Смекни!
smekni.com

Аудиторська перевірка Національного банку України (стр. 3 из 10)

Аудиторський звіт

незалежних аудиторів ТОВ АФ "БДО Баланс - Аудит" за результатами проведення аудиту фінансової звітності ВІДКРИТОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА "ДЕРЖАВНИЙ ОЩАДНИЙ БАНК УКРАЇНИ", підготовленої у відповідності з вимогами національного законодавства за період з 01.01.2006 року по 31.12.2006 року

Згідно з договором про надання аудиторських послуг від 18.01.2007 року №12/17А аудиторською фірмою "БДО Баланс - Аудит" проведено аудиторську перевірку річної фінансової звітності Відкритого Акціонерного Товариства "Державний Ощадний Банк України" (далі – ВАТ "Ощадбанк" або Банк), підготовленої у відповідності з вимогами чинного законодавства України станом за 31 грудня 2006 року, балансу, звіту про фінансові результати, звіту про рух грошових коштів та звіту про зміни у власному капіталі за 2006 рік.

Відповідальність стосовно зазначеної фінансової звітності несе керівництво Банку. Нашим обов’язком є висловлення висновку стосовно цієї фінансової звітності на підставі проведеного аудиту.

Аудиторську перевірку річної фінансової звітності здійснено у відповідності з вимогами Закону України "Про аудиторську діяльність", Міжнародних стандартів аудиту, надання впевненості та етики Міжнародної федерації бухгалтерів, що прийняті як Національні стандарти аудиту згідно з рішенням Аудиторської палати України від 18.04.2003 N 122. Ці нормативи вимагають, щоб планування та проведення аудиту було спрямоване на одержання розумних підтверджень щодо відсутності у фінансовій звітності суттєвих помилок.

Цей аудиторський звіт підготовлено з урахуванням вимог Закону України "Про банки та банківську діяльність" в редакції від 07.12.2000 року (із змінами та доповненнями).

При підготовці цього аудиторського звіту враховувались вимоги, викладені в постанові Правління НБУ від 09.09.2003 р. №389.

Загальна інформація про Банк

Юридична адреса відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України": 01023, м. Київ, вул. Госпітальна, 12г.

Статут відкритого акціонерного товариства "Державний ощадний банк України" затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 25 лютого 2003 року № 261 зареєстрований Національним Банком України 28 лютого 2003 року за реєстраційним №4 (із змінами та доповненнями)

За статусом Банк є спеціалізованим ощадним.

Організаційно – правова форма Банку – відкрите акціонерне товариство.

Засновник – Банку держава в особі Кабінету Міністрів.

Відповідно до Статуту органами управління Банку є :

Наглядова рада Банку;

Правління Банку.

Функції контролю за діяльністю Банку покладено на ревізійну комісію.

На звітну дату відповідальним за складання та подання фінансової звітності Банку були:

Голова правління -О.В. Морозов

Головний бухгалтер -

директор департаменту

бухгалтерського обліку -Г.С. Костенко

Банк здійснює свою діяльність на підставі отриманих: Банківської Ліцензії № 148 від 16.01.2002р.; Дозволу №148-2 на проведення банківських операцій та додатку №148-2 до нього від 29.04.2002року.

ВАТ "Ощадбанк" отримано ліцензію, видану Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку України від 20.06.2005р. № 218398 АБ на право здійснення діяльності по випуску та обігу цінних паперів; на право здійснення депозитарної діяльності зберігача цінних паперів; свідоцтво про реєстрацію випуску акцій за реєстраційним № 599/1/06 від 21.12.2006 року.

Станом на кінець дня 31 грудня 2006 року в складі мережі ВАТ „Ощадбанк" здійснювали фінансово-господарську діяльність головне операційне управління, 419 філій (управлінь, відділень) та 5 728 територіально відокремлених безбалансових відділень.

Основними напрямами діяльності, що їх здійснював Банк протягом звітного періоду, були наступні:

· Розрахунково - касове обслуговування клієнтів.

· Кредитування юридичних і фізичних осіб.

· Залучення депозитів фізичних та юридичних осіб.

· Купівля, продаж цінних паперів та операції з ними.

Основні облікові принципи підготовки річної фінансової звітності Банку

Протягом звітного року основні облікові принципи Банку визначались відповідно до норм чинного законодавства, внутрішніх нормативно-правових актів Банку, в тому числі Облікової політики ВАТ "Ощадбанк" на 2006 рік, затвердженої постановою Правління ВАТ "Ощадбанк" від 27 грудня 2005 року, №127-2(а).

Облікова політика Банку затверджена в цілях забезпечення виконання методологічних принципів обліку операцій відносно адекватності, своєчасності, відповідності, ефективності та точності бухгалтерських даних, а також для забезпечення збереження активів банку.

Прийнята облікова політика обов’язкова до виконання для всіх структурних підрозділів Банку, в тому числі для філій та територіально відокремлених безбалансових відділень.


Оцінка статей балансу

Всі активи та пасиви обліковуються Банком за первісною вартістю.

Операції з іноземною валютою

Облік активів і зобов'язань, що наведені в балансовому звіті здійснюється в подвійній оцінці по номіналу в валюті і в гривневому еквіваленті, перерахованому по офіційному курсу НБУ на звітну дату. Всі залишки по валютних балансових рахунках, окрім немонетарних, переоцінюються при кожній зміні офіційного курсу НБУ.