Смекни!
smekni.com

Розрахунок кошторису, та витрат на вироби народного вжитку (стр. 3 из 3)

В даному проекті розроблялась організація виробництва по пошиттю бригадним методом жіночих зимових курток. Було проведено цілий ряд розрахунків, необхідних для ефективної діяльності підприємства, а також для того, щоб з`ясувати чи можливе взагалі дане виробництво.

З назви завдання видно, що було проведено розрахунки кошторису та витрат підприємства на надання даного виду послуг.

В проекті розраховано собівартість послуги, спроможність підприємства виплачувати повноцінну заробітню платню, прибуток підприємства, і, найголовніше, рентабельність підприємства. Рентабельність підприємства є найголовнішим показником ефективності виробництва. Рентабельність у нашому випадку складає 40.54%, що є достатьнім для повноцінної роботи виробника даного асортименту одягу в умовах бригадного способу виробництва.

Даний курсовий проект може слугувати третім етапом технічної підготовки виробництва. Оскільки першим етапом є підготовка модельно – конструкторської документації, другим – розробка технології пошиву виробу і розробка норм розходу матеріалів, підбір обладнання і його установка на робочих місцях то третім – організаційно – економічним є дані розрахунки.