Смекни!
smekni.com

Роздавальна лінія закладу швидкого харчування (стр. 4 из 4)

Підйомник-накопичувач для зберігання тарілок

Підйомник-накопичувач має два гнізда для тарілок. В апараті передбачена функція підігріву, він оснащений вбудованим нагрівальним елементом і термостатом. Встановлюється підйомник-накопичувач на шарнірних колесах діаметром 100 мм. Правила експлуатації: при монтажі та експлуатації електротеплового устаткування керуються «Правилами технической эксплуатации электроустановок потребителей» (ПТЭ) і «Правилами техники безопасности при эксплуатации электроустановок потребителей» (ПТБ). Основними заходами, які захищають обслуговуючий персонал від ураження електричним струмом, є надійна електроізоляція електродвигунів, а також заземлення або занулення апаратів.

Перед увімкненням апаратів треба пересвідчитись у їх справності і належному стані арматури, а також перевірити, чи не прострочені терміни випробування і клеймування приладів контролю та захисту. Несправність вмикальних апаратів, приладів контролю та захисту, регулювання їх може привести до ураження електричним струмом, опіків персоналу, а також до обвуглення ізоляції проводів і пожежі в результаті короткого замикання.

Стійка роздавальна

Стійка оснащена контейнером для столових приборів і решітчастою полицею. Всі елементи стійки виконані з нержавіючої сталі. В комплект входять:

- 4 висувні ємкості розміром GN ¼ для столових приборів;

- ящик для хліба і піддон для крихт;

- 2 полиці для підносів, серветок і скатертин.

Правила експлуатації: дотримуватися санітарних норм і збереження цілісності устаткування.

Касовий прилавок

Касовий прилавок призначений для розміщення на них касового апарату для розрахунку з відвідувачами. Прилавок обладнаний поручнем для пересування підносів і розеткою для підключення касового апарату.

Правила експлуатації контрольно-касової машини: до роботи на цих машинах допускаються особи, які мають посвідчення про закінчення відповідних курсів або про здачу технічного мінімуму з догляду та експлуатації цих машин. При розміщенні машин на робочих місцях потрібно не тільки забезпечити оператору їх зручну експлуатацію, але й виключити можливість доторкання його до струмоведучих пристроїв, шин захисного заземлення та ін. Перед початком роботи на контрольно-касовій машині треба оглянути вилку, шнур та переконатися у їх справності, а також перевірити наявність захисного заземлення. Кваліфікована експлуатація контрольно-касових машин визначає надійність їх роботи. Кожного дня необхідно оглядати та очищати машину від пилу, видаляти із друкувального механізму волокна чекової та контрольної стрічки. Усі операції можна здійснювати тільки після відключення машини від електромережі. Перед тим, як увімкнути машину в електромережу, треба закрити дверцята чеко друкувального механізму. Виконувати будь-які операції на машині із знятим кожухом не дозволяється. При виявленні несправностей машину треба відключити від електромережі і викликати механіка.

Нейтральний стіл

Нейтральний стіл виконаний з нержавіючої сталі, призначений для установки додаткового устаткування і пристроїв. З боку обслуговуючого персоналу столи мають нішу для зберігання інвентарю і пристроїв.

Правила експлуатації: дотримуватися санітарних норм і збереження цілісності устаткування.

Поворотній модуль

Поворотній модуль призначений для зовнішнього вигину лінії роздачі під кутом 95°. Модель поворотного модуля АС має глуху стінку з боку відвідувачів.

Правила експлуатації: дотримуватися санітарних норм і збереження цілісності устаткування.