Смекни!
smekni.com

Система удосконалення управлінської діяльності (стр. 2 из 2)

Оскільки начальники всіх відділів напряму підпорядковані керівнику та заступнику керівника ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт» та не мають каналів комунікації між собою, це призводить до викривлення інформації, затримки передачі даних між відділом планування та відділом виробництва, відділом планування та відділом постачання ТМЦ, відділом маркетингу та відділом планування.

Для оперативного обміну інформацією між окремими відділами та службами ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт» запропоновано створити двох- та багатосторонні канали зв'язку між окремими відділами та службами ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт».

На рис. 6 наведені пропозиції по удосконаленню системи управління ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт».



Рис. 6 - Пропозиції по удосконаленню системи управління ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт»

Координація діяльності між виробничими цехами начальники відділу постачання ТМЦ, відділу планування, відділу споживання, адміністративно-господарського відділу, відділу маркетингу здійснюється через наальника виробничого відділу, який подає оперативну інформацію прро об'єми та структуру виробництва керівнику підприємства, його заступнику, начальнику відділу планування та маркетингу. Крім того між начальниками всіх відділів та служб підприємства встановлений оперативний обмін інформацією шляхом подання оперативних звітів один одному.

Дана система комунікацій між керівниками та начальниками структурних підрозділів ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт» забезпечують оперативний обмін даними, взаємоузгодженість дій та створення ефективного механізму управління діяльністю, в тому числі і впровадженням інновацій як у виробничий процес, так і в процес управління ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт». Дані пропозиції є інновацією в управлінні підприємством на тактичному рівні. На стратегічному рівні інноваційна діяльність ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт» включає створення стратегічних планів діяльності ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт», стратегічних цілей на ринку вентиляторів України в залежності від стану економічної кон'юнктури, роз'яснення кожного положення даних стратегічних планів, місце та роль керівників підрозділів та служб підприємства в реалізації стратегічних планів, системи мотивації як управлінського, так і виробничого персоналу в рамках реалізації стратегічних планів підприємства, вимоги до строків та дій керівників підрозділів та служб підприємства при реалізації стратегічних планів. Даний комплекс упровадження інновацій в управління ВАТ Вентиляторний завод «Горизонт», як планується, підвищить ефективність управління виробничою діяльністю, обсяги, склад та структури виробництва вентиляторів та збільшить частку підприємства на ринку вентиляторів України і створить об'єктивні передумови для виходу на зовнішні ринки.


Список використаної літератури

1. Василенко В.О., Шматько В.Г. Інноваційний менеджмент: Навчальний посібник: Навчальне видання.- К.: ЦУЛ, 2003.- 440 c. 2. Инновационный менеджмент: Учебное пособие: Навчальне видання.- М.: Инфра-М, 2003.- 238 c. 3. Инновационный менеджмент: Учебник: Навчальне видання.- М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2002.- 327 c. 4. Ковалишин П.В. Інноваційний менеджмент. Актуальні питання // Економіст (укр.).- 2004.- № 6.- C.60-63. 5. Морозов Ю.П., Гаврилов А.И., Городнов А.Г. Инновационный менеджмент: Учебное пособие: Навчальне видання.- 2-е изд., перераб. и доп.- М.: ЮНИТИ-ДАНА, 2003.- 471 c.