Смекни!
smekni.com

Організація робочого місця по обслуговуванню радіоелектронної апаратури (стр. 2 из 2)

2. Участь в тих, що проводяться технологічними службами підприємства роботах по автоматизації виробничих процесів на всіх її етапах: планування, підготовки, монтажу, наладки, випробувань і подальшої експлуатації вживаних при цьому вимірювальних пристроїв.

3. Участь в роботах, що проводяться відділом технічного контролю і технологічними органами підприємства, по виявленню причин браку і інших непродуктивних втрат у виробництві, є слідством застосування недосконалих або невірних засобів вимірювань, а також участь в розробці і проведенні заходів щодо усунення і попередження цих втрат.

4. Розробка і здійснення через відповідні відділи і цехи заходів в області раціоналізації засобів і методів контролю, а також упровадження найдосконаліших заходів і вимірювальних приладів і методів вимірювань і контролю (шляхом складання щорічних планів по упровадженню нової вимірювальної техніки і автоматизації контролю виробництва).

5. Проведення робіт в області підвищення кваліфікації працівників вимірювальних лабораторій і осіб, безпосередньо що користуються засобами вимірювань.

Метрологічна служба на підприємстві комплектується кваліфікованими фахівцями і, как правило, з метрологічною освітою. Фахівці повинні мати освіту і кваліфікацію:

головний метролог підприємства – вища технічна освіта, спеціальна метрологічна і досвід практичної роботи в області метрології;

начальник вимірювальної лабораторії по окремому виду вимірювань – вища освіта, спеціальна метрологічна і досвід практичної роботи в області відповідного виду вимірювань;

старший інженер вимірювальної лабораторії і інженер – вища освіта (із спеціальним метрологічним) або середня спеціальна освіта, досвід практичної роботи;

старші контролери і контролери (поверители) – середня спеціальна освіта або середня освіта із спеціальною метрологічною і досвід практичної роботи в області метрології;

слюсарі по ремонту заходів і приладів – кваліфікацію, що передбачається єдиним тарифно-кваліфікаційним довідником.

Чисельність метрологічної служби підприємства залежить перш за все від специфіки і об'єму виробництва, від кількості заходів і вимірювальних приладів.

5. Робота помічником майстра ділянки

Майстер є повноправним керівником на своїй ділянці виробництва, організуючим ритмічне виконання ділянкою виробничого плану. Майстер безпосередньо підкоряється начальнику цеху. На посаду майстра призначаються особи з вищою або середньою технічною освітою, а також висококваліфіковані робітники – передовики виробництва, що володіють досвідом виробничої роботи і умінням працювати з людьми. Висококваліфіковані робітники проходять навчання на курсах майстрів.

Основні обов'язки майстра:

1. Забезпечення виконання ділянкою (бригадою) планових завдань за об'ємом виробництва, номенклатурі і асортименту виробів, неухильному підвищенню продуктивності праці, виготовленню продукції високої якості, зниженню витрат на одиницю продукції (роботи).

2. Перевірка дотримання робітниками встановлених технологічних процесів і припинення роботи у випадках виконання її не відповідно до встановлених технічним процесом, технічними умовами, кресленнями, режимами обробки і інше.

3. Контроль за правильним і своєчасним оформленням первинних документів в частині прийому і видачі роботи (наряди, змінні завдання і інші), простою робітників і устаткування, наряди на наднормову роботу, відомості про виконання виробничої програми.

4. Забезпечення своєчасної підготовки виробництва матеріалами, напівфабрикатами, інструментом, пристосуваннями, технічною документацією і інше і рівномірної роботи ділянки (бригади) відповідно до встановленого завдання.

5. Систематична перевірка стану устаткування і огорож, інструктаж робітників і перевірка їх знань правил техніки безпеки

промислової санітарії, пожежної безпеки і правил користування індивідуальними засобами зашиті, контроль за дотримання робітниками правил і інструкцій по охороні праці і техніці безпеки.

6. Забезпечення найстрогішого дотримання робітниками трудової і виробничої дисципліни, чистоти і порядку на робочих місцях.

7. Підтримка і розвиток ініціативи робітників в боротьбі за високі показники роботи.

8. Систематичне підвищення своєї кваліфікації, не рідше одного разу в два – три роки перепідготовка в інститутах підвищення кваліфікації, на курсах підвищення кваліфікації і так далі.

6. Робота у відділі технічного контролю

Відділ технічного контролю (ОТК) є самостійним структурним підрозділом підприємства і підкоряється безпосередньо директору.

Задачі ОТК – запобігання випуску (поставки) підприємством продукції, не відповідної вимогам стандартів і технічних умов, затвердженим чином (еталоном), проектно-конструкторській документації, умовам поставки і договорів, або некомплектній продукції, а також зміцнення виробничої дисципліни і підвищення відповідальності всіх ланок виробництва за якість продукції, що випускається.

Структуру і штати відділу затверджує директор підприємства. До складу відділу можуть входити бюро, групи, лабораторії технічного контролю зовнішнього приймання, технічне бюро ОТК, бюро технічного контролю в цехах (БТК), центральна вимірювальна лабораторія.

7. Робота техніком конструктором

Відділ головного конструктора є самостійним структурним підрозділом підприємства і підкоряється головному інженеру. Задачі відділу головного конструктора:

1. Забезпечення конструкторської підготовки основного виробництва підприємства.

2. Забезпечення високого технічного рівня конструкцій виробів, що розробляються, на основі останніх досягнень науки і техніки.

Структуру і штати відділу затверджує директор підприємства. До складу відділу головного конструктора можуть входити конструкторські бюро і дослідно-експериментальний цех.


8. Робота техніком-технологом

Відділ головного технолога підприємства є самостійним структурним підрозділом підприємства і підкоряється головному інженеру або заступнику головного інженера по підготовці виробництва.

Задачі відділу головного технолога:

1. Забезпечення упровадження нових прогресивних технологій.

2. Вдосконалення технологічної підготовки виробництва. Структуру і штати відділу затверджує директор підприємства. В склад відділу головного технолога можуть входити: технологічне бюро механічної обробки, технологічне бюро литва і штампування, технологічне бюро складальних робіт, технологічне бюро зварювальних робіт, конструкторсько-технологічні бюро проектування окремих вузлів, пристосувань, інструменту, лабораторії механізації і автоматизації, бюро планування підготовки виробництва, копіювальне бюро, центральна хімічна лабораторія, управління справами відділу.

9. Систематизація і узагальнення матеріалів для випускної кваліфікаційної роботи

Пройшовши практику і отримавши безцінний досвід роботи на підприємстві такого рівня, систематизувавши і узагальнивши всі отримані знання тепер їх можна застосувати для розробки своєї випускної кваліфікаційної роботи.

Отримані знання допоможуть в розробці дипломного проекту не тільки в правильному виборі радіоелементів, підготовці робочого місця і початку монтажу, але і механічного регулювання і обслуговуванні радіоелементів.

А робота на різних посадах дозволяє відстежити весь виробничий процес від вхідного контролю до випуску готової продукції. Що необхідне для розробки економічної частини дипломного проекту.