Смекни!
smekni.com

Організація ремонтної служби цеху (стр. 3 из 3)

Випробування верстата на точність виробляється на стенді в ремонтному цеху для якого верстат ремонтувався.

На початку виробляється перевірка на точність ремонту верстата, а потім перевірка на точність обробки на верстаті.

Перед випробуванням верстат повинен бути точно встановлений на стенді або фундаменті. Перш ніж почати перевірку, верстат необхідно в течії не менше 2-3 годин обкачати в неодружену, щоб переробилися всі підшипники і механізми.

Потім необхідно перевірити і підтягти всі регульовані частини.

При обкатці верстата в неодружену перевіряється справна дія всіх вузлів, включаються поступово всі швидкості, і перевіряється їх відповідність даним паспорта верстата.

Після цього приступають до перевірки верстата на точність. Перевірка ведеться згідно нормам точності для відремонтованого верстата.

При випробуванні верстата на точність обробці слід мати на увазі, що випробування повинне проводиться тільки при числовій обробки, і тому режими обробки повинні відповідати чистової обробки.

10.Основні несправності і способи ремонтувтулкових муфт із штифтами і шпонками

У механізмах промислового устаткування використовуються різні сполучні муфти: одні служать для з'єднання двох співвідносний розташованих валів, або валів близького цьому положенню, інші (фрикційні) призначені для з'єднання двох валів або валу з посадженою на нього деталлю.

Багато дискові фрикційні муфти застосовуються так - же для включення або відключення деяких вузлів. Постійні з'єднання валів одержують за допомогою жорстких і пружних муфт.


Висновок

Під час проходження технологічної практики я ознайомився з новим устаткуванням і закріпив знання, що вже є у мене. Вважаю потрібним відправляти студентів на НКМЗ. За час практики навчився виробляти дефрагментацію деталей, виробляв різні виміри. Присутній під час вступу нового устаткування.


Перелік посилань

1. Пекеліс Г.Д., Гельберг Б.Т.. Пристосування і контрольне оснащення вживані при ремонті устаткування.

2. Гельберг Б.Т., Пекеліс Г.Д.. Ремонт промислового устаткування М: Вищих шкіл, 1981.

3. Аронін

4. Борісов Ю.С. НОТ в ремонтній службі заводу.

5. Колічин В.Н. Технічна умова на ремонт металоріжучих верстатів.

6. Паспорт верстата моделі 16 К50П