Смекни!
smekni.com

Інформаційні системи в управлінні підприємством (стр. 2 из 2)

Рис.1 Діалогове вікно програми «1С: Підприємство – Фінансове планування»

Сервісні можливості:

· контроль посилальної цілісності (видалення використовуваних елементів довідників, документів і т.д.);

· автоматичний контроль послідовності проведення документів; створення резервних копій і відновлення даних з архівних копій;

· можливість вести на одному комп'ютері бухгалтерський облік декількох структурних підрозділів підприємства.

Господарська практика діяльності підприємств свідчить, що на сучасному етапі більшість важливих рішень приймаються в умовах гострого дефіциту часу, в неоднозначних ситуаціях, які зумовлені впливом значної кількості неформалізованих чинників, ростом обсягу інформації, яку необхідно переробити, а також нестабільністю нормативно - правової бази, яка постійно переживає зміни та доповнення.

Впровадження автоматизованої системи управління підприємством вносить суттєві зміни в організацію і методику фінансово-господарського контролю. Автоматизований бухгалтерський облік являє собою не тільки інформаційну, але й контрольну підсистему. їх функція - забезпечити всі рівні управління інформацією для безперервного внутрішньогосподарського та внутрівідомчого контролю за різноманітними сторонами виробничої, господарської та фінансової діяльності керуючого об'єкту. Створення інформаційного банку планових, нормативних та фактичних даних дозволяє використовувати програмним шляхом в будь-який проміжок часу великі обсяги економічної інформації для контролю за виконанням плану та дотриманням нормативно-правової бази, а також за усуненням порушень та недоліків у витрачанні ресурсів.


Використана література

1.Василенко В.А. теорія і практика розробки управлінських рішень: Навчальний посібник. – К.: ЦУЛ, 2002.

2.Чирченко О.Н. Iнформацiйнi аспекти комп'ютерiзацiї.- М.: Економiка, 1989.

3.Якубайтiс Е.А. Iнформацiйно-обчислювальнi мережi.- М.: Фiнанси i статистика, 1984. -