Смекни!
smekni.com

Аналіз керівництва на підприємстві (стр. 4 из 4)

При проведенні етапу Спартакіади можна виділити позитивні та негативні моменті.

Серед позитивних:

- інтерес до змагань з боку учасників та глядачів, присутність конкуренції серед команд;

- достатня кількість людей, що беруть участь в організації заходу

- високий рівень фізичної підготовки учасників

Негативні моменти:

- малі затрати на проведення, що впливає на рівень змагань та грандіозність заходу

- не достатній рівень підготовки бази проведення змагань

- кількість учасників не висока

Отже, на закінчення необхідно відзначити, що Спартакіада вирішує ті ж завдання, що й фізичне виховання в цілому. Крім того, вона – діючий стимул систематичних занять спортом, що сприяє розвитку фізичної культури й спорту в країні.

Спортивні змагання використовуються для виявлення спортивних даних і спортивної підготовленості, перевірки якості й навчально-тренувальної й виховної роботи; агітація за спорт, пропаганди ідей фізичного виховання й спорту.


Висновки

За останній час спорт став важливою галуззю економіки багатьох країн, у тому числі й України. У нього залучені значні фінансові кошти й велика кількість робочої сили. Постійно удосконалюються й розробляються нові моделі керування спортом і його фінансування.

Основною метою практики було закріплення теоретичних знань по курсу «Менеджмент», набуття практичних навиківу сфері управлінняконкретним підприємством, проведення економічного аналізу, розробка перспективних напрямків фінансово-господарської діяльності, дослідження кадрової політики, кадрового потенціалу підприємства та особливості проведення Спартакіади серед працівників. Базою для виконання поставлених задач став ОК «Силур» – самостійний структурний підрозділ підприємства, метою якого є оздоровлення і спортивно-масова робота з працівниками ТОВ «Силур» і населенням міста.

В ході аналізу була визначена організаційна структура, основні кваліфікаційні вимоги щодо персоналу та норма керованості підприємства. При допомозі наданих фінансових звітностей, документів та власних досліджень у звіті приведений фінансовий стан підприємства. Як висновок, економічна мета ОК «Силур» є не збільшення прибутку, а мінімізація витрат на фінансування СК, тому комплекс працює не на прибуток а на покриття витрат. Значні ресурси спрямовані на придбання й реконструкцію об’єктів та інвентарю, а також на погашення позик та заборгованості перед комунальними службами міста.

В якості індивідуального завдання була запропонована організація дозвілля працівників ТОВ «Силур» й членів їх родин шляхом проведення Спартакіади серед працівників та запропоновані усі необхідні документи та кошторис для організації змагання.

Отже, за період практики були виконані усі необхідні задачі, виявлені позитивні та негативні моменти роботи підприємства та запропоновані рекомендації щодо покращення діяльності.


Список літератури

1. Аникин Б.А. Высший менеджмент для руководителя: Учеб. пособие для студ. вузов. – М.: Издательский Дом «ИНФРА-М», 2000. – 135 с.

2. Галкин В.В., Сысоев В.И. Экономика физической культуры и спорта. Учебное пособие для вузов физической культуры. 2-е изд. – Воронеж: Изд–во Моск. Акад. экономики и права, 2000. – 219 с.

3. Негашев Е.В., Шеремет А.Д. Методика финансового анализа: Учебное пособие. – М.: ИНФРА-М, 1999, 378 с.

4. Родина, 2002. – №32. – с. 2

5. Савицкая Г.В. Анализ хозяйственной деятельности предприятия. – Минск: 000 Новое знание, 2003, – 498 с.

6. Сергеев И.В. Экономика предприятия: Учебное пособие – М.: Финансы и статистика, 2002, 336 с.

7. Управление физкультурным движением и спортивный менеджмент. Библиография 2005 г. – 112 с.

8. Харцызские вести, 2000. – №43. – с. 6

9. Черногорский С.А., Гарушкин А.Б. Основы финансового анализа. – СПб: «Издательский дом Гетда», 2002. –176 с.