Смекни!
smekni.com

Розрахунок скрубера (стр. 4 из 4)

2) Вибір найбільш сучасних і безпечних з точки зору пожеж технологічних процесів, агрегатів і обладнання, здійснення безперервності металургійних процесів, агрегатів і обладнання, здійснення безперервності металургійних процесів, забезпечення дистанційного управління процесами, а також заміна на діючих заводах пожежовибухонебезпечних устаткувань безпечними.

3) Організація безпечної експлуатації металургійних агрегатів та устаткувань газового господарства, що потребує дотримання протипожежного технологічного режиму, кваліфікованого технічного нагляду і контролю, проведення своєчасного профілактичного ремонту і установлених періодичних випробувань, і наявності контрольно-вимірювальних апаратів, газоаналізаторів, блокувань і передбаченої сигналізації.

4) Розробка заходів по локалізації і швидкішої ліквідації пожеж і наслідків спалахів завдяки використанню найбільш ефективних засобів тушіння пожеж.

При безпосередній доставці шихтових матеріалів на бункерні естакади для попередження продавлювання працівників доставку шихти здійснюють в самозавантажувальних вагонах, які очищають від залишків шихтових матеріалів механізованим засобом.

При конвеєрній подачі шихтових матеріалів на бункера для прохода людей встановлюють над конвеєрами перехідні мости з настилом, що огороджені перилами висотою не менш 1м з обортовкою по низу висотою не менш 140мм.

Фронт роботи рухомого вагоноперевертувача відокремлюють захисним бар’єром від про ходячого з боку залізо дорожнього шляху.

Для покращення умов праці машиніста вагон – вагів герметизують кабіну управління і подають в кабіну кондиційоване повітря.

Важливим фактором інтенсифікації доменного процеса є підвищення тиску колошникового газу. Це висуває високі вимоги до стійкості і газоущілнюючим функціями завантажувальних апаратів. Через нещільність в завантажувальних апаратах колошникові гази виходять і уносять великі кількості пилу. Яякі викликають забруднення повітряного басейну доменного цеху, підприємства і ближніх районів.

Зношування завантажувальних апаратів відбувається внаслідок абразивної дії запиленого газу і шихти. Найбільш частіше виходять з ладу конуси завантажувальних апаратів, ремонт яких пов’язаний з визначеними труднощами і небезпечний.