Смекни!
smekni.com

Методичне забезпечення занять шкільного радіотехнічного гуртка (стр. 11 из 11)

3. Головною метою позакласної та позашкільної роботи в усіх її формах є залучення учнів до активної участі у суспільно-корисній діяльності, стимулювання їх самостійності, ініціативи, розвиток індивідуальних інтересів, нахилів, здібностей.

4. Ознайомлення з основами роботи цифрових електронних пристроїв, з фізичною суттю процесів, що проходять при цьому, слід проводити в школі на уроках математики, фізики, інформатики, трудового навчання. Особливої уваги, в реалізації цього завдання, заслуговують шкільні технічні гуртки і, насамперед, гуртки радіоелектронного напрямку.

5. Підвищити ефективність навчального процесу, надати йому більшої динамічності та колоритності можна за умови добре продуманої та організованої дослідно-експериментальної роботи гуртківців.

6. Залучення учнів до виконання лабораторних робіт на заняттях шкільного радіотехнічного гуртка в ході вивчення розділу “Елементи цифрової техніки”, переслідує такі основні цілі:

- закріплення теоретичних знань з основ математичної логіки;

- вироблення вміння застосовувати їх у практичній діяльності (синтез електронних схем на логічних елементах);

- закріплення практичних умінь з радіотехнічного експерименту;

- розвиток творчих конструкторських здібностей;

- виховання культури праці.

7. При відборі об’єктів конструювання слід враховувати наступне:

- можливість їх практичного застосування;

- відповідність завданням реалізації програми гуртка;

- доступність та посильність у виготовленні;

8. Практичні заняття, в ході яких гуртківці працюють над виготовленням об’єктів конструювання, створюють добру основу для системного формування політехнічних знань, розвитку трудових умінь учнів, сприяють формуванню відповідальності за доручену справу, виробляють акуратність в роботі та наполегливість в досягненні мети.