Смекни!
smekni.com

Моделі корпоративного управління (стр. 3 из 3)

Структура управління акціонерним суспільством в конкретній країні визначається законодавством, регулюючим має рацію і обов'язки всіх сторін, що беруть участь; історичним досвідом формування структур управління в даній країні; менталітетом; статутом кожного акціонерного суспільства.

У кожній країні структура управління акціонерними суспільствами має певні характеристики і елементи, що становлять, які відрізняють її від структур інших країн. На справжній момент дослідники виділяють три основні моделі корпоративного управління. Це англо-американська, західноєвропейська і японська моделі. Країни з перехідною економікою мають настільки своєрідні підходи і рішення, що вже можна говорити про моделі управління акціонерними суспільствами в країнах з перехідною економікою.


ВИКОРИСТАНА ЛІТЕРАТУРА

1. Задихайло Д.В., Кібенко О.Р., Назарова Г.В. Корпоративне управління: Навчальний посібник. Харків: Еспада, 2003. – 688 с.

2. И.А. ХраброваКорпоративноеуправление: вопросыинтеграции; М.: ИздательскийДом «Альпина»: 2005. – 198 с.

3. Корпоративноеуправление в переходныхэкономикахИнсайдерский контроль и роль банков: Пер с англ./ Под ред. М.Аоки и Х.КиКима. – СПб: Лениздат, 1997.

4. www.management.com.ua

5. www.shram.kiev.ua