Смекни!
smekni.com

Поняття планування, його місце серед функцій управління (стр. 2 из 2)

Як домогтися досягнення поставлених цілей? Як скоротити строки й зменшити фінансові, матеріальні й трудові витрати? На цьому етапі й визначається талант керівника, його вміння спонукати колектив мислити творчо, шукати нестандартні шляхи рішення виникаючих проблем.

У виборі кращого серед безлічі альтернативних варіантів надійною основою повинна служити комп'ютерна техніка й діюча нормативно-інформаційна база даних. Не меншу роль грає й мистецтво спілкування, стимулювання колективної творчості, уміння не тільки говорити, переконувати, але й слухати.

Доля реалізації довгострокового планування й прогнозування перебуває в руках фахівців оперативного керування й контролю, які здійснюють безперервну корекцію й видають інформацію про відхилення фактичного виробництва від планових показників.

Планування як частина роботи менеджера має багато загального із плануванням в особистому житті. Застосовується він не до рутинних щоденних справ, а до важливих рішень, що визначають подальший розвиток фірми.

Відповідно до концепції німецького професора Д.Хана планування - це орієнтований у майбутнє систематичний процес прийняття рішень. У його книзі описане планування в концернах "Даймлер-Бенц" і "Сыменс". Таким чином, рішення в області планування - приватний вид управлінських рішень (див. главу."Прийняття управлінських рішень").

Виділяють стратегічне планування. орієнтоване на тривале існування підприємства, забезпечуване шляхом пошуку, побудови й збереження потенціалу успіху (прибутковості), і оперативне планування - формування річних (оперативних) планів, що визначають розвиток організації в коротко- і середньостроковій перспективі на базі стратегічних цілей. Остання фраза взята із книги російських авторів, серед яких - керівник відділу "Газпромбанка".

Звичайно виділяють вісім етапів у процесі планування.

Етап 1. Формулювання цілей. Чого саме ви (або ваша фірма) хочете досягти? Це - самий важкий етап. Його не можна формалізувати. Особистість менеджера проявляється саме в тім, які мети він ставить.

Етап 2. Підбор, аналіз і оцінка способів досягнення поставлених цілей. Звичайно можна діяти різними способами. Який з них представляється найкращим? Які можна відразу відкинути як недоцільні?

Етап 3. Складання переліку необхідних дій. Що конкретно потрібно зробити, щоб здійснити обраний на попередньому етапі варіант досягнення поставлених цілей ?

Етап 4. Складання програми робіт (плану заходів). У якому порядку найкраще виконувати намічені на попередньому етапі дії, з огляду на, що багато хто з них зв'язані між собою ?

Етап 5. Аналіз ресурсів. Які матеріальні, фінансові, інформаційні, кадрові ресурси знадобляться для реалізації плану? Скільки часу піде на його виконання?

Етап 6. Аналіз розробленого варіанта плану. Чи вирішує розроблений план поставлені на етапі 1 завдання? Чи є витрати ресурсів прийнятними? Є чи міркування по поліпшенню плану, що виникли в ході його розробки при русі від етапу 2 до етапу 5? Можливо, доцільно повернутися до етапу 2 або 3, або навіть до етапу 1.

Етап 7. Підготовка детального плану дій. Необхідно деталізувати розроблений на попередніх етапах план, вибрати погоджені між собою строки виконання окремих робіт, розрахувати необхідні ресурси. Хто буде відповідати за окремі ділянки роботи?

Етап 8. Контроль за виконанням плану, внесення необхідних змін якщо буде потреба.

Результати планування часто оформляють у вигляді "бізнес-плану".

планування керування рішення


Література

1. Кунц Г., О’Доннел С. Управление: системный и ситуационный анализ управленческих функций. Пер. с анг. – в 2-х т. – М.: Прогресс, 2007.

2. Мошек Г.Є. Основи менеджменту. - Київ: КДТЕУ, 2004.

3. Кредісов А.І. та інші. Менеджмент для керівників. – К.: Знання, 2000.

4. Хміль Ф.І. - Основи менеджмента. Київ, 2003.

5. Терещенко В.І. Організація і управління. – К., 2000.

6. Шегда А.В. Основы менеджмента: Учебн.пособие. – К.: Знання, 2003.

7. Бланк И.А. Основы финансового менеджмента. Т. 2. — Киев: „Ника-Центр", „Эльга", 2006.

8. Уткін З.А. Курс менеджмента. -М.: Зерцало, 2005.