Смекни!
smekni.com

Автоматизація заробітної плати на підприємстві (стр. 5 из 5)

1) безпосередньо в самому документі після вибору вигляду документу в головному вікні;

2) при редагуванні даних реєстру особових рахунків;

3) при коригуванні даних в розрахунковому листі працівника.

Вигляд документів на робочому екрані головного вікна програми обирається через пункт меню Реєстр/Вигляди документів або через контекстне меню.

Розробники надають такі вигляди:

1) премії (з відсотком);

2) премії (сума готівкою);

3) лікарняні листи;

4) відпустка.

При необхідності проводиться індивідуальне налагодження виглядів документів.

Вид оплати “Премія з відсотком” додається до розрахунку заробітної плати та коригується як безпосередньо з реєстру чи розрахункового листу через внесення даних у вікно нового нарахування (коригування нарахування), так і при введенні даних у відповідний документ.

При виборі вигляду документу через меню головного вікна надається можливість введення інформації в документ одразу по декільком преміям при виклику вікна Вибір працівника.

Премія вноситься як відсоток від суми окладу, нарахованої згідно відпрацьованих днів (годин). При внесенні відсотку чи при коригуванні в документі його значення за замовченням сума премії розраховується автоматично. Усі автоматичні нарахування можуть бути відкориговані вручну. Усі внесені дані показуються в реєстрі та розрахунковому листі.

Вид оплати “Премія (сума)” додається до розрахунку заробітної плати та коригується як безпосередньо з реєстру чи розрахункового листу через внесення даних у вікно нового нарахування (коригування нарахування), так і при введенні даних у відповідний документ.

При виборі вигляду документу через меню головного вікна надається можливість внесення інформації в документ одразу по декільком преміям при виклику вікна Вибір працівника.

Вид оплати “Лікарняні листи” додається до розрахунку заробітної плати та коригується як безпосередньо з реєстру чи розрахункового листка через внесення даних у вікно нового нарахування (коригування нарахування) так і при введенні даних у відповідний документ.

При внесенні дати початку та дати кінця лікарняного листа і при коригуванні в документі їх значень на замовчування усі інші дані, необхідні для розрахунку, підраховуються автоматично.

При виборі вигляду документу через меню головного вікна надається можливість внесення інформації в відповідний документ одразу по декільком лікарняним листам при виклику вікна Вибір працівника.Усі автоматичні нарахування можуть бути відкориговані вручну. Усі внесені дані будуть показані в реєстрі та розрахунковому листі.

Вид оплати “Відпустка” додається до розрахунку заробітної платні та коригується як безпосередньо з реєстру чи розрахункового листу через внесення даних у вікно нового нарахування (коригування нарахування), так і при введенні даних у відповідний документ. Для введення інформації треба додати новий запис в документ та внести усі необхідні дані.

При внесенні дати початку та дати кінця відпустки і при коригуванні в документі їх значень за замовченням усі інші дані, необхідні для розрахунку, підраховуються автоматично.

При виборі вигляду документу через меню головного вікна надається можливість внесення інформації по відпусткам одразу декільком працівникам при виклику вікна Вибір працівника. Усі автоматичні нарахування можуть бути відкориговані вручну. Усі внесені дані будуть показані в реєстрі та розрахунковому листі.

4. Зв'язок програми БЕСТ ЗАРПЛАТА із зовнішніми системами

Програма БЕСТ ЗАРПЛАТА забезпечує зв’язок із зовнішніми системами за допомогою:

1) простого та універсального імпорту даних з файлів форматів DBF і TXT;

2) імпорту списку працівників та їх даних з програми БЕСТ ЗВІТ ПЛЮС.

Надає можливість інтегруватись із системою 1С Підприємство 7.7, виконуючи:

1) імпорт (довідника робітників та плану рахунків);

2) експорт(довідника робітників та проведення).

Забезпечується можливість здійснення експорту в файли формату DBF проведень та перерахувань до банку авансу, зарплати та аліментів.

Перед проведенням імпорту чи експорту даних до системи 1С Підприємство 7.7 виконується налагодження параметрів інтеграції. Якщо перед проведенням імпорту чи експорту даних система 1С Підприємство 7.7 відкрита, треба завершити роботу цієї системи.

Імпорт або експорт особових рахунків працівників або журналу проведень виконується, через пункти меню головного вікна програми:

Сервіс / Імпорт / 1С - довідник працівників

Сервіс / Імпорт / 1С - план рахунків

Сервіс / Експорт / 1С - довідник працівників

Сервіс / Експорт / 1С - проведення.

Після виконання імпорту даних рекомендується уважно та ретельно перевірити інформацію в особових рахунках по кожному робітнику і вказати усі недостатні дані для розрахунку заробітної плати та формування звітів.

Імпорт довідника працівників із програми БЕСТ ЗВІТ ПЛЮС не передбачає попереднього налагодження. Для імпорту необхідний відповідний підготований файл з розширенням *.fzl.

Через меню Сервіс / Імпорт / БЕСТ ЗВІТ ПЛЮС- довідник працівників в головному вікні програми викликається робоче вікно імпорту, в якому вказується шлях до файлу з розширенням *.fzl.

Якщо імпорт проведено з помилками, на закладці Перелік помилок цього вікна вказуються помилки, які виникли при формуванні особових рахунків. В цьому разі рекомендується ознайомитись з ними, переформувати файл з розширенням *.fzl та знову виконати імпорт довідників працівників з програми БЕСТ ЗВІТ ПЛЮС.

Після виконання імпорту даних бажано перевірити інформацію в особових рахунках по кожному робітнику і вказати усі недостатні дані для розрахунку заробітної плати та формування звітів.

Універсальність імпорту даних з файлів форматів DBF і ТХТ заключається в тому, що надається можливість виконувати імпорт в програму БЕСТ ЗАРПЛАТА усіх наявних даних для заповнення особових рахунків, розрахункових листів і т.п..

Перед проведенням імпорту даних з файлів форматів DBF і ТХТ виконується налагодження параметрів універсального імпорту, після чого в головному вікні програми вибирається пункт меню Сервіс/Імпорт/Універсальний імпорт та вказується формат файлу для імпорту.

На екрані з’явиться вікно з параметрами:

1) добавити - доповнити робочу відомість новими даними;

2) змінити - замінити вже існуючи дані на нові та добавити недостатні;

3) поновити - поновити вже існуючи дані.

Після обрання необхідного параметру натискається кнопка Почати.

Якщо імпорт даних супроводжувався помилками, на закладці робочого вікна Процес виконання операції вказується перелік помилок, які виникли при формуванні даних. В цьому разі рекомендується ознайомитись з ними, відкоригувати налагодження та знову виконати імпорт з файлів форматів DBF і ТХТ.

Після виконання імпорту даних бажано перевірити інформацію в особових рахунках по кожному робітнику і вказати усі недостатні дані для розрахунку заробітної плати та формування звітів.