видачі замовлень.

Універсами будують у різних районах міста. Відрізняються вони від інших торгівельних підприємств тим, що це підприємства, які розташовані в окремих будинках, без підвалів. Торгівельний зал універсаму, як правило, міститься на першому поверсі на одному рівні з розвантажувальною платформою та коморами. Переміщення товарів може бути лише горизонтальним через фасувальні приміщення, комори в торгівельне приміщення. Деякі товари можуть надходити в торгівельний зал без попередньої підготовки до продажу (молоко, безалкогольні напої, овочі, фрукти, картопля). Такі товари надходять у тарі – обладнані, у спеціальних контейнерах з розвантажувальної платформи по транспортним коридорам.

Забезпечують такі магазини сучасним технологічним і піднімально-транспортним обладнанням. Торгівельне обладнання необхідно розміщувати лінійним способом. Розрахункові каси встановлюють перпендикулярно до ліній торгівельного обладнання вздовж фасаду приміщення. В одному місці роблять вхід і вихід. Покупці рухаються проти годинникової стрілки.

Основним завданням роботи торгівельних підприємств є продаж товарів та обслуговування покупців. Сукупність усіх операцій, які виконує персонал магазину в момент обслуговування і є процесом продажу.

На фасаді будівлі торгівельного підприємства розміщується вивіска з назвою магазину, яка присвоюється залежно від його товарної спеціалізації, а також номер та повна назва торгівельної організації, до складу якої входить магазин. Біля входу до магазину вивішується розпорядок його роботи.

Якщо магазин закривають для проведення санітарних заходів чи ремонту, то для цього має бути дозвіл вищестоящої організації. Про таке закриття обов'язково повідомляють покупців оголошенням, яке вивішують за п'ять днів до закриття магазину і в якому вказують адресу найближчого магазину з аналогічним товаром.

Отже, підсумовуючи все вище викладене, можна сказати, що якби я була підприємцем, то в першу чергу зробила б гарний продаж товарів і обслуговування покупців. А конкретно, в магазині «Гастроном «Золота рибка» я б зробила для відкривання рибопродуктів спеціальну баночку, щоб консерви можна було відкривати без спеціального ножа, а таку, як наприклад на банках з пивом та безалкогольними напоями.


Список використаної літератури.

1. Сірохман І.В., Задорожний І.М., Пономарьов П.Х. «Товарознавство продовольчих товарів», «Лібра», Київ, 2000

2. Кришемінська Л.Д. «Інтегрований курс підготовки продавця продовольчих товарів», «Вікторія», Київ, 2001

3. Конспект з виробничого навчання.