Смекни!
smekni.com

Бухгалтерський облік на підприємстві оптової торгівлі ЧП "Ядрихінський" (стр. 6 из 6)


3. Висновки та пропозиції

Торгівля є найважливішою галуззю господарської діяльності. У сфері роздрібної торгівлі закінчується процес обігу товарів і вони переходять у сферу особистого споживання. Роздрібна торгівля - реалізація товарів безпосередньо населенню для особистого споживання. У сфері оптової торгівлі відбувається перерозподіл великих товарних і фінансових потоків. Тут знаходять своє застосування цілі галузі економічних знань, таких як логістика, у більше повній мері розкривається фінансовий менеджмент.

За допомогою даних первинного обліку, регістрів синтетичного й аналітичного обліку відбита особливість обліку витрат обігу й валового доходу даної фірми, а також проаналізований оптовий товарообіг. Ці показники дуже впливають на всі кількісні і якісні показники роботи підприємства торгівлі.

У роботі розкриті основні принципи обліку реалізації товарів, щоб вирішити комплекс бухгалтерських завдань, які ставить перед собою фірма. Для того, щоб правильно зробити бухгалтерські записи й визначити фінансовий результат діяльності підприємства, необхідно визначитися в оцінці товарів, що фіксується в обліковій політиці фірми, розробленої виходячи зі специфіки роботи підприємства.

Також показане документальне оформлення реалізації товарів, порядок складання й перевірка товарних звітів. Приділено увагу веденню аналітичного обліку товарів, регістрам бухгалтерського обліку, які застосовуються на даному підприємстві для обліку товарів і обліку розрахунків з покупцями. Дуже важливо в бухгалтерському обліку торговельного підприємства правильно визначити валовий доход і витрати обігу за звітний період, тому в роботі розкрита специфіка розрахунку валового доходу й особливості обліку витрат обігу.

У умовах формування ринкових відносин торгово-посередницька діяльність займає особливе місце в народному господарстві України. Тому дуже актуально вивчення особливостей обліку операцій оптової і роздрібної торгівлі.

Вивчення особливостей бюджетного обліку необхідно для підготування до роботи в бюджетних установах. Вивчення бухгалтерського обліку в будівництві, страхової діяльності, на транспорті, у банках, сільському і лісовому господарстві й інших галузях дуже важливе в наш час.

В роботі було розглянуто облік реалізації товарів та визначення фінансових результатів в оптовій торгівлі, облік закінчених капітальних вкладень та облік джерел їх фінансування, а також вирішена практична задача обліку в бюджетній установі.

Засвоєння теоретичних знань, придбання практичних навичок бухгалтерського і податкового обліку в бюджетних установах, торгівлі, на підприємствах побутового обслуговування й інших галузей і сферах народного господарства України допоможе бухгалтеру у його подальшій діяльності.


Список використаної літератури

1. Вербицка Л. В. Теорія бухгалтерського обліку. - К. : Логос, 2003.

2. Сопко В. В. Бухгалтерський облік. - К. : КНЕУ, 2004.

3. Білуха М. Т. Теорія бухгалтерського обліку. - К., 2004.

4. Васюта-Беркут О.І. та ін. Теорія бух обліку. - К.: МАУП, 2005.

5. Бланк И.А. Торговый менеджмент. - К.: УФИМБ, 2008

6. Валевич Р.П., Давыдова Г.А. Экономика торгового предприятия. Учебное пособие. - Минск: Вышэйшая школа, 2003

7. Головачук Т.И. Экономическое регулирование товарооборота торгового предприятия. - К., 2005

8. Гребнев А.А. Экономика торгового предприятия. - К., 2004

9. Бутенець Ф.Ф. Теорія бухгалтерського обліку. - Житомир; ЖІТІ, 2004.

10. Кужельний М.В., Лінник В.Г. Теорія бухгалтерського обліку: Підручник. - К.; КНЕУ, 2005.

11. Кузьмінський А.М., Кузьмінський Ю.А. Теорія бухгалтерського обліку: Підручник. - К.; Все про бухгалтерський облік, 2004.

12. Палий В.Ф., Соколов Я.В. Теория бухгалтерского учёта: Учебник. 2-е изд. Перераб. и доп. - М.: Финансы и статистика; 2006.


Додатки