Смекни!
smekni.com

Форма правління, політична система, політичний режим та опозиція Ізраїлю (стр. 3 из 3)

Наразі стосунки між владою та опозицією переросла в політичну кризу.


Висновки

Ізраїльська держава є доволі молодою і багато, що в ній ще будується або розбудовується. В першу чергу це стосується політичної системи. До сьогоднішнього дня в Ізраїлі не прийнята конституція, і снує багато проблем в взаємостосунках між владою та опозицією. Не раз ці проблеми призводили до політичної кризи. Також до однієї з найважливіших проблем політичного життя можна віднести те, що дуже часто політик зайнявши певну посаду старається будь що втримати її і отримати максимум користі для себе. Вирішенням цієї проблеми могла б стати політична реформа.

Однією з особливістю Ізраїлю є висока мілітаризація суспільного життя. З моменту створення країна фактично перебуває в стані війни. Переважно це час перемир’я, але дуже часто бувають загострення конфліктів. Найбільшим таким конфліктом є конфлікт з Палестиною. Перебіг конфлікту в першу чергу залежить від того, який уряд - «голубів» (ті хто виступають за мирне вирішення конфлікту) чи «яструбів» (ті хто виступають за силові методи вирішення) - перебуває при владі. Великий вплив на політику Ізраїлю мають військові. Багато військових, після того як пішли у відставку, продовжили кар’єру в політиці і досягли значних висот.

Щодо соціальної сфери Ізраїлю, то вона розвивається в позитивному руслі. Але негативним є те, що збільшується розрив між бідними і багатими. Позитивним є виникнення класу дуже багатих людей, що концентрують в своїх руках бізнес Ізраїлю, тим самим зменшуючи його залежність від іноземців.

Отже, Ізраїль є унікальною державою. Всю свою історію він знаходиться в стані війни. Політична система розвивається в дусі демократичних цінностей, хоча не без проблем.


Список використаних джерел

1. Демократия по-израильски /Кардасова Т.А. //Азия и Африка сегодня. – 2009 - №6

2. Израиль в пути: некоторые итоги парламентских выборов /Носенко Т. //Мировая экономика и международные отношения. – 2009 - №20

3. Канцельсон М. Израиль глазами очевидца. 2-е изд. – СПб: Союз художников, 198 с.

4. Очень много и очень дорого: у Израиля новое правительство //Эхо планеты. – 2009. - №10

5. У політичному мікрокліматі Ізраїлю /Семенов В. //Зовнішні справи. – 2008 - №4

6. Беды велики, но и плечи широки /Шифтан Д. //http://www.jewishagency.org

7. Государство Изаиль: политическая жизнь, партии //http://www.eleven.co.il/article11749

8. Израиль: государственный строй и политика //http://www.diclib.com

9. Кардасова Т.А. Политическая элита Ближнего Востока. – М., 2000. – 176 с.