Смекни!
smekni.com

Кільцева піч (стр. 3 из 6)

Холодильник барабанного типу

Призначений для сухого гасіння коксу до 150-180˚З послу попереднього мокрого гасіння коксу. З холодильника кокс надходить у бункер розвантажувального пристрою холодильника. Кокс із холодильника подається розвантажувальним пристроєм у бункер V=1.5м3, після чого вивантажується в скіп. Розвантажувальний пристрій холодильника складається з механізму верхнього клапана, механізму нижнього клапана, бункера.

Механізм верхнього клапана служить для нагромадження порції коксу 0,1м3, скидання коксу в бункер пристрою й відсічення робочого простору холодильника при завантаженні скіпа.

Поворот клапана здійснюється на 90˚ приводом гвинтовим моторним, а крайнє положення фіксуються кінцевими вимикачами.

Технічна характеристика конусного затвора

Аналогічна механізму повороту пристрою, що зіштовхує.

Хід поршня 250мм. Механізм нижнього клапана служить для прийому, напрямку в бункер 1,5м3 коксу, скидання його а скіп і відсічення зовнішнього простору при прийомі коксу з холодильника. Поворот клапанів на 55˚ здійснюється приводом гвинтовим моторним. Крайнє положення фіксується кінцевими вимикачами.

Привод аналогічний механізму верхнього затвора.

Робочий хід поршня 230мм;

Привод холодильника – електродвигун типу АТ 292-8/6/4: N=32,7/36,2/48 квт, n=725/970/1450;

Передатне відношення редуктора u=40;

Частота обертання корпуса 3,2/4,3/6,4 об/хв;

Кут нахилу корпуса 2˚.

Живильник кантівний ПЛ-30

Служить для подачі шихти двома потоками в бункери завантажувального пристрою.

Технічна характеристика

Продуктивність 22 м3/година;

Швидкість стрічки 0,14 м/сек;

Електродвигун типу АТ 2-12-6: N=0,6 квт, nдв=915 об/хв.


Бункер завантажувальний

Складається із двох камер і виконаний знімним на випадок зношування. Бункер установлюється у вогнетривку кишеню. У кожній камері встановлено два релейних апарати, які контролюють подачу шихти в бункер, включаючи й виключаючи стрічковий живильник. Мінімальна висота шихти в бункері повинна забезпечити герметичність.

Механізм керування шиберами

Служить для регулювання товщини шаруючи шихти на подині. Регулювання здійснюється ручним приводом. Завантажувальний пристрій оснащений двома механізмами керування шиберами, що мають різну довжину шибера, тому що стрічкові живильники зрушені на 100мм убік периферії подини печі. Підйом й опускання шибера здійснюється приводами гвинтовими моторними, а його крайнє положення фіксується кінцевими вимикачами.

Технічна характеристика

Привод гвинтовий моторний, тип ПВМ 600-250-1;

Потужність номінальна 1,4 квт;

(аналогічний механізму керування заслінками).

Печі для дожигання

Печі для дожигання служить для спалювання суміші, що утвориться в кільцевій парогазовій печі, що містить незгорілі летучі речовини процесу піролізу.

Піч складається з камери горіння й наступної за нею камери змішання. Подача повітря передбачається через патрубки, розташовані в стінках камери горіння й змішання, за рахунок течі димаря.

Патрубки постачені шиберами для регулювання кількості подаваного повітря. До камер горіння передбачається підведення коксового газу для розігріву й сушіння печі, а також для підтримування факела горіння. Охолоджені до температури 500˚С продукти горіння направляються в загальний кабан димаря.

Димар

Димар залізобетонна, висотою 100м і верхнім внутрішнім діаметром 4,2м. Труба служить для створення необхідного гідравлічного режиму в під зведеному просторі кільцевої печі, підсмоктування повітря в піч для дожигання й викиду продуктів горіння в атмосферу.

Розвантажувального пристрой кільцевої печі

Розвантажувальний пристрій служить для збирання готового продукту від печі, його гасіння й передачі в скіп скіпового підйомника.

Пристрій складається з:

а) водо охолоджуваних вікон і тічки;

б) пристрою випарного гасіння готового продукту;

в) пристрою сухого гасіння готового продукту;

г) бункера - накопичувачі із системою затворів.

Водо охолоджуване вікно в стінці нерухомого тунелю печі й тічка від нього служить для прийому готового продукту, що зіштовхує з подини печі. І передачі його в прийомну вирву пристрою випарного гасіння готового продукту.

Готовий продукт, що накопичує в прийомній вирві з температурою 900˚С, піддається попередньому гасінню за допомогою бризкального пристрою.

Попереднє гасіння готового продукту повинне забезпечити його охолодження до температури 600-700˚С. Пари, що утворяться при гасінні, надходять у піч, що перебуває під розрядженням.

Робота бризкального пристрою зблоковано з роботою запірного конуса й пристрою, що зіштовхує, що забезпечує синхронність їхньої роботи.

При роботі пристрій, що зіштовхує, на зіштовхування, запірний конус закритий і подача води відключена, при холостому ході включається подача води на гасіння. Після чого конус піднімається й готовий продукт надходить у холодильник типу Б2, 2-20НУ-0,2.

Холодильник являє собою барабан діаметра 2,2м і робочою довжиною 20м. Барабан обертається у водяній сорочці, через яку прокачується вода, що охолоджується.

Охолоджувач виготовляється заводом «Прогрес» м.Бердичів. Готовий продукт після барабанного охолоджувача має температуру 150-180˚С і по тічці надходить у ринву - накопичувач. Щоб уникнути загоряння готового продукту в барабанному охолоджувачі його тічка в ринву - накопичувач постачені затворами, що відтинають барабанний охолоджувач від атмосфери.

У ринві – накопичувачі накопичується 1,5м3 готового продукту, що відповідає корисному обсягу скіпа скіпового підйомника.

Опускаючись, скіп своїми кулачками впливає на приводи затворів ринви - накопичувача й барабанного охолоджувача, закриваючи останній і відкриваючи перший.

Готовий продукт надходить у скіп скіпового підйомника.

Механізм повороту

Призначений для повороту шкребка на 25˚ для запобігання захвата коксу, що лежить на подині при зворотному ході штока.

Механізм повороту складається з лежачих на двох опорах водо охолоджуваної штанги із двома шкребками стаціонарним і поворотним. У грубному просторі перебувають тільки шкребки й частина штанги. Поворот шкребка на 25˚ здійснюється приводом гвинтового моторного типу, а його крайнє положення фіксується кінцевими вимикачами.

Технічна характеристика

Привод гвинтовий моторний, типу ПВМ 600-250-1: Nдв=1,4-2,5квт;

Тягове зусилля 600кг;

Хід штока робітник 150мм.

2.2 Умови відновлення і збільшення терміну роботи деталей, що потребують значної уваги

Дуже багато коштів витрачається із-за простою машин і механізмів, станків у зв’язку з передчасним зношуванням та виходом деталей з ладу;щоб по можливості зменшити ці витрати робочий персонал веде роботу за подовження часу роботи машини.

Тривала і безперервна робота обладнання забезпечує перш за все дотримання правил його експлуатації і нагляду за ним.

Щоб зменшити тертя в механізмах і цим збільшити термін служби деталей необхідно виконувати ряд важливих умов:

- вимагати необхідну шороховатість обробки робочих поверхонь у відновлених та після змащування деталей, а також у зовсім нових деталей.

- Наносити зносостійкі покриття на поверхню деталей, як відновлених так і нових.

- Підвищувати твердість робочих поверхонь деталей, зміцнювати їх різноманітними методами.

- Забезпечувати необхідну подачу мастила до деталей між якими відбувається тертя.

- Захищати механізм огородженнями, щитками, кожухами, щоб уникнути потрапляння у механізм абразивних предметів(частин).

Зношення деталей часто призводить до порушення посадки у спряжених деталей, збільшуються зазори, зменшуються початкові натяги, порушується форма поверхонь .

Основні вимоги до монтажу підшипників кочення:

- забезпечення розрахункового навантаження на підшипник. Під нормальним навантаженням розуміють величину ,яка перевищує розрахункову. Практика показує ,що перевищення навантаження на 25% знижує термін дії в 2 рази, а на 50% в 10 раз.

- Забезпечення співвісності посадочних місць валів та корпусів

- Достатнє постачання змащування ,коли продукти зносу виділяють мастило із зони тертя, коли між деталями відбувається тертя є окремий шар змащування

- Забезпечення нормальних зазорів відповідає умовам роботи в умовах циклічно змінюючихся температур.

Основні несправності підшипників кочення є знос.

В основному перед заміною повинні провести ретельний огляд. Зовнішній оглядом визначається наявність зносу на доріжках кочення і тілах кочення в вигляді шороховатості не відповідаючій вихідному, а вихідна точна шліфовка.

Якщо поверхні кочення заржавіли, то треба їх замінити. На поверхні темні до чорних плями або зовсім вся поверхня така-результат перегріву-треба також заміна. Тріщини на кільцях, відколи на тілах кочення особливо на роликових підшипниках. Перекіс тіл кочення, відхилення вісей кочення.

Збільшення радіального зазору може бути причиною заміру якщо за умовою, повинна забезпечуватися симетричність підшипникового вузла.

Ремонт крупних підшипників кочення(багаторядні підшипники прокатних станків і ролико опори). Ремонт наплавка опорних поверхонь й механічна обробка їх по номінальних розмірах, місцева заварка зношених поверхонь з послідуючою механічною термообробкою.

Зубчата передача призначена для передачі обертового руху відноситься до передач з зачепленням і безпосереднім контактом пари зубчатих коліс.

В зубчатих колесах найчастіше спрацьовуються зубці. Вони можуть ламатися, згинатися, відколюватися.

2.3 Технічне обслуговування вузлів обладнання

Технічне обслуговування – комплекс операцій чи операція по підтриманню працездатності чи справності обладнання при використанні його по призначенню. Мета технічного попередження передчасного його зношення шляхом забезпечення режимів роботи згідно паспортних даних чи проектних, належність змазки чи регулювання, своєчасного виявлення та усунення несправностей, розробки та втілення заходів по його вдосконаленню.