Смекни!
smekni.com

Маркетингова політика ПМП "Арконі" (стр. 4 из 4)

Як показує оперативний контроль досить явним є не доопрацювання відділу продажів та маркетингу. Що в свою чергу вказує на найбільш відстаючі від роботи відділи ПМП "Арконі".


Висновки та пропозиції

Будівельна компанія "Арконі" вже більше дев'яти років здійснює свою діяльність на території Вінниччини та України. На самому початку свого заснування компанія займалася проведенням ремонтно-будівельних робіт. Вона пройшла шлях від невеликої фірми, постійно стикається з проблемою закупівлі необхідних будівельних матеріалів, до великої будівельної організації, яка зараз і займається закупівлею матеріалів з подальшою реалізацією будівельним фірмам та організаціям.

Основний успіху будівельної компанії є висока якість робіт, професіоналізм персоналу, прогресивні технології, сучасні будівельні матеріали і чітка, до дрібниць продумана організація виробництва.

По порівнянні з більшістю інших будівельних фірм, що працюють у Вінниці, "Арконі" забезпечує своїм клієнтам ряд істотних переваг. По-перше, - при високому рівні будівництва або обробки, ціни виробництва робіт значно нижче. Це досягається за рахунок зменшення накладних витрат, пов'язаних із закупівлею будівельних матеріалів. По-друге, - надається гарантія якості і термінів плюс гарантійне і післягарантійне обслуговування.

Основною проблемою підприємства у відносинах з контрагентами є криза неплатежів та зниження обсягів виробництва в різних галузях господарства. Але, незважаючи на всілякі негаразди, підприємство користується високим авторитетом у партнерів, оскільки за 4 роки існування довело, що здатне ефективно працювати, бути надійним партнером по бізнесу.

Виходячи з аналізу маркетингової діяльності підприємства, можна сказати, що на сьогоднішній день роль маркетингової діяльності значно зросла а конкурентоспроможність продукції підприємства на внутрішньому ринку досить висока.

Плануючи обсяг і структуру реалізації товарів в умовах ризику керівництво передбачає результати різних альтернатив. Невідома лише ймовірність досягнення кожного результату. Задача полягає в тому, щоб виявити ймовірність кожного результату і на цій основі приймати рішення, маючи на увазі кінцевий стан бажаного результату. Основним планом діяльності підприємства є бізнес-план, де визначається план ресурсного забезпечення, оціночні показники діяльності, плани фінансових результатів та соціального розвитку.

Велика робота проводиться у перепідготовці та підвищенні кваліфікації кадрів, їх пристосуванню до нових умов господарювання та загальної комп'ютеризації.

Система внутрішнього економічного контролю визначається внутрішніми правилами та процедурами контролю, які запроваджуються власником підприємства для досягнення поставленої мети – забезпечення (в межах можливого) стабільного і ефективного функціонування підприємства, дотримання внутрішньої господарської політики, збереження та раціонального використання активів підприємства, запобігання та викриття фальсифікацій і помилок, достовірності бухгалтерських записів та своєчасної підготовки фінансової інформації.

Дослідження проведенні стосовно кількості проданого товару і його запланованих показників найбільш повно показує недоліки в роботі того, чи іншого відділу чи особи. Так, завдяки оперативному контролю кількості проданого товару можна говорити про неналежне врахування в рекламних компаніях такого товару як двері. Оскільки більшість рекламних компаній ПМП "Арконі" побудовані на рекламі вікон. Тому саме, таке дослідження дає сигнал про не доопрацювання, або однобокість рекламних компаній.

Як показує оперативний контроль досить явним є не доопрацювання відділу продажів та маркетингу. Що в свою чергу вказує на найбільш відстаючі від роботи відділи ПМП "Арконі".