Смекни!
smekni.com

Молодіжні організації в Україні. Чи впливають вони на українську молодь? (стр. 2 из 2)

Із 26 по 28 жовтня 2007 року відбулась Окружна пластова спартакіада у Вишівцях Збаразького району, де учні отримали дуже багато позитивних вражень. Вони із великим задоволенням змагались та здобули перемогу у деяких іграх.

Програма виховних заходів була розписана погодинно. Тут була і молитва, і змагання, і похід із смолоскипами. Побували у церкві, музеї. Збірки були ранні і вечірні. Дітям, напрочуд, сподобався такий розвиток подій. Вони із великим задоволенням вивчали теоретичні відомості, застосовуючи їх на практиці. Урочистості відкриття збірок, вітання «С.К.О.Б.», однострій – все це дуже захоплює учнів – семикласників ( у «Пласті» лише сьомі класи). Вони весь час стараються здобути різні вмілості та глибші знання. Кожен міряє свої успіхи, щоби наблизитися до міри своїх здібностей, потенціалу. Бо саме у цій організації привчають до відповідальності, запалюють бажання досягти успіху у пластовому русі, отримати більше значків, відзнак.

Цього року наші пластуни побували також у місті Зборів (січень), ця збірка була присвячена бою під Зборовом та у місті Яремне (липень). Найбільше вихованцям сподобалась поїздка у Карпати. Мальовнича місцевість, свіже повітря, чітко спланована програма сприяли водночас і відпочинку ,і плідній роботі пластунів. За цей час діти розвивались як духовно, так і фізично. Хлопці опанували знання з медицини, стрільби, альпінізму, самовиживання, вчилися варити обіди. Найбільше задоволення одержували від перебування на вечірніх ватрах, біля яких розказували свої вірші, виконували власні пісні, грали сценки, обмінювались досвідом та говорили про пластунські справи. Вся ця робота виховує майбутніх провідників, які мають бути здоровими не тільки духом, а й тілом.

Я вважаю, що чим більше ми зможемо зацікавити дітей різними молодіжними організаціями, тим краще збудуємо наше майбутнє. Нам потрібні здорові, сильні, розумні патріоти, співчутливі, доброзичливі, самостійні, впевнені у собі, нам потрібні особистості, які гордо носили б звання Людина. Чим більше школярі будуть задіяні у молодіжних організаціях, тим краще майбутнє вони збудують. Вони потрібні дітям для вияву ініціативи, самостійності, для посильної і реальної участі у житті суспільства, у задоволенні потреб у спілкуванні з ровесниками, дорослішанні та особистісному ствердженні.