Смекни!
smekni.com

Цифровий освітний ресурс "Задачник по мові програмування. Циклічні алгоритми" (стр. 3 из 3)

На даному малюнку приведений вид головної сторінки створеної електронної допомоги:

Рис.1. Головна сторінка електронної допомоги

Для кого призначено: даний електронний навчальний посібник призначений для середніх і старших класів загальноосвітніх шкіл, що вчаться, студентів середнього спеціального і вищого учбових закладів, які вивчають язики програмування.

Короткий опис: мій фрагмент навчального посібника складається з 60 HTML - сторінок, перехід між якими здійснюється за допомогою гіперпосилань. На кожній web - сторінці міститься «Швидкий перехід», що дозволяє перейти на головну сторінку або на будь-яку необхідну web-сторінку, що спрощує пошук необхідної інформації. На малюнку 2 представлена основна сторінка питань для «розминки».

Мал. 2. Питання для «розминання»

В цьому розділі учням пропонується самостійно (або за допомогою викладача) розглянути матеріал по даних темах. Вбудовані засоби навігації дозволяють вільно переміщатися за всім матеріалом. На малюнку 3 представлена основна сторінка з вже вирішеними прикладами задач.

Мал. 3. Приклади рішення задач

Мал. 4 Задачник

Задачник - в цьому розділі пропонуються задачі для самостійного вирішення по темах. На малюнку 4 представлена сторінка допомоги з текстами задач.

Результат, на досягнення якого направлена робота - перевірити ефективність цифрового освітнього ресурсу на практиці.

Програмне забезпечення: ОС Windows, програма просмотру файлів у форматі Internet Explorer.


Висновок

Виходячи зі всього вище за сказаний ми вважаємо, що упровадження в сферу ППС безумовне, необхідний, прогресивний і важливий крок в розвитку і удосконаленні нинішньої системи освіти, яка, на нашу думку, потребує перетворення і реконструкції.

Вживання ППС в учбовому процесі дозволяє реалізувати принцип індивідуалізації навчання, активність учнів, інтенсифікувати учбову діяльність.

Учбовий процес з використанням ПК за допомогою, якого реалізується ППС, виявляє собою імітацію учбової діяльності, при якій на ПК перекладається та або інша частина функцій викладача: видача учбової інформації, вказівок, завдань, контроль знань і умінь і ін. Спілкування ПК з учнем відбувається, шляхом діалогу, зміст якого закладений в ППС. Управління пізнавальною діяльністю учня в цілому покладається на повчальну програму, хоча в окремих випадках, відповідно до рекомендацій психологів може бути надана можливість вибору шляху навчання.

Розробляючи електронну допомогу, ми працювали поетапно:

1. підібрали і проаналізували необхідну літературу;

2. розробили структуру електронної допомоги;

3. розробили дизайн і навігацію допомоги, продумали і вибрали щадну для зору колірну гамму веб-сторінок;

4. створили електронну допомогу.

Планується проведення досвідчено - експериментальної роботи в барнаульському державному педагогічному коледжі на студентах 4 курси спеціальності «Інформатика» відділення ГО і ІТ. Ми сподіваємося, що створене нами Цифровий освітній ресурс по язику програмування полегшить студентам освоєння язика програмування.