Смекни!
smekni.com

Маркетинговые иследования кока-кола (стр. 3 из 3)

Російський національний конкурс водних проектів старшокласників. У Росії, починаючи з 2003 року, Інститут консалтингу екологічних проектів організує і проводить Російський національний конкурс водних проектів старшокласників, переможець якого представляє нашу країну на Міжнародному конкурсі у Стокгольмі. Третій рік поспіль партнером російського конкурсу виступає Компанія Coca-Cola. Головна його ідея - виховання і залучення молоді до вирішення питань охорони і збереження водних ресурсів.

А так само ще один не менш цікавий факт: ментос і кола. При змішуванні драже з кока-колою відбувається активна фізична реакція, що приводить до невеликого «гейзера». «Ментос» (особливо нефарбований і неглазуровані) створює неоднорідності, які служать центрами вивільнення розчиненого вуглекислого газу. Інші інгредієнти, які грають роль у ланцюгової реакції, - аспартам (замінник цукру), бензоат натрію (консервант) і кофеїн в кока-колі, і гуміарабік і желатин в «Ментос». Ці інгредієнти добре поєднуються один з одним, і якщо їх змішати і додати достатню кількість центрів вивільнення газу, починається бурхлива реакція, що вивільняє відразу весь вуглекислий газ, що і призводить до фонтану з коли.

На сьогоднішній день рекорд по висоті фонтану із кока-коли складає 9 метрів, був поставлений Джеймі Хайнеманом і Адамом Севідж - провідними передачі «Руйнівники легенд». Попередній рекорд - близько 5,5 м - був за відкривачем цього явища, Стівом Спенглером