Смекни!
smekni.com

Роль України в системі ООН (стр. 2 из 2)


3 Соціальні і економічні реформи в Україні

Головною для розвитку України і майбутньої стабільності суспільства є дієздатність її економічних і соціальних установ, які з часів розпаду Радянського Союзу знаходяться в кризовому стані.

Широкомасштабне дослідження, профінансоване ООН і Міжнародною організацією праці, було проведено в 1994 році. Цей звіт підкреслює необхідність для України переглянути окремі програми у сфері зайнятості населення в світлі проведення економічних реформ і переходу до ринкової економіки. Кульмінаційною точкою цієї діяльності стала конференція з питань політики зайнятості для державних діячів, представників профспілок і працедавців. Слідами конференції провелося детальне вивчення програм соціального захисту. Рекомендації Міжнародної організації праці, які були передані уряду України, стали поштовхом до дебатів у сфері соціальної політики, які на сьогоднішній день проводяться в Україні.

Прагнучи допомогти Україні в проведенні економічних реформ, представництво ООН разом з Програмою розвитку ООН, Конференцією з питань торгівлі і розвитку ООН, а також Міжнародним торговим центром фінансували декілька заходів, покликаних сприяти зусиллям України інтегрувати свою економіку в світову. Проводились круглі столи і семінари, присвячені міжнародній торгівлі, торговому праву і приватизації. Велика підтримка надається зараз проекту, що фінансується спільно з ООН і представництвом Всесвітньої ради кредитних союзів, яка направлена на підготовку українців до управління місцевими кредитними союзами. Інший проект направлений на допомогу Міністерству фінансів справиться із зовнішнім боргом. Зусилля Міжнародного торгового центру направлені на допомогу в придбанні і установці необхідного програмного забезпечення і комп'ютерних систем для підготовки фахівців у сфері управління міжнародним боргом.

Соціально-економічні реформи підтримуються також через проект, який діє в Українській Академії державного управління при Президенті України, мета якого підсилити підготовку в області адміністрування, приватизації (через міжнародний Центр приватизації, інвестицій і менеджменту) і досліджень (через міжнародний Центр політичних студій).


Література

1. Т.В. Ладиченко “Історія України та всесвітня історія XX століття”, Київ, 1998 р. (174 стор.)

2. Украина и ООН, Киев, 1997г.(26 стр.)

3. Інтернет http://www.un.org/

4. Інтернет

5. http://ru.wikipedia.org/wiki/ Организация объединенных наций.